Friday, December 24, 2010

update.

tajuk pon cam hape.

BLANK.

hampeh. td cam ada idea nak menaip. dah bkk new post leh termenung lak.

huh. aku dah lama tak bersosial. keje opis - balik umah -keje umah - abes keje umah -kejekan aina. lalala--------

kalu aku nak cite psl tun teja sorg ni, sok pg tak abes. kdg2 aku rasa dah jd cam mak tarzan pon ada.

mak aku kata, anak ko ni elok anta g sarkas je. pandai manjat2. keturunan aku takde pe'el cenggini.

ya rite.

keturunan siapakah agaknya?i wonder.

aku nak sgt tepek gamba si aina panjat pintu grill umah  ni dan eksen2 amik kunci, nak bkk pintu supaya dia bleh pakai kasut sendiri,dan berlari pusing satu rumah..walaupon jatuh, dia bangun balik--dan tanpa ko sedar dia ada kat umah jiran sebelah.

hebat tak hebat?

mak aku kata: cam ni ko nak beranak ramai2? anak ko br satu pon ko dah penat mcm kan anak spuloh!

ye ye.

aku nak ikut kata jiran aku : ko jgn dgr ckp mak ko ni. dia sorg je tau nak anak ramai, abes ko? anak sorg je? dah.ko beranak lg 3 4!.

sedap dgr kan.

mcm main picit2 je nak kuarkan anak.
:P

--

oh. last week aku gatal2 g vitacare beli pregnancy test. hah? jeng jenggggg... aku sebenarnya agak jeles sbb si eva dah pregnen.. jd aku ni cam feeling2 la cam aku pregnen gak. ngeh ngehhhh

result?



tahun depan aku bgtau.



huhu

Sunday, November 28, 2010

OUAGADOUGOU?? baru ku tahu negara ini wujud dlm peta, tapi emel ini mmg budus....!

FROM THE DESK OF MRS.DORATHY CAMPAORE.

AUDITOR GENERAL IN AUDIT DEPARTMENT

BANQUE COMMERCIALE DU BURKINA (BCB)

OUAGADOUGOU-BURKINA FASO.



DEAR FRIEND,



GOOD DAY.



I AM THE AUDITOR GENERAL IN AUDIT UNIT OF BANQUE COMMERCIALE DU BURKINA (BCB) HERE IN OUAGADOUGOU , THE CAPITAL CITY OF BURKINA FASO SITUATED IN WESTERN AFRICA .



IN MY DEPARTMENT WE DISCOVERED AN ABANDONED SUM OF US$7.2M DOLLARS (SEVEN MILLION TWO HUNDRED THOUSAND UNITED STATES DOLLARS) ONLY IN AN FIXED DORMANT ACCOUNT THAT BELONGS TO ONE OF OUR FOREIGN CUSTOMER A GERMAN CITIZEN WHO AMONG OTHERS ON BOARD THAT DIED ALONG WITH HIS ENTIRE FAMILY AND HIS SUPPOSE NEXT OF KIN ON MONDAY, 31ST OF JULY YEAR 2000,13:22 GMT 14:22 UK IN A PLANE CRASHED NEAR PARIS IN FRANCE.



PLEASE VISIT THIS SITE BELOW AND SEE THE DETAILS OF THE CRASHED,

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/859479.stm



SINCE WE GOT THE INFORMATION ABOUT HIS DEATH, WE HAVE BEEN EXPECTING HIS NEXT OF KIN TO COME OVER AND CLAIM HIS MONEY BECAUSE WE CANNOT RELEASE IT UNLESS SOME BODY APPLIES FOR IT AS NEXT OF KIN OR RELATION TO THE DECEASED AS INDICATED IN OUR BANKING GUIDELINES AND IN THE FINACE LAW OF BURKINA FASO, BUT UNFORTUNATELY WE LEARNT THAT HIS SUPPOSED NEXT OF KIN DIED ALONG SIDE WITH HIM AT THE PLANE CRASHED LEAVING NOBODY BEHIND FOR THE CLAIM.



IT IS THEREFORE UPON THIS DISCOVERY THAT I DECIDED TO MAKE THIS BUSINESS PROPOSAL TO YOU AND TO RELEASE THE MONEY TO YOU AS THE NEXT OF KIN OR RELATION TO THE DECEASED FOR SAFETY AND SUBSEQUENT DISBURSEMENT SINCE NOBODY IS COMING FOR IT AND WE DON'T WANT THIS MONEY TO GO INTO THE BANK TREASURY AS UNCLAIMED BILL.



THE REQUEST OF FOREIGNER AS NEXT OF KIN IN THIS BUSINESS IS OCCASIONED BY THE FACT THAT THE CUSTOMER WAS A FOREIGNER AND AN INDIGINE OF MY COUNTRY BURKINABE√Č ( BURKINA FASO ) CANNOT STAND AS NEXT OF KIN TO A FOREIGNER.



AGREE THAT 50% OF THIS MONEY WILL BE FOR YOU AS IN RESPECT TO THE PROVISION OF A FOREIGN ACCOUNT/ASSISTANCE, 50% WOULD BE FOR ME THEREAFTER, I WILL VISIT YOUR COUNTRY FOR DISBURSEMENT ACCORDING TO THE PERCENTAGE INDICATED ABOVE.

THEREFORE,TO ENABLE THE IMMEDIATE TRANSFER OF THIS FUND TO YOUR DESIGNATED BANK ACCOUNT, YOU MUST APPLY FIRST TO THE BANK AS A RELATION OR NEXT OF KIN OF THE DECEASED WITH A TEXT OF APPLICATION, SO I WILL LIKE YOU TO SEND TO ME YOUR BRIEF DETAILS/PROFILE SUCH AS:



1. FULL NAMES:

2. HOME/OFFICE ADDRESS:

3. COUNTRY OF ORIGIN (NATIONALITY):

4. CITY:

5. STATE:

4. SEX:

5. AGE:

6. MARITAL STATUS:

7. DIRECT CONTACT PHONE NUMBERS:

8. FAX NUMBER:



FOR EASY AND EFFECTIVE COMMUNICATION AND LOCATION WHERE THE MONEY WILL BE REMITTED.



UPON THE RECEIPT OF YOUR REPLY, I WILL SEND TO YOU BY FAX OR BY EMAIL THE TEXT OF THE APPLICATION THAT YOU WILL FILL AND SEND TO OUR BANK FOR CLAIMING THE MONEY AS THE BENEFICIARY/TRUSTEE TO THE DECEASED CUSTOMER SAID DEPOSIT, I WILL NOT FAIL TO BRING TO YOUR NOTICE THAT THIS TRANSACTION IS 100% RISK FREE AND THAT YOU SHOULD NOT ENTERTAIN ANY ATOM OF FEAR AS ALL REQUIRED ARRANGEMENTS HAVE BEEN MADE FOR THE SUCCESSFUL TRANSFER OF THE MONEY INTO YOUR NOMINATED BANK ACCOUNT.



TAKENOTE;THAT OUR BCB BANK AUTHORITY HAVE ONLY FOUR (4) WEEKS FOR SERVICE BEFORE CLOSING THIS YEAR 2010 STATEMENT OF ACCOUNTS/BALANCE SHEET FOR RETURNING FILES/BILLS TO THE BCEAO-CENTRAL BANK OF BURKINA FASO TILL NEXT YEAR 2011 BUDGET.



TRUSTING TO HEAR FROM YOU SOON.



YOURS FAITHFULLY,

MRS.DORATHY CAMPAORE.

Friday, November 26, 2010

cite sedih.

baru teringat aku ada benda nak stori-mori.

last wed, aku g apointment sbb client aku referkan boss dia kat aku. nak apply for education anak katanya.ok.kul 630 apointment sbb husband dia nak dgr skalik.

ok la. aku takde masalah ngan tu. lagi baguskan..hsb&wife leh paham skalik.

masa tgh nak start discuss tu aku saja la tanya diorg aware tak pasal insurance ni...wife dia kata dia tau, dan dia dah ada pun ngan takaful. ok.good. so dia +ve la ttg risk. then aku proceed ke husband dia pulak, aku ckp since wife dah ada, husband sure ada jgk kan? ngan kompeni mana?

tp husband dia geleng. dia takde cover lg..katanya. then, aku ni kan molot mmg tak leh cover (in other words jujur tak bertempat)hehe, aku ckp, eh..camana ni?wife ada, hsb takde lak? tak boleh tu...sambil sengih2 la. lam mind aku, leh la suruh husband dia amik 1 protection utk dia n family skalik..

pastu dia kata. saya dah ada cancer. tak boleh ambik kan?

ha ko. terdiam aku sat.

terus aku mintak maaf. then aku tanya, cancer apa? dia kata leukemia.

hmmpphh.

at age 35,last year, dia detected ada leukemia. ms tu dia baru kawin, wife tgh pregnant..mmg satu tamparan hebat utk dia sekeluarga. in fact, wife dia bersalin kat hospital ampang secara kebetulan sbb dia kena admitted utk dptkan treatment kat wad, wife pulak dah time nak beranak. so anak beranak la duduk kat sepital hr tu..
sedih kan.

aku cam tak tau nak ckp apa. cuma aku leh ckp sabar je la. dan usaha la wat treatment apa yg doctor advice, pe lagik kalau bkn chemo kan..tetiba teringat arwah bpk aku...hmmmm..

tp wife dia, maybe la taknak the situation sedeh2..dia terus gelak2, ckp ngan laki dia. ha tu la abg! awal2 takmo amik insurance! nnti camana ibu ngan hessa nak idup kalau pa pe jd kat abg?

cara dia ckp mmg cam lawak, tp point dia tu mmg sedih.

husband dia senyap. tak leh jwb soalan tu.terus dia tanya aku, boleh ke kalau saya nak apply sekarang?

aku takut nak ckp tak boleh, aku tak nak tambah kesedihan dia, aku ckp. kita cuba. en hazim sign la borg ni. saya cuba tolong...

ada nampak riak kelegaan kat wife dia. tp aku ckp, but saya tak janji boleh dpt. mmg kompeni akan reject..tp saya cuba usahakan, kalau dpt term plan pon, if anything happen kat en hazim, u left something kat ur wife n daughter.


aku tak tau nak ckp apa dah pas tu.

sedih aku tak jumpa dia lebih awal. i'm not doing my job very well la camni. kan?

aku cuma doa ada miracles yg akan jd, very soon.sapa tau?

hehe..ogy, org nak jeles gak!

siap wat entry khas utk cik rozie. wakakakaka nampak nau ketandusan idea2 bernas. owh.zaman kegemilanganku dah ilang..!tidakkkkk

gy, owg bkn jeles apa, sbb tgk awaknye update best2 jek...jeles la..owg nak update best2 gak tp idea tak mari la....tensen nih!

mana lari ntah pale hotakku yg genius nih!

hehe

Monday, November 22, 2010

jeles tengok cik rozie hashimi update blog. rasa cam sgt pemalas aku nih!

bkn malas. cuma kurang rajin. bahan utk bercerita mmg la byk gila mencurah2. kalau nak cite pasal aina, mmg takkan abes la cite bdk yg sgt aktif dan tak penat2 nih. yg slalu gol dulu harus la aku.sbb aku slalu gol dulu la malas betul nak update. mcm  la anak  4 5 org..

cite aina: kepandaian dia or should i say kenotian dia ialah tolak kusi meja makan, panjat, duduk bersila, dan seterusnya bkk tudung saji.kalau agak2 dia bkenan ngan apa yg dia tgk,keje mengirai dan menumpahkan apa yg patut pon bermula dgn jayanya.

tp, of cos la tak lama, pasal  bila nenek dia nampak, zassssss!! kena cubit sedas.
kalau ngan aku, tanpa belas kasihan aku tepuk tangan dia, n kaki dia agak2 kuat sket sampai dia nangis.

tp, bak kata mak aku, alahhh..pukul anak camtu...kalau aku pon nak panjat lagi...

ceh. ko sanggup ke nak pukul anak ko beriya2 sbbkan panjat meja jek?pukul manja2 dah la...

lg satu skang hobi dia menceceh ntah hape2. then,apa je yg dia pegang kdg2 tu, dia bwk ke tinga dan berckp, mcm ckp tepon..siap ada OooooOO...hahaha..gelak segala..mcm betul2 la ada org ckp ngan dia..
sbb, dia tgk aku ngan mak aku ckp tepon,tp tak dgr suara kan..maybe dia hanya meniru la gaya kita borak2 kat tepon..which is agak cerdik jugak la..well, bdk2 skang kan cepat blajar..maybe anak org lain pon sama kot..

tp tu la dia penghibur aku kalau aku balik umah penat2, tgk dia..ilang penat..tp beware jgk..agak2 dia dtg buat baik nak peluk tu, tetiba je dia leh btukar menjadi draculla. dah byk kali aku terkena, konon2 landing kat bahu..skali ko tetiba dia gigit, tak hengat punya sakitt!!bila kita jerit mengekek2 dia gelak. haihhhh..sib baik aku tak bf lg..kalau tak mak aku kata leh darah2 puting kita dikejekan...

cite aku: skang aku stress keje. dah ujung2 tahun ni kan...target masih la jauhhhhhhh nun dia atas...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cite adik aku: si sengal ni nak kawen 12.12.2010. kad kawen br hari ni siap. siap kalau betul takpe, bleh lak salah ejaan nama atuk aku? tak agak2 betul la bdk ni wat keje tak senonoh!tak pasal2 aku lak kena sound ngan mak aku pasal tak ambik berat preparation adik aku nak kawen. eh, halooo...ko nak buat kad kawen pon perlukan assistant ke?agak hangin jgk la satu ptg ni td...org yg buat kad tu pon lg la sengal, bg aku la, secara logiknya, kalau kat pihak laki ni yg menjemput tu tulis je la nama mak aku je..then tulis la balu kpd hj tahir kan...ni tak,nama first skali arwah bpk aku, then nama mak..bla bla bla..mempersilakan tuan puan datuk hadir ke majlis anak lelaki kami...wallaweiiiii...bleh ke bubuh camtu?org dh meninggal leh menjemput ke?
esok aku nak pegi skolahkan bdk2 kat printing kad tu.
very the tak pandai...

mak aku dah moody je satu hr ni pasal salah ejaan tu je...takut abg2 aku marah pasal eja nama salah.

dah mak aku moody. aku pon..sama naik la..layankan aje. tau protes dia je? protes aku ni?haihhh...benda boleh settle mcmkan benda besau nau sampai nak pk sakit2 dada kan..

tp takleh gak nak kata, dah namanya mak kan...mesti la risau..selagi tak lepas.

dah la.
bikin sakit otak je pk.


nak tdo.


bubbye!

Monday, October 11, 2010

semakin malashhh

nak hupdet tp malashhh taip.

nak cite tp malasshh nak pk.

bleh?


bodoshhhh.


hargghh dussshh!

Tuesday, August 17, 2010

mari ke mesjid kg baru amik bubur lambuk yg nyum nyummmmm

inilah manusia yg bertanggungjawab mengheret aku ke mesjid kg baru sbb nak makan bubur lambuk free. muahaha.sanggup tu dtg awal gile walaupon ujan sepoi2 bahasa, redaaahh jugakkk.layanzzz

muka dah macam ustazah ni kan, mang elok la p amik semayang, semayang skalik lam mesjid ndaknye...ni tak. org tgh semayang ko sebuk beratur, melepak sambil bergossip dan paling lahanat skalik ngutuk reporter sokabar sinar harian yg dtg wat story pasal bubur mesjid kg baru ni, tp pakaiannya...alahai...suar jeans, baju ketat kaler putih (bdn agak gempal; kalau ko tenung depan blakang nampak bra) pastu tudung ala2 selendang mak limah ke hape, tp blakang nampak rambut panjang.cam, baik la ko takyah pakai tudung itu. huhu.mmg la kan..diorg ni mang saje bg aku wat dosa2 kering--- sambil beratur, sambil ngutuk di mesjid. astaghfirullahalazimmmmm...maybe kalau budak reporter tu takde td, pahala aku mungkin berganda2 sbb takde sebab musabab aku nak wat dosa kan. hampeh buah kana betol la. sib baik aku mang tak posa. eh. haha. termengaku laks. ^_^

sila la beli sokabar sinar harian hari sabtu ni kot2 terselt gambar gue tgh ngata tak hengat.hehe

dalam idop aku, ni la first time aku beratur kat sini semata2 nak makan bubur lambuk. dulu2 aku pakat ngutuk je diorg ni (esp lelaki2) yg beratur panjang nak amik bubur ni.cam bleh je ko g beli kat tepi2 tu, watpe la bersusahpayah beratur amik bubur?dan agak musykil jugak masa tu pesal ramai laki je yg beratur, takde pompuan pon?

sekali, masuk dlm, haaa...mmg sudah ramai umat kat dlm tuh,...pompuan beratur kat belah dlm ghopanya. aisehh..baru gue tau. patut la selama ni nampak laki je. ghopanya kat dlm ada lane khas utk pompuan daaaa....makanya, aku pon termasuk la lam statistik beribu2 umat KL yg sanggup beratur nak makan bubur lambuk. tp not so many la pompuan2 pon...lam byk2 tu ada la terselit sorg dua laki yg cam dah sebulan posa kan. elok je melepak kat tempat pompuan tuh. elok je aku snap gamba, terus dia blah. sib baik sindiri paham.
mula2 tak berapa nak ramai sgt manusia..lam  kul 430 camtu..bdk2 3 org tu sgt over p beratur awal2. padahal lg setengah jam baru diorg kasik.aku cam hengat nak p beratur blakang diorg, heh. tp cam  masih sedau diri kan...kalau aku tau ada lane utk bdk2, aku bawak aina skali p beratur. (sok kena lempang ngan encik suami. hehe)


ni  barisan pompuan ok. tgk la..sanggup tu bawak anak beratur skali.yg minah depan tu anak dah 3 kot, laki dia beratur kat luar, dia kat dlm. yg bwk baby kecik ni lagi la...adeii.sanggup tu.kalu aku anak besar tu, elok aku dok umah je. tak koser aku nak beratur2.sian kat budak la. bkn patut time2 tu dia tdo ke?

whatever it is,aku rasa ni la first & last aku dtg sini. bkn sbb apa, bubur dia mmg sedap, tak sia2 ko beratur.tp nak balik tuh, jalan jem gila babaiiii...kalau aku posa, mmg tak dpt pahala langsung la kan pasal asek bebel dok maki kete2 lain. haha. itu mmg hobi tatkala jem. pastu asal nampak pompuan bwk kete bmw or mercedes, mesti berganda2 makian aku. camana dia leh dpt  aku tak leh dpt?hah????rasa cam nak p tahan je kete diorg ni tanya mana akak dpt duit beli kete besau2 ni??? rompak bank ke?sugar daddy ke? bpk datuk ke??dsb. oh. byk gila soklan aku.selayaknya aku mendapat sedas penampau.
tetiba tukau topik kan. hehe.

pastu bila ko balik, ko dismabut mesra oleh tuan tanah takpe gak la kan. dah beratur panjang, pastu jalan jem lagikk...TAPI,  bila aku balik, elok2 je tutup pintu kete, mak aku dah jerit...oooiii...org jauh sampaiii...g amik bubur lambuk ke, g tolong masak skaliiii???

pakkal je mak kan. kalau tak hengat mak, sebungkus bubur itu kusumbat kedalam mulut yg bersuara itu. hehe.dosa lagi.

astaga. harap2 sempat la sampai raya mintak ampun maap ye mak...*_*


selamat berpuasa!

Monday, August 16, 2010

kejap je.

kalau time camni last year, saya masih terhogah2 gembira sbb masih lom beranak. haha. rasa mcm takut nak beranak, tp lek2 je. anggap je sume ok. sekali ko.hambik. sgt la sakit tuhan sj yg tau.huhu.

tup2 ni dah nak dkt setahun dah..alahai..kejap je ek. 1st ramadhan hr tu g bazar kat bdr br ampang, teringat lak last year hari pertama posa aku dah sarat gile tp tetap gagah g beli juadah. sekali tak larat, lepak kat bus stop. hari tu g tempat yg sama, tgk bus stop tu teringat lak aku  dok melepek kat situ. this time, aina dah besar..dah leh bwk g jln, tp lom bleh pilih lauk la kan...next year ye..sila la layan kan aja tekak si kenit ni. insyaAllah, kalau panjang umo...:)

beberapa minggu lalu aku try test wat kek. butter cake je. ingatnya nak try wat kek sendiri besday aina nanti.hehe. berangan.

mula2 wat separuh adunan, jd tu jd, tp tak berapa naik. second round..minggu lepas wat lagi, sempat la encik suami merasa...bleh tahan jugak la.dia la yg perabihkan...bila aku tanya sedap ke, dia ckp sedap...ntah ye ntah tidak...saje nak amik hati aku. tak tau la..

kan aku dah mengamuk tahap gaban pasal dia tak balik anniversary..

skali balik bwk present. huhu. penat je ngongoi ngan dak mala.berlinang2 air mata siap. tak koser mak. hahaha. sekali mala sound, HAH, NAK NGAMUK LAGIK?PADAN MUKA KO! SIA2 JE NGAMUK..hehehe.

biasa la. pompuan.  nak perhatian. nak2 jauh kan. dia lak bkn reti nak talipon wish ke hape. mana la tak hangin satu badan.

bila dah dpt hadiah talipon baru, senyap terus. tak jd nak ngamuk.

muahahhahahaha.

mmg tahap mengada otroman ok aku ni.

--
ni along nak balik hari khamis ni. habis gegak gempita rumah ini. tambah lagi sorg heroin kg melayu ampang, nur sakinah.

heroin no 1:  aina. sgt tak bleh blah perangai. sejibik haku.isk
aina. heroin malaya. haha.

Wednesday, August 4, 2010

aina's update.

siap update pasal aina. macamkan selebriti anak aku kan. haha. mandangkan aina dah nak setahun, so aku cam rasa agak senang sket nak handle dia. walaupon kdg2 rasa nak lepuk2 je time dia nakal tak hengat like panjat kerusi then gelak2 time tgk muka aku menjerit2 suruh dia turun and if aku dtg, lagi dia cam melompat2 atas sofa tu, which is very very scary la kalau time dia melompat2 tu jatuh terjelepuk ke...haiiihhh...mintak simpang malaikat 44. kering darah aku.

tp satu yg aku perasan aina ni pandai bawak diri. bila aku ngan mak aku bolayan, cam nak masak ke apa, nak tunggu dia tdo siang lama2 mmg la tak dapek. kebulur la ko nak tunggu dia tdo. nak taknak, biau je dia pusing satu umah, kasik dia satu benda yg baru, cam botol bedak ke, majalah lama2 tak nak baca lagi ke, biau dia kirai..pastu ko leh la masak. tp dia paling suka remote control/henpon. kalu henpon tu dia konon2 tgh ckp talipon la dr depan ke belakang, belakang ke depan..haha.kelakar pun ada aku tgk.

pg td aku siap mop dapur, basuh pinggan, basuh baju, time dia dok membelek majalah mende ntah. pastu dia penat dia baring. tak pun dia membebel2 sorg2 terjerit2 cam ada kawan tgh ckp ngan dia. makin lama makin kuat dia membebel. lantak la kan...asal dia tak manjat je. tu sgt penting. kalau dia panjat dan duduk takpe. pastu dia leh turun sendiri.dan paling bodo pun kalau dia dah penat bebel takde org layan, dia akan baring isap ibu jari tangan dia, kiri ke kanan, kanan ke kiri..n kadang2 dia leh tertdo sendiri. saat tu la yg paling best kan. hehe. sbb aku dah letih tgk dia menjerit2 dan membebel2 tak sudah.

kalu aku on tv, dia bkn heran sgt..dia akan heran time iklan je. bley siap menari2 lagi...haihhh..anak sapa la nihhh

tp the most important is aina sihat walafiat,so far takde sakit yg serius....takde kembung perut ke apa, demam pun jarang sgt..masa nak tumbuh gigi pon dia rilek je..tak tau la kot dah byk gigi nanti baru dia demam...aku dgr kalau gigi garham nak tumbuh bleh demam panas...tengok je la sok.

last sat, anak kak linda n abg man, hadif masuk sepital sbb kena HFM (hand, foot&mouth disease), aku cam nak pegi tp diorg tak bg takut menjangkit kat aina. ye jugak kan.

mak aku, aii..tu duduk rumah saje tak kuar2 leh kena sakit?pelik aku...

kira hebat la anak ko ni sampai pasar leh pegi takde lak sakit2.

adei..riak sungguh nenek. hehehe. mintak jauh2 la penyakit2 ni kan.kalau org tua sakit aku kesian jugak, tp kalau budak sakit aku leh tahap nangis la sbb budak, mesti tak tahan sakit kan, kita pun tak tau nak wat apa.

eh. tetiba ending sedih lak.

haha.

belasah la.

sebenarnya nak menghilangkan tensen pasal en suami dah 3 hari tak tepon.bak kata dak mala, haaaiihh tak abes2 ko nihhh..udah2 le tuuuu..

hehehe. eleh..cam dia tak penah.
siap tdo kat parking sepital lagi tak balik umah, pe kes? heh.

Sunday, August 1, 2010

sedih&gembira.

yeeeehaaaaaaaaaaa!!dgn ini, saya dgn rasminya sudah pun selamat menamatkan misi ganti posa selama 32 hari yg tamat pd hari ini. yeba yeba angre angre!!hehe tinggal nak bayau fidyah je lagi ni utk tahun 2008 yg tak kesempatan nak ganti last year..padahalnya bleh je ganti, tp suara2 halus sapa ntah kata kalu pegnen takyah ganti takpe, byr fidyah je dulu.. skali tak sempat nak bayau last year..kena la bayau double this year..sib baik la 8 hr sahaja...

sungguh tak caya aku leh ganti posa doblas hari straight. sgt mencabar ok.

dan sepatutnya aku double happy la hari ni pasal hari ni pon genap 2tahun aku kawen.tp encik suami itu mcm sengaja lupa atau buat2 lupa atau mmg lupa hari ni 2nd anniversary...sorry la aku nak hengatkan dia..nak merajuk2 pon dah tak koser dah.

letih dah aku.

katanya this week nak balik.sekali nak sambut posa kot.kot la..maleh nak tanya. redha je la.

yg pasti sok aku nak makan sampai K.O. balas dendam. hehe.

takde dah bdn kate moss pas nih.

^_^

Thursday, July 29, 2010

walaupon....

pembantu umah gue dah gone with the wind. terlalu banyak drama sinetron diorg ni kan. letih dah aku nak layan. dah nak masuk sebulan dah si munah ni benti. aku mmg la pening2 lalat masa dia kata kena benti sbb laki suruh balik indon. like, who cares? laki dia ckp ngan aku bini dia selalu sakit2, so nak balik berubat kat  indon. skali gue sound sejibik, aku cakap gi la balik terus..takyah dtg balik. kui2. konon saje nak testing..skali sungguh dia balik terus...padan muka aku. hehe.

mak aku dah malas nak layan diorg ni.

"dah. takyah amik lagi diorg ni! buang duit je! aku boleh jaga anak ko. sementara anak ko nak setahun ni....budak pompuan..bukan nakal mana...."

yo la.

minggu lepas terus letih lesu dia nengok anak aku manjat sana sini. terus knock out.

hehe.

3-4 hr lepas si munah kol dr indon.

" kak, sudah ada pembantu? jika belum saya mau berangkat dr sini...."

eh eh. sukahati nenek ko je kan...nak balik sukahati, nak dtg sukahati....wooohooooo!aku tak kasik jawapan masa tu. aku cakap nanti dulu. nak tanya laki aku jgk la kan...sekali ko, malam tu ada la 30 kali dia kol, aku bolayan..sampai aku off henpon. tak reti2 bahse kan....

sampai esoknya, kul 630pg dia kol. kata ko....nak bebeno keje ni..hr tu gatal nau nak balik indon.

tak cukup henpon aku, dia kol umah lak...mak aku tensen. terus dia jawab, ko tak yah dtg. aku dah ada pembantu.

terus dia tak kol2 dah.

haha.gila ego mak aku. padahal aku tau dia tak larat jaga aina.
mungkin dia sayangkan duit aku byr kat munah. like, oi! dr ko bagi dia,baik ko bagi kat aku. hehehe.
aku paham sangat mak aku. saje wat2 tak paham. ^_^

hmmph.aku ni ingat hati nak suruh je dia datang...heee..pening!!pening!!

tp,walau apa pon terjadi,skang ni kena gak kuar keje.tak kuar satu hari suntuk pon, at least 4-5 jam kena gak g jumpa org...jadi la kan..dari takde langsung. leh demam aku tak jumpa org..sangat tensi ok.

aku skang hari2 posa. hari ni nak masuk 29 hari. ada lagi 3 hari. dr 21hb hari tu straight posa sampai hari ni...dan seterusnya sampai ahad 1hb aug ni. kalau tak kurus kering cam kate moss mang saje la kan. haha.

tak sabau nak sambut raya kat chillis klcc hr senin ni. hehe.

sapa nak join?

:P

Wednesday, July 28, 2010

wth??

mentang2 la aku dah lama tak jenguk umah aku ni, mcm2 iklan kat chatterbox aku dah ha...heeeeee laaaa...menyemakskan pemandangan betol la!!

Friday, July 16, 2010

bikin suspenDER. haha

aina nurhani is my little princess.she's a girl.

tapikan, masyaAllahhhhhhhhhh, astaghfirullahalazimmmmm(aina akan ketawa mengekek2 kalu aku istighfar dpn dia ^_^)...perangai aina skang..sejibik BOY ok.

aku pon tak paham. adakah masa aku pegnen doktor kat klinik ntahpape yg aku g sbb cam excited nak scan tgk gender, bg aku harapan baby aku lelaki so aku assume mmg lelaki all the way sampai nak terberanak baru aku tau pompuan?

like, skang, hobi dia adalah MEMANJAT. memanjat dan memanjat DENGAN GIGIH.dah la memanjat satu hal, dah panjat tu kalu reti2 nak duduk dendiam takpe, ni dah panjat ngan tergedik2nya berdiri sambil ternganga2 mulut hepi bagai nak rak (or saje nak bgtau dia pandai?) and turun, dan panjat lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi...

mak aku sampai takde sora nak jerit.lotih dah nenek aina ooooiii

skang ni panjat kerusi dah champion. leh la nyanyi lagu we are the championnnnn my frennnnnnnn and we keep on fighting till the endddddd..lupalak sapa nyanyi lagu nih. mang cocok ngan anak aku skang. gile fight.

aku yg gile penat nengok.

pintu2 kat umah ni sume takleh bukak. semua sangat berjaga2 ngan aina sbb kalu dia masuk, selamba nenek dia je p "kemas" bende tak patut.or lebih menakutkan, sume maknenek kat lantai dia akan kutip dan masuk mulut.

like td, bila dia nampak mak aku bangun nak masuk bilik, dia pon sama sebok bangun nak ikut.skali mak aku jalan laju2 masuk bilik tutup pintu, dia tak puas hati, p ketuk2 pintu..duduk hentak2 kaki (she's so me ok)heheh. lama sket dia bangun sambil jalan melelong2. gedebuk ko, jatuh. and all of a sudden, dia melalak gile kuat and aku g berkejar angkat, MULUT SUDAH DARAAAAAAAAAAhhh!!

pucat  muka aku.

mak aku terus kuar bilik. aku dah panik gile. aina nangis. aku pon nangis. gile banyak darah dia kuar.

sib baik nenek ada. dia la mnstabilkan aku n aina. lama sket darah dah benti, habis baju dia kena darah, baju aku, baju mak aku...tisu hampir setengah kotak abes.

mana aku tak panik kan.

hishhhhh..berderau darah ok.

aina...aina. baik sangat kan. hehe

--

sejak baru ade gigi 2 btg, pantang org ngunyah makanan, dia pon naaaaaaaaaakkkk jugakkk.

hari tu masa kenduri, ntahape2 en suami sumbat lam mulut si aina ni, sampai mak aku marah laki aku pasal asal bolehhh je p sumbat kat tekak si aina.logik tak ko sumbat durian kat mulut si aina? kecik besar kecik besar je aku tgk laki aku. sat lg bleh aku tauhu sumbatkan dia lak.


td dia kol, aku ckp aina jatuh mulut berdarah.
sebakul dia bebel kat aku.

eleh. kalau dia ada bley la ko tgk anak ko 24jam, ikut je mana dia g.

ni, aku ngan mak aku je. aku dah la  br balik keje, terus tangkap aina.nak kata penat tu toksah la cite. dah nama mak kan...terpaksa la melupakan kepenatan tu kejap.

cuma kdg2 a slip of eyes tu la yg nak jadik mcm2 tu kan. bende nak jadik...camno?

mak aku: dah. toksah risau...malaikat jaga dia.lindung dia. takde pape bdk ni. toksah risau.


sib baik mak ada.


ngan tangan aku berbalut ni, kalau mak aku takde, mungkin aku leh pengsan tgk aina td. haha.


laki aku: tu laa..abg suruh balik sini duduk ngan abg taknak....kalau tak, kan abg leh jaga syg ngan aina sama2...

errrrr.....


assaaaallaaaaaaaaammualaikom!


^_^

Wednesday, July 14, 2010

sangat-sangat down.

hari ni aku sangat2 down. laki br balik mlm td ke spore dr 2hb hari tu. sangat lama dia kat sini. ni sume pasal world cup la.sampai aku pon terjebak sama nengok bola. dah seminggu dia kat sini, aku pon takde can nak kuar keje. elok2 dia nak balik hr rabu malam, mak aku lak soh dia stay sampai ahad pasal ada kenduri arwah.mula2 kata takleh, ada keje. last2nye dia sendiri cam malas nak balik.extend cuti.

last week nak kuar keje, ajak eva, kejap kang cam jd, kejap kang kensel last menet. last2nye sampai kesudah tak kuar keje. bawak ke hari ni, rasa cam nak g keje...tp bila pk tangan ni sakit, nak g jumpa org pon cam kemalasan..sebenarnya tak bolehkan nak malas2 nih. ishhh.. aini WAKE UP!!!!!!


esok kena la kuar jugak. nak posa sok, dah 3 hari ni tak posa. hr ni nak posa, mak aku lak tak kasik.aku ni dah terlewat sehari dtg bulan...tak piyed2 lagik nih.adakah?

hish..

lagi down aku cam nih.

Monday, July 12, 2010

terpotong tgn.

hr ni cite2 besau. terlebih rajin. hajat hati nak mkn bubur jagung.hr ni aku posa utk hr yg ke 21. ada 11 hr lgkalu ikutkan..tp, hr ni, setengah jam sbelum buka, masa aku tgh kerat jagung. skali ko, terhiris tgn sendiri dgn pisau yg br di asah oleh adik aku. makanya, mcm nak pitam la kejap kan...darah dah mancut2 ni, nak tak nak kena la buka posa.lg setengah jaaaammmm jeeeeee!!!eeeee..sgt menensenkan pale hotak!!!

sib baik laki aku ade. tp de sudut psikologi sgt2 tak mmbantu.

syg, ni kena jahit ni....dalam luka ni.

dan dan tu gak aku rasa nak pengsan.

mak aku kat luar umah tgh petik cili api berlari masuk umah tgk aku dah terduduk.

putus ke jari ko??

sgt2 tak mmbantu. makcik jah ni mang suka menambahperisa unsur2 suspen yg tak sepatutnya.dgn sora gubra dia, lg la aku nak pitam.

aina. sib baik dia tak melalak tgk aku. skang dia manja terlebih sket. kalu nmpk aku jln & if aku tak angkat dia, dia akan menangis sekuat2 hati, hentak2 bdn, guling2 bagai... mcm kan kena rotan. hmmmmm...i c me in aina. hehe.

laki aku: aina ni,sumenye ikut perangai mummy eh....takmo camtu k sayang...

nak je aku lepuk encik suami.

g klinik kat ampang point, doktor tgk n said, kena jahit, coz luka sgt dlm.

kejadian seterusnya takyah la aku describe. paham2 la sendiri.


2 patah perkataan. SANGAT SAKIT!!!


dan bill klinik...LAGI SAKIT!!! rm125.

ngan ubat2an, n mc...mcm la aku ade boss nak hadap. haha

tp bdk kat klinik sorg tu sgt sengal..

kak, mc nak start hr ni skali ke esok??

nak aku jwb ngan pelempang tak??

aku jwb lusa je bley??


skang aku tgh menahan sakit. bius dah abes, br rasa sakit. sgt2.

tp, sakit beranak laaaaagiii la berkali ganda sakit kan. so aku abaikan je rasa sakit2 ni, walaupon sgt berdenyut2 skang!tp tetapppp gigih nak hupdetkann. hehe.

dah le. dah la menaip satu tgn je ni.lotih.


sok lusa sambung.

Thursday, July 8, 2010

akhirnya...

aina dah ada 2 batang gigi.
akhirnya...
huhu..

tak sabo nak tunggu gigi dia penuh..bleh makan sume2.takyah blend dah...penat ok.

ni la contoh ibu pemalas.

haha.

Saturday, June 26, 2010

aina @ playground

pg td bwk mak aku g jln kaki kat tasik ampang hilir...angkut la skali si aina...ingat nak suruh dia main2 kat playground. sket pon dia tak heran...dia lebih herankan daun2 dan rumput2 kat situ ok...lotih makcik..


aina jalan2 je...tumpang lalu...tak heran pon permainan2 kat situ...


main buaian pon dia tak heran. sket tak excited. aku je yg excited bagai nak rak...muka selamba je bila aku buai2kan dia...

yang ni je dia paling heran. kutip daun.

adoi la...jgn besau sok cita2 saya mengutip daun dah...

Wednesday, June 23, 2010

cerita-cerita.

aku ada byk benda nak cite. tp kena refresh balik pale hotak aku ni yg aku rasa makin lama cam dah nak expired jek.nasib masih ingat diri sendiri.haha

cite pertama: hari ahad hari tu, bwk mak aku g pasar tani kat bukit indah.mak aku mmg glemer ok. mulut mmg takleh kontrolnye type. apa dia rasa nak ckp, dia main bubuh je. org yg dengar tu mmg sakit jiwa la dgr. kul 830 dah kuar ni, takut ikan2 abes. sampai je, terus g tempat bdk yg jual ikan tu.bdk tu mmg tak koser nak betekak ngan mak aku.asek la mintak kurang...harga sekilo 10hengget, mak aku mintak 8. gila terer ok. kalu tak bg kang dia kata la ikan org tu kurang elok la...dah nk last la.tinggal sikit la..bla bla bla.ntah apa mak aku mandrem, budak tu leh je kasik kurang. walaupon tak bp nak ikhlas. haha. beli udang besar yg biasa 45hengget sekilo, leh dpt 35. cayok2 sungguh!kalu aku, mintak kurang singgit pon dah kira bangga. siap kembang idung lagik.

tp part yg ni tak bleh blah, ada satu gerai ni, jual sayur2 kampung, nangka la..pucuk paku la.mak aku beli la nangka, suruh pakcik tu potong. sementara potong tu dia merayap ke tempat lain, aku dok situ je. skali bleh, bini pakcik ni ke, anak ke..tak tau la aku,bleh tanya aku...dik..awak ni pekerja dia ke??OOOiii!!! menyirap sirap ok. aku tenung je makcik tu...sambil membulatkan mata yg sedia bulat ni,SAYA NI ANAK DIA. ADA RUPA PEKERJA KE???
eh, ye ke..silap2.mintak mahap la dik...silap tanya.

nak je aku g terbalikkan gerai dia tu.pastu pucuk paku tu aku sumbat2 lam mulut dia kasik dia tak bnapas. siyes panas ok. aku cakap ngan mak aku pastu, terus mak aku balas..pesal ko tak kata ye je??

WTH??

iklan. skang byk kan plet kete, WTF. heheh hari tu aku tgk kete bmw WTF 4. ada skali tu WTF 1811. oh. siyes ganas ok plet kete WTF.hehe.

cite kedua. world cup. aku tak layan sangat la bola.bak kata mak aku, apa la yg diorg dok kejar bola satu tu. buat penat tgk je. (mak aku tgk gak world cup, tp time opening ngan penutup je. hehe) kesahnya, laki aku kat spore nun takleh tgk bola, pasal tv dia cam kat sini la, astro, stesen berbayar, baru ada bola. kalau tak harap belas ehsan tv1 je la. tp laki aku kata, tv1 pon cam tak dpt bila time bola tu, terus tak dapat dah. haha. nasib la kan. aku kat sini walaupon bleh tgk, tak gak tgk.

last week g mkn ngan mala. kul 7lebih, time tu argentina vs korea kot. tak pasal tersangkut. ngan aku2 skalik cam excited.erkk. tetiba teringat dak mala masa eksiden kat swak dulu, world cup 1998.kecederaan hanya jari je yg patah sket, tp dia punya wat2 ilang ingatan tu siyes nak kena pelempang. bleh sedar2 je tanya, aku kat mana ni??eceh cehhh..pale ko sikit pon tak luka, bleh lak wat2 tanya eh.dah la aku jaga dia malam pertama dia warded tu, pagi2 kul 8 doktor ensem round check, bleh dia tanya, doktor, malam tadi brazil lawan jerman sapa menang??(kalu tak silap la, aku pon kurg ingat le sapa final. hehe)
ooooo....final world cup bleh lak ko hengat eh? tak ke nak penampar je pompuan nih?doktor bleh senyum je.aku tak rasa dia tgk bola kot. yg aku pelik, mala tak la kecederaan teruk nau kan, tp camana dia leh warded lama2 eh? konpius jap.

dah melalut. sebenarnya nak cite pasal laki aku, camana dakmala bley ada lam ini cerita?hari tu kan portugal lwn korea utara, belasah cukup2 7-0 kan. kesian ok korea. aku ni 2 3 hari lepas baru la tau cristiano ronaldo adalah pemain portugal. hehe.gila bangang. pastu aku saje la ckp kat laki aku, aku tgk portugal main. sebenarnya tgk ronaldo lat sokabar je, ex bfku yg hensem. hehe. skali laki aku: apasal tgk bola lak ni? tak tdo ke? tgk sapa? ronaldo? dah2.takyah tgk bola lagi. tak boleh tgk bola.tdo!tdo! mana ada pompuan tgk bola?

like, wth? jeles eeeehhhh..hehe. pe kes la. cam la aku nak hadap sgt pon. yg sebenar2nya, aku tak tgk pun portugal main. saje kasik dia hangin sbb dia takleh tgk. hehe. ntah pa pe. tu pon nak jeles. kalau ronaldo tu dok sebelah umah aku ni, takpe la nak jeles. apaaaraaa


cite 3: ni mmg tak penah2 ok. semenjak aku dewasa ni, ni kena lagi. aku terkena jangkitan. jangkitan hape? sebut betol2...koootoooo. oi. siyes aku takleh tahan pale gatal semenjak 2 3 menjak ni. start dgn si munah pembantu tu la. dia kata dia ada kutu. bleh ko, dah 3 minggu keje baru ckp ada kutu. ,mmg rasa nak bg mkn sabun. 3 hari lepas aku beli sampoo kutu itu, kira kes dia setel la. ni hah. mak aku ngan aku lak yg asek gatal2 pale. semalam aku tak puas ati, aku g amik sikat, aku sikat rambut..skali..ye, 2 ekor sudah melekat. yg mak aku lak, p salahkan arnab2 amir yg mmg takde kaitan ngan rambut gatal dia. siap suruh dak amir g jual arnab2 tu sbb pale dia gatal. skali smalam aku sikat pale mak aku, hah ko. 2 ekor jugak. jd, bkn la salah arnab amir. salah si munah.adoiii..dah la sampoo kutu tu mahal. bleh tak aku  potong gaji munah jd 350 sbb dia dah menghabiskan duit aku beli sikat kutu, ngan sampoo 2 botol?
nasib aina tak kena.member mang takde rambut.takde can kutu nak merayap.


last skali. aku ada 22 hari lagi utk ganti posa.mak aku kata, dia dgr ustazah ckp kita leh ganti posa sampai 15syaaban je. means 2minggu terakhir sebelum ramadhan tu takleh posa dah. jdnya, start semalam, aku posa, hari ni, esok,lusa...dan selamanya...

lotih makcik.

takleh nak hoga2 p mkn ngan client.tp, jimat sket duit aku. haha. kalu tak kang, kejap piza, kejap pak hailam, kejap kfc,kejap mcd.

laki aku siang td kol, bila aku tanya dah mkn ke? dia ckp , abg br nak g makan ni,..mkn mcd.

rasa nak sepuk je.

Saturday, June 19, 2010

Aina with her new shoes..



comel tak kasut aina?heh..mak aku suruh beli kasut aina untuk dia jalan kat luar umah...semenjak dah laju nau berjalan ni kan...cam kesian lak kat dia asek pusing lam umah jek....semalam beli kat kedai kasut ye beng, spectrum,murah je..rm8.90..kalu beli mahal2 sok dah tak muat sayang jek..

mula2 testing dulu jalan lam umah.mula2 aina cam pelik gak tengok kasut tu..dok korek2 lubang tu, katun tu, sudahnya masuk mulut.ape je le  sume nak disumbat lam mulut cik kak nih kan...td, baru la dapat testing kasut tu kat luar umah lak..jln2 kat depan je..nak bwk ke rumput2 tu hr ujan lak...sok pagi bleh la suruh dia jln kat rumput2 tu...abes la sok daun2 pokok mak aku dicabutnya..huhu...bukan bleh minah ni..sume nak testing masuk mulut!tu dok mengutip daun tu kan main cermat lagi...agak2 nak masuk mulut, kena jerit, skali terlepas. haha.
pastu dah penat2 leh lak duduk bersila sambil bersandar kat kusi...alahai...cam org tua cik kak sorg nih..hehe next week dah 10bulan..mak aku kata nanti kalu dia dah pandai berlari..lagi penat nak jaga...skang pon kejenye asek manjat jek..manjat satu hal, mulut tak benti merepek meraban, kejap siam, kejap perancis..kejap jerman, kejap jepon..

paling tak bleh blah bila kita marah dia, bleh dia balas...apa dia apa dia apa dia??

heeeee..nasib kecik lagik. besau sket, aku cili molot si kenit nih.

Wednesday, June 16, 2010

lulus lagi....:P



haihh...tak disangka2 lak walaupon otak dah berkarat dan kiraan sangat lembabs, tetapi saya lulus juga la Life Planning Advisor punya exam. huhu. ingat mmg la fail kan...sbb tak hape2 yg aku merapu2 masa exam itu. tak di sangka2 lak....dah terbayang2 nak resit paper. punya la level of confidence tu tahap E kan....tapi title ni laku kat GE je la...kat luar tak pon.takpe le. asalkan kat name card leh bubuh title LPA tu ok la tuh..huhu

so skang sape2 nak mendapatkan nasihat ttg financial life planning, leh la koling2 ye..idak le pandai nau. sket2 bleh la...:P


lena tidoku malam ni. ehe.

Sunday, June 13, 2010

YEEEAAAAAYYY!!!!

Eva Gusnita (13/06/2010 12:38:21 AM): hhello
aini_tahir (13/06/2010 12:39:01 AM): oit
aini_tahir (13/06/2010 12:39:14 AM): close case
aini_tahir (13/06/2010 12:39:19 AM): \ke?
aini_tahir (13/06/2010 12:39:21 AM): hehe
Eva Gusnita (13/06/2010 12:39:34 AM): dah lulus tbe yeaaa
aini_tahir (13/06/2010 12:39:44 AM): eh
aini_tahir (13/06/2010 12:39:49 AM): bila check
aini_tahir (13/06/2010 12:39:56 AM): bleh check skang?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:40:05 AM): tak sabo sabo lg
aini_tahir (13/06/2010 12:40:21 AM): check mana?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:40:49 AM): pki org dalam daa
aini_tahir (13/06/2010 12:40:58 AM): sapa?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:41:52 AM): ada la
Eva Gusnita (13/06/2010 12:42:04 AM): apa barang tk tido lagi ni
aini_tahir (13/06/2010 12:42:19 AM): aina selsema...dia tdo kejap2 bgn
aini_tahir (13/06/2010 12:42:31 AM): tu yg dok peratikan dia je ni
Eva Gusnita (13/06/2010 12:42:32 AM): ooo
Eva Gusnita (13/06/2010 12:42:44 AM): ibu prihatin
aini_tahir (13/06/2010 12:42:49 AM): harusss
aini_tahir (13/06/2010 12:42:56 AM): sian kat dia
aini_tahir (13/06/2010 12:43:01 AM): jangkit ngan owg la ni
Eva Gusnita (13/06/2010 12:43:17 AM): dean ngan bapak dean pun selesema gakk ni
aini_tahir (13/06/2010 12:43:29 AM): musim la skang
Eva Gusnita (13/06/2010 12:43:32 AM): tu pun jangkit ngan aini kot ..hua hua
aini_tahir (13/06/2010 12:43:36 AM): oit!
aini_tahir (13/06/2010 12:43:38 AM): hehehhe
aini_tahir (13/06/2010 12:43:49 AM): patut eva la yg kena dulu
aini_tahir (13/06/2010 12:43:53 AM): pe kes la wan yg kena?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:44:10 AM): haahha..eh..mlm ni dpt hamper besau tau
aini_tahir (13/06/2010 12:44:15 AM): ye?
aini_tahir (13/06/2010 12:44:17 AM): sbb?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:44:31 AM): kan ni tgh reunion ngan kengkawan sekolah
aini_tahir (13/06/2010 12:44:37 AM): pstu?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:45:09 AM): siap terperanjat lagi..tp dah rejeki..angkut je la masuk bilik
aini_tahir (13/06/2010 12:45:23 AM): sbb pe leh dpt tu?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:45:55 AM): lucky draw le
aini_tahir (13/06/2010 12:46:05 AM): oooo
aini_tahir (13/06/2010 12:46:11 AM): suz tak g ke
Eva Gusnita (13/06/2010 12:47:29 AM): tak..
Eva Gusnita (13/06/2010 12:47:40 AM): aini got something to tell u la
aini_tahir (13/06/2010 12:48:50 AM): ape
Eva Gusnita (13/06/2010 12:49:01 AM): bout ur xm
Eva Gusnita (13/06/2010 12:49:05 AM): result
aini_tahir (13/06/2010 12:49:09 AM): fail?
aini_tahir (13/06/2010 12:49:12 AM): haha
Eva Gusnita (13/06/2010 12:49:22 AM): kind of la
aini_tahir (13/06/2010 12:49:29 AM): kind of lak
aini_tahir (13/06/2010 12:49:36 AM): ckp la fail
Eva Gusnita (13/06/2010 12:49:40 AM): dah tanya ngan org dlm ni
aini_tahir (13/06/2010 12:49:43 AM): kan senang
Eva Gusnita (13/06/2010 12:49:57 AM): berat ati la nak sampai kan
aini_tahir (13/06/2010 12:50:02 AM): elehhhh
aini_tahir (13/06/2010 12:50:04 AM): hehhehe
aini_tahir (13/06/2010 12:50:06 AM): lek la
Eva Gusnita (13/06/2010 12:50:33 AM): rasa nak nangis lak
aini_tahir (13/06/2010 12:50:37 AM): ha?
aini_tahir (13/06/2010 12:50:45 AM): pesal lak nak nangis?
aini_tahir (13/06/2010 12:50:47 AM): hehe
Eva Gusnita (13/06/2010 12:51:04 AM): ye la dah owg yg leh jual takaful lebih dulu
aini_tahir (13/06/2010 12:51:14 AM): ek elehhh
Eva Gusnita (13/06/2010 12:51:25 AM): nagis la member cold call tak lulus lak
aini_tahir (13/06/2010 12:51:25 AM): sabar je la
aini_tahir (13/06/2010 12:51:38 AM): lek laaa
Eva Gusnita (13/06/2010 12:51:46 AM): sabau2 je tk le, baca la buku tu lagi
aini_tahir (13/06/2010 12:51:49 AM): owg ok je
Eva Gusnita (13/06/2010 12:52:00 AM): ye ke?
aini_tahir (13/06/2010 12:52:05 AM): ye la
aini_tahir (13/06/2010 12:52:11 AM): mmg dah agak kan
aini_tahir (13/06/2010 12:52:16 AM): set2 tak baca buku
aini_tahir (13/06/2010 12:52:17 AM): haha
aini_tahir (13/06/2010 12:52:26 AM): takpe
aini_tahir (13/06/2010 12:52:28 AM): ada masa lg
Eva Gusnita (13/06/2010 12:52:44 AM): tak abis2 last minit kan..
aini_tahir (13/06/2010 12:52:49 AM): huhu
aini_tahir (13/06/2010 12:52:53 AM): biasaaaa
Eva Gusnita (13/06/2010 12:53:09 AM): dah la nak tidur ngan senyuman ni
aini_tahir (13/06/2010 12:53:15 AM): haha
aini_tahir (13/06/2010 12:53:20 AM): g la tdo nun
Eva Gusnita (13/06/2010 12:53:48 AM): ok la last word...
aini_tahir (13/06/2010 12:54:16 AM): ada lak last word lgk
Eva Gusnita (13/06/2010 12:54:34 AM): Aini u lulus
aini_tahir (13/06/2010 12:54:45 AM): ha??
Eva Gusnita (13/06/2010 12:54:51 AM): ha la
aini_tahir (13/06/2010 12:54:56 AM): cis!!!
aini_tahir (13/06/2010 12:55:05 AM): biar betulniiii??
Eva Gusnita (13/06/2010 12:55:07 AM): hahahahahahhahahahhahahhahahhahahhaaaaaahaahhaha
Eva Gusnita (13/06/2010 12:55:22 AM): betul la budak u mana leh fail xm'
Eva Gusnita (13/06/2010 12:55:30 AM): congrats
aini_tahir (13/06/2010 12:55:35 AM): SUNGGUH KURANG SOPAN OK
aini_tahir (13/06/2010 12:55:42 AM): hehe
Eva Gusnita (13/06/2010 12:55:46 AM): MARAH NAMPAK
aini_tahir (13/06/2010 12:55:49 AM): anyway
aini_tahir (13/06/2010 12:55:52 AM): thanks
aini_tahir (13/06/2010 12:55:55 AM): takkkk
aini_tahir (13/06/2010 12:55:58 AM): sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aini_tahir (13/06/2010 12:56:02 AM): sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttt
aini_tahir (13/06/2010 12:56:05 AM): hehheeeeehehhehehehe
Eva Gusnita (13/06/2010 12:56:09 AM): sajer la lawak pepagi
aini_tahir (13/06/2010 12:56:16 AM): tima kasih
aini_tahir (13/06/2010 12:56:24 AM): sy blanja teh tarik hr senin nanti
Eva Gusnita (13/06/2010 12:56:25 AM): saspen tak?
aini_tahir (13/06/2010 12:56:25 AM): hehehe
aini_tahir (13/06/2010 12:56:32 AM): gila suspender
Eva Gusnita (13/06/2010 12:56:36 AM): dah pakat ngan meera nak kena kan aina
Eva Gusnita (13/06/2010 12:56:54 AM): gila suspender takper jgn gila spender
aini_tahir (13/06/2010 12:56:59 AM): hehehe
aini_tahir (13/06/2010 12:57:07 AM): meera la org dlm ni
aini_tahir (13/06/2010 12:57:14 AM): haruss blanja dia skalik
Eva Gusnita (13/06/2010 12:57:17 AM): yo la sapo lagi
aini_tahir (13/06/2010 12:57:29 AM): wan n suz pun lulus la?
Eva Gusnita (13/06/2010 12:57:39 AM): aa kan , nanti kita kat ge kita pakat jumpa skalik
Eva Gusnita (13/06/2010 12:58:12 AM): wan lulus...suz dia tak cek..yg dia ingat kita berdua lulus
aini_tahir (13/06/2010 12:58:19 AM): hehe
aini_tahir (13/06/2010 12:58:25 AM): best2
aini_tahir (13/06/2010 12:58:43 AM): nak join eva tdo senyum sambil sengih
Eva Gusnita (13/06/2010 12:58:47 AM): dh la selsema kan, pastu kena saspen lak hahaha
aini_tahir (13/06/2010 12:58:52 AM): tu la
Eva Gusnita (13/06/2010 12:59:00 AM): ok senyum terlampau ke
aini_tahir (13/06/2010 12:59:01 AM): mmg nak kena hempuk je mula2 td ni
aini_tahir (13/06/2010 12:59:06 AM): sib baik jauh
Eva Gusnita (13/06/2010 12:59:21 AM): tu la i kat port dickson ni
aini_tahir (13/06/2010 12:59:27 AM): ooo
aini_tahir (13/06/2010 12:59:32 AM): igt kat kl dah
Eva Gusnita (13/06/2010 12:59:40 AM): sok baru balik
aini_tahir (13/06/2010 12:59:46 AM): ok
aini_tahir (13/06/2010 12:59:48 AM): wahhh
aini_tahir (13/06/2010 12:59:51 AM): bangganya
aini_tahir (13/06/2010 12:59:57 AM): lulus tanpa baca buku
aini_tahir (13/06/2010 12:59:59 AM): hahhahaha
aini_tahir (13/06/2010 1:00:02 AM): riak la pulak
aini_tahir (13/06/2010 1:00:24 AM): alhamdulillahhhhh
Eva Gusnita (13/06/2010 1:00:28 AM): hahaha, common sense
aini_tahir (13/06/2010 1:00:32 AM): lulus plak ye
Eva Gusnita (13/06/2010 1:00:44 AM): yea..syukur
aini_tahir (13/06/2010 1:00:55 AM): ok
aini_tahir (13/06/2010 1:00:58 AM): leh tdo
aini_tahir (13/06/2010 1:01:03 AM): tdo dlm imannnn
aini_tahir (13/06/2010 1:01:05 AM): heheh
aini_tahir (13/06/2010 1:01:13 AM): thanks ya
aini_tahir (13/06/2010 1:01:22 AM): atas surprise anda itu
Eva Gusnita (13/06/2010 1:01:40 AM): orait ...jgn lupa nak bangun lak sedia sarapan
aini_tahir (13/06/2010 1:01:48 AM): baik cikgu!
aini_tahir (13/06/2010 1:01:49 AM):
Eva Gusnita (13/06/2010 1:02:17 AM): ok
aini_tahir (13/06/2010 1:02:18 AM): gud nite
Eva Gusnita (13/06/2010 1:02:24 AM): nite2


gila laju tak sabau2 nak share
hahahhahaha

owh. org2 takaful sila jgn eksen dgn saya ye.

^_^

aina is having a flu. pitty her!

dah 2 hari aina selsema. berjangkit ngan aku. 2 hari lepas aku demam, batuk, dan selsema..asek bersin2 je..sekali dah berjangkit kat aina..

sian lak aku tgk idung dia meleleh2..semalam ok lg...hari ni berair2 mata dia..g klinik siang td, doctor kasik ubat flu...tp mkn pagi ngan malam je...aku ni cam tak sabau2 nak tgk dia cepat sehat...rasa cam nak bg je selang 4 jam..cam org besar punya dose..tp takut teroverdose plak..

hari ni dia tdo kejap2 je. tak selesa idung dia agaknya ada something. bernafas pun tersekat2..kalau kita tau la nak control kan..ni baby lagi..apa yg dia leh buat??

ni aku takleh nak tdo lg ni..risau lak tgk cara aina tdo, kejap kiri kejap kanan...td bangun cam merengek2....laki aku suruh sedut je ingus aina. aku tanya pakai apa? pakai mulut la sayang...takkan pakai straw?(kalu dkt ni mmg dah kena pelempang ngan aku)


now,she's sound a sleep..

harap2 sampai pagi,cam biasa...
isk..aina, aina...tak penah2 dia sakit cenggini.sorry sayang..this is all my fault..:(

hope she will recover really soon....

Wednesday, June 9, 2010

NO PHONE ZONE.

got this emel from my previous trainer, mr mark., we are all guilty of this!



http://www.oprah.com/packages/no-phone-zone.html


Tuesday, June 8, 2010

rasa nak marah tp takleh. how?

kalau org tgk aku bersuara ngan laki aku, mesti org kata aku queen control. sbb? dia selalu wat aku hangin satu badan. buat satu2 keje tu..alahaaaiii..hari pon malam la. kalau ko rasa nak makan ngan kadar segera, terus takde mood nak makan. dulu masa aina 5 6 bulan, nak makan ikut turn...tp biasanya aku yg makan dulu pasal kalu dia makan dulu, aku leh tuko kaler ijau. kadar kelajuan dia makan sangat la jauh langit ngan bumi berbanding dia pecut kat highway. aku rasa lam 10km sejam la nak tunggu dia kunyah, termenung..cubit ikan sket2...kunyah pelan2. cam rasa nak penampar. tp, sabo je la kan. dosa dah banyak, kang campur ngan durhaka terhadap suami, adoooyaiii..tak pasal aku lak yg kena penampar.

cam hari ni. dia ada kat kl ni..balik sini hari jumaat hari tu. ngan berkobar2 ni aku p jemput kat bukit jalil..padahal bukan takleh naik lrt star turun kat ampang. hambik la ko tunggu terpacak 2 jam. hari jumaat, tengahari, jln jem ya. harap faham. nak cepat, naik helikopter, park dpn umah.

sepatutnya semalam dia balik spore. abes cam gatal2 lak nak balik hari ni....tak puas melepas rindu kononnn....adoi laaaa...aku dah puas dah...dah sampai tahap meluat pon ade. bleh?heehe...kalau bleh mlm td mang aku nak paksa dia balik. aku nak keje.dah dia kat sini, camno aku nak keje?sesia je la amik pembantu kat umah ni..2 hari terbuang begitu je.

abes, bila dah extend tu kan, reti2 le dok umah...ni tak..bleh teman adik aku g klang skang ni tgk motor??mcmkan kat kl ni kurang org jual motor.

yg adik aku ni pon satu hal. mcm la byk nau duit....abes kejap2 kuar masuk bilik aku carik duit sepah2 lam lemari aku.hari tu cincin aku dah ghaib satu.

esoknya, dia leh g tesco shopping sakan barang dapur. beli sabun basuh sampai 2. sabun basuh pinggan sampai 4, ribena 3, tin susu besar 2...

aku ngan mak aku cam?? mana dia dapat duit ni??bukannya nak puji dia beli barang dapur kan, tp cam org kata buang tebiat ke hape tak penah2 beli brg dapur skali ko beli haaaa..cam nak meniaga kan...

agak musykil disitu.

konpem la cincin aku yg digadaikannya.


hantu punya budak!


cam dah melalut2 lak ni. laki aku tak balik2 lagi ni. ntah mana si amir ni ngangkut. sebelum pegi aku dah bebel ngan laki aku sedas dua pasal gatal bijik p setuju ngan si amir nak teman tengok motor.pesalahnya tgk aku ngan aina je? kan lebih berpekdah????

ada aku suruh telan motor tu jap lagi.

tengok la.

Wednesday, June 2, 2010

nak hupdet tp tak tau pe nak cite.

cam dah lama aku tak hupdet panjang2+byk2...baca blog org cam pelik je mana la diorg dpt idea menceceh byk2 ni...hhhmmpph! sgt jeles ok!

semalam kol apeng. dah pegnen pompuan tu...nak masuk 3 bln. soklan cepumas: non, ko bila nak tambah lg?

sgt sensitip soalan itu. aku masih takleh lupa pengalaman kat labour room. masuk hr ke 4 posa, aku dah beranak. sebelum sahur lak tu.sbb aina ada sket senget masa nak kuar tu,kena la forcep.aku ingat forcep tu best la.takyah teran. skalik ko, besinya amat la besar ok.

dah2. nak cite balik agak seriau jugak nih! abaikannn....

laki aku ada la bg hint2, sian kat aina main sorg2...kena bagi dia adik nih.

ha'ah. sila la mengandung sendiri ya. rasa la sendiri camana sakit nak meneran tuh. tp hati tu cam nak je baby lagi,tp bila terbygkan pengalaman beranakkan aina, kensel.

tak tau la kot2 melekat lak lepas2 nih.aku hengat nak operate la. hehehe. mcm la operate tak sakit.aparaaaa

dis year, ramai gak la yg pegnen..lepas sorg2..hish, hele, cepat tambah yg ke 3. hehhee..lepas ko aku lak. pastu aku tutup kilang la...

dgn harapan...:P
bulan ni adelah bulan yg sgt bz bg aku. kena achieve target utk melayakkan diri dapat g siam. hahaha. bersusah payah keje, g siam je?jadi la..dr takde langsung..ni target ciput je (ciput2 pun tak gak achieve2)haha..kalau target besar2, dpt g jauh sket, kalau aku dpt g....best gile!!

so skang hari2 aku kuar pagi, balik petang. carik sales. bukan senang wei..ko penat cong ceng cong ceng, skalik..kak, saya tak minat la insurans....ha?bes, pe ko minat?tu la...typical malay kan....cam syg nau duit tu nak saving kat insurans, tp kalau benda lain tu, lajuuuuuuuu je. takyah nak pk2, tanya mak la, tanya bpk la..tanya laki la, tanya jiran la..kalau bleh ketua kg pun nak tanya. hehe.tengok perangai org ni mcm2, kdg2 best jgk..bila masuk a&w, pizzahut dan yg sewaktu dgnnya...dpt la minum air free..untung2 dpt mkn free gak..heh...

tp paling best part ni, kdg diorg cam terkonpius bila aku asek meng'akak'kan diri. sedau diri kan...skali bleh ada sorg tu, kita ni beriya panggil akak kakak, ntah2 saya lagi tua....umur brp?aku sengih je...pasal aku tau umo dia bp la aku bahasakan diri kakak. maleh aku nak ckp, suruh je la teka. agak2 kan..bleh teka umo aku 28 gtu...huhu...walaupon tak terlalu jauh ngan umo sebenar, tp agak muda jugak la. padahal dah 3 series dah aku ni...

bila aku ckp umo sebenar, tak caya lak...lantak la ko dik. ko perasan tua kan....meh akak panggil ko makcik terus bley?

mcm2 org ni kan...tu la bestnya bila keje camni..dpt jumpa ramai org...byk cite bley dpt..bley dpt ramai kawan....di samping masyukkkk..hehe

kalau la kan...sehari aku dpt 1, 30 hari? takke kayo makcik??


lalallalalallalala..


bley makan kat kepala ketapi pasnih.

^_^

Saturday, May 29, 2010

dah memanjat pulakkkkk

haihhh...keringgggg darah aku!
si aina dah manjat sofa lak...sedaya upaya ok. tak dapat naik nangis. dah dapat naik, sengih. tu satu hal..dah naik susah payah ni pastu turun.,.pastu naik balik sampai sepuluh kali turun naik.

pening palo den!!

kalau berjalan tu toksah cakap la...sgt laju dah ni...kalu merangkak ari tu at least aku tau dia nak dtg dapur ke, masuk bilik ke..sbb bunyi kelepek2 kat lantai..

ni dah berjalan, tup2 dah sampai depan pintu bilik air, depan pintu dapur, masuk bilik dah cekap sgt2..kuar masuk kuar masuk tak penat2.kita yg nengok yg penat!

skali next week dia dah bleh lari plak.

hahhahaha

mmg aku pengsan.

Wednesday, May 26, 2010

tak jd tdo awal.

aku mmg nak gol awal td. ingat si aina kul 9 dah knock out. skali kul 10 td br dia tdo. dah lepas limit ngantuk ni, baring2 takmo lak pejam2. hampeh sungguh.kalu baca buku tu dan2 je nak tdo. masuk FB, cousin lak dok anta gamba si aina. td g tumpangkan aina kat umah dia. takde org td kat umah, mak g operation,takkan nak tinggalkan ngan pembantu yg baru keje 2 hari? kang aku balik dua2 lesap. haihhh....muka baik2 pon kadang takleh nak caya 100%.

jadinya, bila aku g amik aina, cousin aku ni dok menggila sangat tangkap gamba aina.tak puas2 nak main ngan aina. takmo lepas2. sampai aku tak tau ayat apa nak bg nak mintak diri. ni malam ni bila aku add dia kat FB, abes sume gamba dia anta. mcm kan selebriti lak si aina ni..ada peminat u. haha. mcm la gorgeous nau anak aku ni. tp comey tu ttp ada la. cam mak dia. ^_^


ada lagi ni dia anta. maleh aku nak bubuh. kang penuh muka aina je lam nih. dah la takde gigi. hehe.tapi nakalnya cam umo dah setahun.tunggu beso sket aku lepuk2 je si kenit nih.

saya telah menduduki exam takaful yg sangat susah.ayyaaaa!!

susah sbb pe?
sbb baru kul 3pg td bukak buku.
tak baca buku, mmg la susah..peksa kul 10pg, baca buku kul 3pg. tu pon tersengguk2. dok baca gharar, maisir, riba....pehtu zzZZZZzzzzzzz..buku ada 120pg, aku bc 80pg je. haha.

konpem fail.


marilah kita resit lagi paper ini.

pg ni mak aku g operate mata, ada kataraks.sebelah mata 3400 tuh. adoi laaa...sgt2 mahal ok. kena wat dua2 mata lak tuh. agak next mth buat lg sebelah kot.isk...duit skang cam ayer terjun....kumpul kan main payah lagik. nak kuar, sekali zasss je abesh.

ni mata mak aku sebelah dah macam johnny depp,pirates of the caribbean(betol ka aku heja nih?)belasah. malam kang mak aku tdo, aku nak pedajal tulis kat bandage dia, luv u mummy!!hehehe

agak2 sok pagi aku kena pelempang ke kena terajang?=P


o ye. hari selasa hari tu aku dpt pembantu yg ke 3. yang ke 2 hari tu cam hareeemm jek. pekak badak. cam nak terkeluar anak tekak ko panggil, baru dia dtg. tu pon bukan reti nak menyahut. last2 dia kata nak benti sbb dpt offer keje kat tesco ampang.

lantak ko la. ade aku kesah?

yg ke 3 ni agak naif sket. fresh dr ladang. haha. tak tau mende bai. seterika pon tak penah tengok. aku soh mop pon tak reti. mmg kena hajo sejibik2. tp ok la, tak byk cakap. suruh buat apa buat jeee...gaji 400. huhu. tu mak aku yg letak. bkn aku. kalu aku, bg 5 rat. mak aku marah sbb dia tak pandai wat keje lagi.sok dah pandai baru naik sket2. naik 50. haha. gila kedekut mak aku. padahal bkn aku suruh dia bayo pon.

mintak2 yg ni kekal la lama sket. agak2 3 4 bln ke...or lebih pon ok. si aina pon tak byk ragam. ngan sape2 pon ok jek.sib baik.


k la. nak tdo.gila babai ngantuk. konon bangun pg nak study la. cam haremmm.. kalu ku tau soklan susah gile, baik aku tido sampai kul 6pg.

zombie kg pisang pon lg cun dr muka haku.

haaha.

nite!

Sunday, May 23, 2010

aina dah berjalan. seminggu sebelum 9 bulan.wooohhuuuu!

gigi tarak.
rambut cam ala2 segan nak tumbuh.
tp yg pantas ialah aina sudah berjalan.
lalalala

pasni kena lebih berwaspada sbb dia semakin tinggi, nanti sana sini dia panjat, jatuh tergolek. adoiiyyaiiiii!!sangat cepat masa berjln. lagi 3 bulan masuk setahun.

posa aku tak ganti lagik nih

isk.

Monday, May 17, 2010

macam-macam hal.

last week baru dpt pembantu baru. this week, dah gone. pg td aku kol pasal dia tak muncul2 kul 8, skali dia kata dia takleh keje dah pasal laki dia jeles tiap2 hari balik umah jln kaki konon ada lelaki ikut. tak tau la drama sinetron mende yg bdk ni cuba create kan...agak geram jugak sampai aku marah dia sbb aku susah nak kuar keje kalau takde org jaga mcm2 hal, kena pukul ngan laki la, mak eksiden la, takde org jaga mak la...baru seminggu,dah byk cite. then dia kata nanti dia carikkan org. aku kata kalau cari org kena cepat sbb aku takleh nak kuar keje kalau takde org.

sekali ko, tak sampai 1 jam dia dah carikkan bdk...hambik. gile express.

tengok aje la bdk ni camana keje. nampak cam ok.hari ni aku off keje la, nak tgk camana dia wat keje..kalau ok, mintak2 lama la dia stay....

jgn minggu dpn org lain lak..mang aku sepak seko2.

Saturday, May 8, 2010

alhamdulillah.

finally. insyaAllah, kalau takde aral...aku akan ada pembantu kat umah utk jaga aina...keje 5 hari seminggu with salary 500. aku takleh nak counter gaji yg dia mintak tu. aku rasa tu dah abes baik dia nak 500.watnya 600, mang tak dapek la...ikut mak aku bg 400 je. tp cam sian lak, org nak carik rezeki kan...keje penat2, bg 400, rasa tak berbaloi.

she will start working this monday.

so, agenda aku utk meneruskan bisnes insyaAllah jugak akan berjalan lancar.mintak2 dipermudahkan rezeki aku, utk aina...now all for her. nothing else is important rite now.

hopefully bdk ni keje elok tanpa sebarang kerenah cam previous maid.kalu dia berani wat ntahpape, aku anto balik je. mintak2 elok la bdknya. tgk td cam ok...taktau la plak lepas2 nih....


terima kasih ya Allah, Engkau makbulkan juga permohonan hambamu ini.


amin3, ya rabbal alaminnnn...

Monday, May 3, 2010

get a hair cut! again.

hari ni gue telah mengerat rambut secara profesional di kedai. akibat cuaca yg sangat2 panas ari ni, mmg tak tahan sgt2 dah pale gue. pas keje, terus g salon kat bukit indah.zasss!!nyonya tu asek la risau bila aku suruh potong pendek, cam boy cut. 3 kali dia tanya, betul mau pendek?hek eleh...potong je la..aku sudah nekad. walaupon aku tau en spore takkan kasik, aaahhh! pedulik!panas ok. nak aku gila ke bela rambut panjang2?dah le lebat & tebal. oohh...sangat tak sesuai. kat umah ni asek penuh rambut aku je. si aina rajin nau ngutip. oleh itu sangat molek aku zass pendek skalik. baru puas ati!kalu bleh botak mang dah lama aku togelkan rambut aku ni.

tgk je la apa en spore komen nantik. dah sebulan dia tak balik.


lagi sebulan pon takpe. aku ok je.


haha.

Sunday, May 2, 2010

^&*%*$#^^&

cinpeng betol!!tgh syok2 tdo td tetiba lipas BESARRR PUNYAAA!!sudah naik atas katil!!bleh merayap2 kat tgn aku, membuatkan aku rasa geli dan terjaga dan terperanjat brooks lalu melompat ala2 manja tanpa menjerit (takut aina pon menjerit sama, satu hal lak nak tdokan dia balik!)dan terus mencapai ridsect kat lemari lalu KILL!!KILL!!KIL!!DIE!!DIE!!!DIE!!!lipas itu!rasakan!!tergolek2 dia kiok kat depan pintu.hambik ko!!

kuang ajo!tak penah2 lipas panjat katil aku nih. masuk bilik tu ada la. tp berjaya aku halau.ni sampai atas katil!ini sudah lebey!ke...tu lipas jadian???oh tidak! ada ke lipas jadian?haha.

kan, tak pasal aku hupdet lak tgh2 mlm bota ni!terus tak ngantuk dah!

heeeeee ni pon masih terasa2 tangan aku gatal2 nih.sib baik dia tak masuk playpan aina...kalu tak, mang sampai lumat aku pijak!


 @*&^*(&*(@^#(*&@!^#!!!

Saturday, May 1, 2010

misi mustahil.

smalam aku bwk mak aku g hosp ampang putri tgk cousin aku yang baru lepas operation. cam biasa, lepas drive kete turun dr umah, kena la turun semula utk lock gate. elok aku masuk kete balik mak aku tegur, mak tgk ko ni skang makin gemuk eh???

oi. sensitip..sensitip.

nasib mak sendiri yg tego. kalu org lain, mau aku tak tego 365hari atau lebih. hahaha

oleh itu,saya nekad utk mempuasakan diri ini straight dr senin -> jumaat. sebarang jemputan lunch oleh mereka2 yg berkenaan tdak akan dilayan. lagipon posa ganti aku ada 25hr lagi!caye, jgn tak caye...

adeii...

harap2 bleh la aku cecah 45kilo selepas 5hari.

wah!berangan!!

Wednesday, April 28, 2010

kassim selamat sudah ditemui.

2 minggu lepas, lepas laki aku balik dr kl 12hb, aku lost contact ngan dia olehkerana taliponnya telah TERjatuh dan skrin henpon itu pecah. maka secara otomatiknya dia takde henpon utk talipaun aku.yang tak logiknya, macam kat spore yg canggih katanya, takde public phone kan???bodo piang, ucapan yg sesuai kepada laki aku. 5 hari pertama aku cam lost jugak la pasal tak penah2 dia tak tepon aku lebih dr 3 hari. kalu gaduh cam nak rak pon kurang2 hari ke 3 mesti dia kol. ni dah lebih 5 hari pe kes?? aku ngadu kat mala, since dia menceritakan masalah keluarga dia, so aku selit la cite aku, mana bleh jadik asek dia je story..bleh ngantuk bai. suggestion bernas dia: non, pe kata ko kol IBU MERTUAku dan tanya kat ne kassim selamat berada? aparaaa..tak bernas langsung!

ade ke seorg isteri menalipon mak mentuanya tanya suami sendiri di mana? tapikan, sejujur jujur dan JUJURnya, aku mang takde nombor tepon sape pon kat spore nun, pak mentua, mak mentua, adik2 ipar...sume aku takde melainkan laki aku. BIJAK PANDAIkan aku? hari ke 6, malam, tetiba laki aku kol, guna tepon mak dia. haaaa..pe lagik....pot pet pot pet la aku kan...hangin satu badan!!dah puas marah dia aku letak tepon. solihah betulkan aku? laki aku tak sempat nak bela diri pon. biarkan dia.

pastu dia terus tak kol2 dah sampai semalam baru dia kol lagi. tu pon selepas aku puas talipaun dia sejuta kali utk meminta talian hayat, baru la dia terhegeh2 kol aku balik..aku pulak, baru la terpk2 nak bg sms berbentuk ancaman, like, kalau abg tak kol2 jugak, kita jumpa kat pejabat agama je bulan dpn.ATAU, kalau tak kol2 jugak, syg nak g jumpa skandal lama syg.i luv him very much k abg.

sekali malam dia kol. hampeh. cam tau2 je bini dia nak wat jahat.hehehe.

yang si aina lak seminggu dua ni, mulut tu asek la apaa,,,papapapaa....tak abes2. nak je aku lepuk2. yang mak ko ni depan mata, papa pulak ko sebut eh????berdenyut2 pale dgr dia sebut aaappppaaaa..paaaaaa paaaaa paaaaa..
isk.

minggu ni kassim selamat tak balik.

bagus.

bleh jdk minah ronggeng.

hahaha.

Saturday, April 24, 2010

biskut jiwa melayang.

huiihhh...mmg the vogue the vass betul nama biskut ini. biskut jiwa melayang. mampos. jiwa dah melayang takke mampos? haha. camana la diorg leh bg nama biskut sebegini kretip?

aku nak wat biskut ni pastu kasik kat malaON.bley??

huhu. aku skang tgh perang dingin ala2 manja ngan mala.

bleh aku tak hangin satu badan? ahad lepas, sms ye2 Oooo je, luahan perasaan masalah family dia, ngan kekanda dia badigol soOt nak p jual umah kg pandan dgn tak memikirkan kat manakah mak dia nak duduk?? betol2 tak pakai otak. ye ye je la aku pon melayan..pastu aku cakap, mal...bila nak jumpa ko? penat la sms2 ni...jumpa live borak lagi best. aku pon cam nak meroyan ngan laki aku.

deal. venue: GE mall(cam takde tempat lain), kul doblas.

msg nenie ajak join. sori le wan. tak ngajak ko. huhu.

aku pon prepare la apa yg patut. nak bawak aina skali. mandikan dia, masak bubur dia.bawak baju, pampers, tunggu lak aina bangun tdo...dah minum susu dia tdo lak..cun2 kul 11 dia bangun, aku pon siap2, zass...gerak.

lam 5 menet lepas dah kuar,mala msg...


non..ko kat ne?? eh tak jadi la jumpa. abg aku nak jumpa lak ni kat pandan..sori...

oit?takkan aku nak balik?

penat packing barang aina tak abes lagi.

tiba2 aku msg mala, benci ko.

gigil ok. aku kalau dah didih menggelegak ni mmg gigil la.


dah sampai dpn GE, aku tak tau nak g mana. aku terus je....tiba2 masuk jln tun razak. tiba2 masuk sg besi. tiba2 kol nenie. tiba2 g umah dia. tiba2 kol cheq. tiba2 g makan ayam kampung kat RnR awan besar ngan cheq+en own+husna+hanna+nenie..


oh.tak pasal2.


dan sampai rabu lepas, mala msg aku...

pagi : enon...

petang : enon...

malam: enon.....



huhu.


biarkaaannnnnnnnnnn...kasik penderaan jiwa sket.


:P

Friday, April 23, 2010

tiba2 saya telah membuat puding. OMG!

lama sudah tak membloggingkan diri. modem streamyx saya disambar petir. tEeeBBBaaaBBBoOOOOMMM!!abes. kolu innalillah.....:) sangat malas nak tekan no 100. jd saya biarkan saja sehingga dah nak masuk 2 minggu dah. nak tepon, nak tepon asek la terbabas....sudahnya...dial up jek. hahaha. hempuk pale skalik! mel ketapi malam tul aku nih! pakcik nelayan pon pakai BB dah bai!!

hari minggu lepas saya takde keje. p carik bekpes, pastu terbeli la majalah nona. sangat cantek covernya, sofea jane. senior skolah aku dolu. tak penah jumpa pon.aku baru masuk f1, dia dah tamat skuling kot. menumpang nama je le satu skolah. walauponnn...uiks. ni dah bahse klubkid nih.hehe. kat ne tadik eh? oohh. ok. 2 3 hari lepas baru la aku ada masa nak membelek majalah ni, setelah dikirai dek aina, di gigit, dikoyakkan beberapa helai sampai nak menitik air mata aku nengoknya, hengat ibu beli majalah pakai daun ke aina??haaaaa....bila aku jerit baru dia campak ke tepi, carik benda lain nak masuk mulut. bertuah sungguH!

belek2 punya belek, sekali aku dah tersangkut kat satu resepi ni, creme caramel. menariks2!! kengkonon diorg kuar resepi2 ni utk hari ibu la...kasik idea soh anak2 masak sempena hari ibu. ceh2...aku pon semahat2 la nih...nengok resepi2 lain, ek eleh...ada ke telur itik masak lemak nak masuk majalah???wth. pejam mata je aku leh buat ok. kalu telur penyu ke ok la jugak.oh. lama tak makan telur penyu.

petang tu jugak la aku g kedai carik bahan. semangat dayak tak dapat dibendung lagi. berkobar2 ok. hehe.resepinya: 1L susu segar, esen vanilla, ceklat masak. uuii..sonang yo la nih...

punya dol kan. masa tengah didihkan susu tu, tak terpk lak lam pale otak ni, apakah yg akan membuatkan mende alah ni mengeras?semahat p bubuh esen vanilla, pastu tutup api bubuh lam fridge. samdol bin badigol.

mak aku tengok cam pelik. ko ni biar betul? takkan tu je  bahan dia? camana nak keras?

ye tak ye eh. oh. sangat la sengal. tak puas ati. aku search kat internet. haahhh!!!!sahhh!!! bodo piang punya resepi!! ngok ngek kaki untut kepala kemek!maraperapukepunden betol!!pakai telur ok! pastu ada tepung castard lagik! DAN, kena kukus la bai!! wat gula hangus, pakai susu pekat. ooohhhh...sangat menguji kesabaran. moral of the story, pasni aku takkan pecaya lagik resepi2 kuar majalah nih. NEVER!!

mak aku punya gelak jgn cakap la. haaa...kan aku dah kata, seingat aku puding ni pakai telur. pastu kukus. tu aku pelik ko g panaskan susu je apsal?

oh. jgn tanya saya. mari kita pelangkung pale chef yang kuarkan resepi lam majalah itu. rasa nak p jumpa dia pastu nak hempuk 2  3 dozen majalah tu atas pale dia. pastu aku lunyai2kan, sumbat masuk mulut dia.

wasting time ok!!!

semalam, selepas mencarik bahan2 yang takde tu, ngan semahat madras aku mari, maka tercipta la creme caramel aku yg sangat sedap dan lazat!! muahahaha. rugi laki aku tak balik. kalu tak aku sumbat sume mende alah ni kat mulut dia. banyak tu, 1L susu segar. haaaa...macam nak wat kenduri tu. hehehhe.

so sape2 terasa nak rasa creme caramel aku meh la datang umah. agak2 2 3 hari lagi tak habis, akan kubakulsampahkan ia. nak muntah dah aku telan dari semalam ni.


heeeeee..tak pasal2!!

tapi aku jumpa satu blog resepi yg sangat2 best. huhuhu. bley try satu2, sampai muntah darah.

dan kalu semahat dayak aku  datang.


haha.

Friday, April 9, 2010

i need to buy a new laptop & handphone.

tamak seh. dua2 nak. aku nak carik laptop la. yang agak2 lam budget, bawah 1500 ada ke? hari tu ada tgk iklan dell inspiron mini 10, lam 1300....tp tak tau la tu harga paling murah or masa pc fair lagi murah. bila pc fair eh? dgr bulan ni.tak tau la bila.

and ni tgh kumpul duit nak beli henpon lak. nak harapkan laki, mmg tinggal harapan je la. baik la kita ni pompuan bekerja.tak harap duit laki kan...nak beli barang apa beli je sendiri, nak tunggu dia beli, sampai kiamat la. tgh tgk2 jugak ni mana henpon yg suitable utk aku. bekenan ngan E72, yg latest punya. kaler silver. macam menarik je.

tp budget kena kira gak ni, mana yg top priority kena dulu kan. masalahnya aku rasa dua2 penting. kalu ada duit bekepuk mmg aku akan rembat dua2 sekaligus huhu.

cakap cam la duit berkoyan2 lam bank.



Ya Allah, tolong la  jatuhkan duit dari langit straight ke umah 146 jln seraya ni..tolong la tunaikan impianku ini.

aminnnnnnnnn...

hehe.

-------------------------


baru survey2 td..cam menaiks laks..pe kaler cantek agaknya eh

Thursday, April 8, 2010

exhausted.

tapi masih sempat nak updet eh.

selepas apa yg terjadi, aku cam mamai dolah serabut serabai jek ghasanya..bodo tau to hv a feeling that way. dah 3 hari kelas berturut2. 9-5 tiap hari. balik umah ingat nak study tp lain lak cite.aku ngan penat2 ni, tgk mak aku lagi penat. aku kesian kat dia. tapi dia yg berdegil nak jugak jaga aina. hari2 balik umah dia updet anak aku wat tu la, wat ni la. kasik dia headache. ptg td mak aku nak buang air, ngan si aina skali berkampung lam toilet! bleh?? mak aku kata dulu2 kitorg sume dia heret masuk jamban kalu takde sapa nak tgk kitorg masa kecik dulu.

patut la aku rasa kebebalan aku tahap dewa.ghopa2nya??hahahaha

pa pe pun td exam yang sangat bodo penah aku rasa. soalan tak bodo. org yg jwb tu bodo. pasal tak cukup study satu hal. bila nak wat homework, revision cam biasa la kan, kalu dok atas katil nih, jawapannya adalah ZZzzZZZZZzZZZZzzz sampai ke pagi!syaiton sungguh!!

semalam janji ngan member nak wat revision kat GE, janji kul 10, abes kul 11 lebih dia baru sampai. exam start kul 12. pe kes?? pastu kasik aku pening2 lagi ngan soalan yg aku rasa cam tau jwb tp maklum la aku bkn budak akaun, jd jawapan tak bijak la...tu satu hal.dah aku tgh bengang tunggu dia, lagi wat aku pening.

wth.


exam abes kul 4 td. paper ni bleh amik lagi skali kalu fail. ni cam kelas memandu driving academy la. belajar sampai lulus!lulus dan panduuu!! huhu.  siap trainer tu pesan masa collect paper, if u feel like u are going to fail, u are much welcome to register again this paper and resit. the result will be out in one month time, you can register for next month class as the graduation ceremony will be held on june.

yo la. mesti aku salah sorg yg dia akan tgk lagi bln depan. haha

lam kelas td ada sorg manager, umo 62 tahun amik paper ni.india. dia tgk aku ngan member aku muda, dia kata, u r very lucky...u r still young, can catch up faster.and can use computer faster.like me? i'm very old for all this. but at least i gain a knowledge..,..btw, how old are you?

aku: i'm 20.

pakcik tu: really aaahh???

sambil tgk muka aku antara nak pecaya atau tak.

belibit or not aney!pastu siap kuar satu kad gamba sami dia 2 org. aku cam? what's that?

i bring this every where i go,this is like u call, wali...u know. they'll help you.

oh ye ke. elok td ko seru je diorg kuar wat exam.takyah pening2.ko pon leh tdo, lepak, baca sokabar dan sebagainya. kan?

hehe.

jahat seh aku.


dah la. aku nak tdo lak. sampai sok pagi. jgn tak bgn2 sudah.

and oh, btw, spect aku bingkai dah patah semalam. sapa buat??


diri sendiri.


ganas tak hengat aku ni baiiii

Wednesday, April 7, 2010

semoga aku lulus exam esok.

esok aku ada exam for life planning advisor.
br mlm ni la nak wat review..

mintak2kan lulus la....aminnnnn

shock.

it's hard to accept the truth kan..
i once, like someone...not just like, i think its more than that. masa tu rasa he is just rite for me. someone who i could talk to, could express my feelings..almost about everything.lama kenal dia.since ujung 2005 kalu tak silap. tapi bila sth happen, bila kita rasa kita bertepuk sebelah tangan, kita just let go...without knowing he feels the same...

me(06/04/2010 22:07:05): senang je kan. buat one mistake, and u r gone.takde maaf dah. out of list.

he(06/04/2010 22:07:20): because u take things for granted
he(06/04/2010 22:07:25): ada u fikir lepas kawin nak cari ?
he(06/04/2010 22:07:32): dalam masa terdekat? tak kan
me(06/04/2010 22:07:48): hey, i nak mintak ur phone number pun pk seribu kali tau tak?
he (06/04/2010 22:08:00): bukan nak ungkit la
he(06/04/2010 22:08:03): mula2 kenal
he(06/04/2010 22:08:06): n bila dah rapat
he (06/04/2010 22:08:13): i ada minta phone no u
he (06/04/2010 22:08:16): kalau masih ingat lagi
me(06/04/2010 22:08:25): no
he(06/04/2010 22:08:28): i cakap kalau lepas ni ada apa2 hal senang la contact
me (06/04/2010 22:08:29): mana ada
he(06/04/2010 22:08:30): yes
he(06/04/2010 22:08:33): biasa la
he (06/04/2010 22:08:35): masa tu
he (06/04/2010 22:08:43): bila tanya...diam
he (06/04/2010 22:08:48): then change to other topic
he (06/04/2010 22:08:54): to me thats it
he(06/04/2010 22:09:05): dah tanya sekali malas tanya bnyk2 kali
me(06/04/2010 22:09:12): i dont remember u ask me my phone number la
he(06/04/2010 22:09:14): so takpe la
me(06/04/2010 22:09:17): mmg tak ada
he (06/04/2010 22:09:21): yg lepas tu lepas
he(06/04/2010 22:09:29): tp kenapa baru sekarang nak cakap?
he(06/04/2010 22:09:32): apa point u sebenar
me(06/04/2010 22:09:41): u know what, i keep wondering kan masa tu kenapa u tak mintak my phone number
he (06/04/2010 22:10:09): as i said...
me (06/04/2010 22:10:09): nak kena ada point ke
he (06/04/2010 22:10:16): yes
he (06/04/2010 22:10:21): out of the blue moon
he (06/04/2010 22:10:23): tiba2 ym
he (06/04/2010 22:10:26): then hilang setahun
he (06/04/2010 22:10:31): then buzz balik
he (06/04/2010 22:10:33): apa tu
me(06/04/2010 22:10:46): hey, i did ym you a couple of mths ago
me(06/04/2010 22:10:52): but u didnt reply
he (06/04/2010 22:10:59): mmg la..buat apa nak reply
he(06/04/2010 22:11:03): org dah tabur pasir
he(06/04/2010 22:12:05): so takpe la
he (06/04/2010 22:12:10): sebab i fikir sebagai islam
he (06/04/2010 22:12:15): i pun tak suka musuh2
he (06/04/2010 22:12:23): n i tak suka dendam
he (06/04/2010 22:12:28): but god knows betapa sakit hati ni
me(06/04/2010 22:13:02): but will u forgive me?
he(06/04/2010 22:14:11): yes
he(06/04/2010 22:14:14): i forgive
he(06/04/2010 22:14:21): tp scar tu takkan hilang sampai bila2
me (06/04/2010 22:15:00): but can we talk like dulu or not?
he (06/04/2010 22:15:09): talk yes
he (06/04/2010 22:15:16): but don't expect macam dulu
he (06/04/2010 22:15:22): i dah lama tinggal
he (06/04/2010 22:15:51): sbb i mmg dah tak anggap u sbg kawan baik
he(06/04/2010 22:16:22): kenalan borak2 ok la
me(06/04/2010 22:17:52): it's so sad u dah tak anggap i kwn baik..maybe kwn jahat kan
he(06/04/2010 22:18:00): nope
he (06/04/2010 22:18:11): kalau kawan jahat i dah delete terus
he(06/04/2010 22:18:20): kenalan biasa ok la
me (06/04/2010 22:18:23): u delete me in FB
me (06/04/2010 22:18:25): i noe
he (06/04/2010 22:18:27): yes
he (06/04/2010 22:18:33): what do u expect?
me(06/04/2010 22:18:41): means i jahat la
he(06/04/2010 22:18:41): sakit hati tuhan saja tahu
he (06/04/2010 22:18:48): a very deep cut
he (06/04/2010 22:18:54): bila tgk pic wedding u
. . .
he(06/04/2010 22:24:33): so why wait until now
he (06/04/2010 22:25:29): bertahun ...bukan dua tiga hari
he(06/04/2010 22:25:32): bukan berminggu
he (06/04/2010 22:25:37): org faham...
he(06/04/2010 22:25:43): u pun cakap ayah sakit
he(06/04/2010 22:26:08): tp alasan u bgtau setelah sekian lama
he (06/04/2010 22:26:11): u cerita kat budak kecik pun
he(06/04/2010 22:26:14): diorang takkan terima
he(06/04/2010 22:26:31): sakit tau aini...
he(06/04/2010 22:26:33): sakit
he (06/04/2010 22:27:10): haih..forget it
he(06/04/2010 22:27:15): i tak nak cerita lagi
he (06/04/2010 22:27:21): i move on
me(06/04/2010 22:27:49): boleh tak i nak bgtau u sth?
me06/04/2010 22:29:38): at that time kan..i tak anggap u as gud fren, i think its more than that..
he (06/04/2010 22:30:09): yup
me(06/04/2010 22:30:16): bcause i could tell u almost about everything
he (06/04/2010 22:30:19): tp i dah tau
he (06/04/2010 22:30:22): masa tu
he(06/04/2010 22:30:36): everytime i nak cakap pasal couple2
he (06/04/2010 22:30:46): nak cerita pasal love ke
he (06/04/2010 22:30:54): u awal2 dah tukar topic
he (06/04/2010 22:30:57): well as i said
me(06/04/2010 22:31:04): hmm
he (06/04/2010 22:31:05): sekali org dah bg impression
he (06/04/2010 22:31:06): thats it
he (06/04/2010 22:31:15): i bukan jenis nak jiwang2
he(06/04/2010 22:31:22): atau tak tau malu nak tackle org
he(06/04/2010 22:31:31): so yg dah lepas tu lepas
he (06/04/2010 22:31:36): u dah jadi isteri org pun
me(06/04/2010 22:31:36): tp i ada tanya u apsal u bg i lagu2 dewa tu..cinta2
he (06/04/2010 22:31:42): tahu
he(06/04/2010 22:31:48): that song is meant for u
he (06/04/2010 22:31:54): tp i just kata bagi u saja
me(06/04/2010 22:31:54): tp u kata u tak dgr senikata..u dgr lagu
he (06/04/2010 22:32:02): yup
he (06/04/2010 22:32:07): sbb i counter apa u cakap
me (06/04/2010 22:32:11): i really feel at that time u tau tak
he (06/04/2010 22:32:17): sebab dah tau awal2 u tak layan
me (06/04/2010 22:32:20): but u said u tak percaya la nak kawen2 ni
he(06/04/2010 22:32:26): yes
he (06/04/2010 22:32:33): semua tu utk counter
he (06/04/2010 22:32:35): apa u cakap
he(06/04/2010 22:32:40): the feeling was gone
me(06/04/2010 22:32:55): kenapa u nak counter masa tu?
he (06/04/2010 22:32:55): n i said...aini hanya sebagai kawan sj
he(06/04/2010 22:33:06): ya la..
he(06/04/2010 22:33:11): org dah tak minat nak cakap pasal cinta
he (06/04/2010 22:33:16): so buat apa nak terhegeh2
me(06/04/2010 22:33:22): bila i ckp i tak minat?
me(06/04/2010 22:33:28): i thought u yg tak minat
me (06/04/2010 22:33:58): takkan i pulak yg nak ckp, hey hadri..i think i suka u la
he (06/04/2010 22:34:13): well
me (06/04/2010 22:34:15): well i did want to tell
me (06/04/2010 22:34:17): tp
he (06/04/2010 22:34:18): yg dah lepas tu lepas la
me(06/04/2010 22:34:24): no
he(06/04/2010 22:34:24): bukan jodoh


me (06/04/2010 22:34:39): u know sbb tu i regret..regret sangat2
 
 
i am.
 
i am so stupid tak boleh tangkap bila dia bg lagu ni:
 
Kosong from dewa
 
Kamu seperti hantu

Terus menghantuiku
Kemana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari fikiranku ini


Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu


Tubuhku ada disini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku


Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

once i asked him,kenapa bg lagu ni? then he said, dgr lagu dia best.gitar dia best.drum dia best. tapi aku tak penah dgr indahnya lagu tu. aku lebih suka pahamkan lirik lagu. sbb tu aku tanya. and yet he denied. and keep saying i'm not interested in love, so he decided to not make a move. stupid. dua2 stupid.
 
Lagu Cinta from dewa
 
Aku jatuh cinta, 'tuk sekian kali

Baru kali ini kurasakan
Cinta sesungguhnya
Tak seperti dulu
Kali ini ada pengorbanan

Cinta bukan sekedar kata-kata indah
Cinta bukan sekedar buaian belaian peraduan


Samudera cinta dari pulung hati
Tak terukur dalamnya
Hingga saat perpisahan tiba
Mengundang air mata


Atau hanya secuil penyesalan
Cinta adalah ruang dan waktu


Datang dan menghilang
Semua karunia Sang Pencipta

Mungkinkah kau sedang menatap bulan
Bulan sabit yang sedang kupandangi
Mungkinkah kamu menangis
Diatas bintang khayalku


Maafkanlah cinta
Atas kabut jiwa
Yang menutupi pandangan kalbu


Cinta adalah ruang dan waktu
Datang dan menghilang
Semua karunia Sang Pencipta

sedih bila aku baca lirik2 ni. if only i knew....hmmp. tak tau apa yg aku pk td. aku rasa cam aku gatal pun ada.tak sedar dah berlaki..tp tu yang aku rasa..mcmana nak lupa bila aku kenal dia dulu, lebih lama dr laki aku.dan aku tau semua pasal dia, dan dia tau semua pasal aku...oi. bodoh la!!!
 
bila tgk lirik lagu kasidah cinta from dewa , isk.....
 
rupa2nya dia dok kasi lagu2 tu,its meant for me, dan aku tak paham2.
 
. . .
 
like he said. past is past kan...betul. aku pun dah ada keluarga sendiri. tp knp sampai sekarang pun aku masih ingat dia?mmg dia marah sgt3 bila aku bgtau aku dah kawen. masa tu baru 3 4 bulan kawen. he is so mad sampai remove aku dr FB..ym tak reply2. heran betul sampai aku pun terpk kenapa yg dia nak marah sangat. aku pk masa tu dia bkn ada hati pon kat aku. kenapa yg nak marah beriya2??he dont seems to bother pun pasal kawin2 ni...bila borak pasal kawin je, the negative side of kawin sume kuar. so i thought he is not interested, plus, aku sedar diri la mungkin aku tak secantik ex2 dia kot....mungkin mmg betul dia tak de hati kat aku. maybe taste dia lain.
wrong. all wrong. he do have a feelings but he didnt tell. baru tau tadi, when he said...sakit hati, tuhan saja yg tau. a very deep cut, bila tgk pic wedding u...------ sakit aini...sakit..
 
bila kita baru tau tu, sekarang? aku yang sakit hati.  aku tunggu dia mula, dia tunggu aku mula.cam lagu elyana, main tarik tali.
 
stupid.
 
gila ah. ni kalau laki aku tau ni harus dia tempeleng aku seratus kali tanpa henti.