Monday, December 31, 2007

..HAPPY NEW YEAR 2008!!


CHANGE is the law of life. and those who look ONLY to the past or present are certain to miss the future.

HAPPY NEW YEAR.

Thursday, December 27, 2007

..mengada-ngada ke manja??

u tell me. minggu ni aku kasik can dia tdo lam umah ngan aku. nxt week mak aku balik, kem salammm...tdo luar je!!jgn sesekali wat muka seposen depan aku menagih simpati!! kalu dia wat muka sejuta, aku leh pertimbangkan.. :)

gambo tgh: gaya mari meregangkan otot2 perut. elok utk kempiskan perut nih...
wakakkakakaka
adegan mari tdo.. .lagi dan lagi dan lagi dan lagi..... hampeh je.
makan tdo makan tdo. tak reti2 carik rejeki. pemalas! (kes jeles)
...........
agak2 kalau kucing ni bleh bcakap, mesti dia sound aku balik. abes ko nak soh aku motong getah ke?? bodo! hahahahhahahahaha

..baju lain ngan kain???

aku terkena lagi. minggu ni mmg bdk2 ni pakat nak kenakan aku agaknya. mlm xmas tuh nenie dtg umah, nak ambik baju kurung yg ditempah utk kenduri kawen adinda. aku dh ambikkan utk dia last week...so masa ambik tu, takde la nak mengecheck2 betul ke tak bajunye... pass kat pagar jek, pastu dia chiow...aku pon masuk umah sambung tdo...

soknya pagi2 dia kol aku...

nenie: woi bangun2!!! dah pagi nihhhh
aku: dah la kakkk....owg dh bagi ayam, ikan, kucing makan sume....
nenie: ko posa ke hari nih?
aku: tak...(apahal lak nak posa hr rabu kan???musykil nihhhh)
nenie: abeh ko dh makan lom?
aku: dah la....napa??
nenie: takde, tanya jeee.... eh, ko masa ambik baju aku kat kakak tu ada check tak?
aku: takde lak..napa?
nenie: baju dia lain ngan kain la....
aku: haaa?? ye ke? alamak..owg tak check la pulak....masa dia tunjuk tu masih kat hanger..mana nak nampak kain kat dalam...
nenie: haaa..tu la ko....lenkali check la....
aku: eh, salah kain ke? tapi kainnya kaler oren jugak kan?
nenie: mmg la..kaler oren...tapi baju ngan kainnya lainnn...
aku: alamakkk..camana lak bleh salah kain nih??
nenie: tu la...tp, kan baju ngan kain mang lain...
aku: haaa? tak paham..apa yg lain? coraknya ke? salah potong ke? (tak paham lagi nih)
nenie: ye la..mmg la baju ngan kain lain....
aku: apsal lak?? tak pahammm!
nenie: ko nihhhh..mmg la lainnnn...baju kan ada tangan.kain mana ada tangan...
aku: (diam seketika.., bila aku sedor baru aku jerit) KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!
nenie: hahahahahhahahaha ko nih, tu pon tak paham ke..mmg la baju ngan kain, lain..takkan la kain ada tangan...
aku: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!! apsal pagi2 ni kenakan orgggg!!!!!!!!
nenie: hahahaha
aku: dah laa! taknak cakap ngan akak laaaaa...hari2 terkena nih...hr isnin ngan selasa dak mala kenakan org..hari ni akak lak!!!!
nenie: ye la..ye la..aku pon nak g keje nih...bye2 (ngan sogha cool tanpa rasa bersalah)

.....................

penat dah aku. pagi2 dah wat latihan vokal. bleh tak pepagi buta ngenakan aku si nenie nih???kucing aku pon terkejut tgk aku jerit. terus melompat kuar, perasan cam aku marah dia. haha

basikal betul!!

Tuesday, December 25, 2007

..home alone 2

belibit or not..kalu mak aku tau ni mampus aku. aku leh ttdo dpn tv sampai kul 6 pg sambil tv itu memekak2. lopa lak nak tutup...hmmph! kalu aku dok sorg2 ni cam ni la...lupa diri. lupa daratan. lupa asal usul. kui2..

smalam (or pg td?) aku tgk tv sampai kul 3 pg. sbb aku takleh tdo. dan last2 aku tdo ngan kucing. kucing tu elok nau melentok2 kat kaki aku. mcm aku bekenan nau le. tp sbb aku home alone kan. ckp ngan kucing pon jdk la. bosan seh...kucing to pon cam paham2 je ke'lonely'an aku. agak dia kata, layan je laaaaa....dpt gak aku tdo lam umah malam nih! syok jgk tdo atas kusyen empuks ini. ya rite......! again, kalau mak aku tau nih, bkn kucing je, ngan aku2 kena halau kuar. ha ha hakkk tuihh!!

malam td aku tak makan. sbb aku malas nak jengok dapur. pg ni pon. aku tak bekpes sbb aku taktau nak cekik apa. nak kuar malas. cuaca mendung nih cam soh aku tdo jekkk..wargghhhh!!! so sampai tika dn saat ini aku hanya telan air dan secawan eskem. sadis! sadis! baru sehari mak aku takde, cam tak terurus idop aku! haha dah la smalam dak mala tpu aku idop2. aku pon p bengong pecaya ckp dia. siap msg aku nih, woi...baik ko g makan cepat2. malam kang blackout, takde api...

ok. aku pon bukan le nak caya 100%. tp bila aku flashback blk memory aku, ari tu cam ada dgr kat radio kemungkinan blackout kat area ampang. tp aku tak sure lak siang ke malam. bp hb pon aku lupa. bodo betul la! poyo2 aku g carik lilin standby..pastu aku tak puas ati aku kol dak mala,.....terkekek2 dia gelakkan aku!!! cinabeng sungguh!!!!dia belom tgk aku tuko ijo lagik! mengambil kesempatan sbb aku dok sorg2 kat umah!!! cis!cis!cis!!!!


hari ni, dia msg lg. woi jaga2. ptg nanti takde air. p tadah air cukup2.

dah. aku takmo caya lagik. cukup!! cukup!!!! pembulakkk!!! (aku hengat nak p bako kedai dia pas nih..) tak hengat2 nipu aku.......


GotSmiley for FREE! Click Here

Monday, December 24, 2007

..home alone

ok. i'm alone now. parents aku g spore. bercuti umah abg aku kat sana. tinggal la ku disini membawa diri. ...home alone la aku skang nih. aku tgk kucing. kucing tgk aku. aku ckp ngan kucing. kucing ckp ngan aku. begitu la repeat repeat repeat sampai hr pon malam....adoii....bosan!!!!

ni tgh pk esok nak wat pe. nak dok umah tgk tv sampai malam atau nak kuar jln2 sampai malam?hmmmmmm...mana best??heh

ok la. aku nak tgk tv sat. cite dunia baru. boring2 nih layan je le apa2 cite....sambil meng'online'kan diri. sambil menonton sambil betenet.kui2

Sunday, December 23, 2007

..may you rest in peace. ayam. heh

finally. the ayam is already cooked. sudah jadi rendang lor. sudah beberapa ketul ku telan. sgt sedap rasa ko ayam. rasanya mmg macam ayam. har har har.

hari ni hari mari mencari lemang. bila ada rendang, partnernya mustilah cik lemang. jauh perjalanan mencari lemang ini. sehingga ke pasar chiow ket. sib baik hr ni jln tersangat2 la clear. mungkin sume org masih sonok berhari raya korban kan...walaupon dh abes...kot dorg drag sampai cuti krismas kot. over la plak....haih. tp aku suka. sbb jln2 tak semak ngan keta. sume reti dok umah dendiam. bagus warga kota sekalian. amalkan selalu pada hari2 biasa ya. ;p

tu je la nak cite. cam maleh la plak nak menaip nih. perut dh kekenyangan. ptg2 gini, sgt molek utk aku bergolek2 diatas katil. waahhhh.....bahagianya idop. kui2

will continue to mengaruts later2. stay tune. stay alive. :)

Saturday, December 22, 2007

..addicted!!

bukan..bukan...bukan drug addict. aku addicted ngan new blogger templates. sejak dua menjak mencarik template yg menarikstertariks di mata aku nih, cam ketagih la pulak...asek nak try new blog skin je kat test blog aku nih. kdg2,ada yg aku try, tak mjadik..., ghopanya lain skin, lain method.... baru kutahu. bila berjaya, aku cam bangga lak..hehehe..masih cerdik IT aku ghopanya. ..so, apa yg aku nak sampaikan kat sini adalah, olehkerana aku ada penyakit cepatboringngansesuatubende, maka besar kemungkinan template blog aku ni pon aku akan tuko2 dari masa ke semasa. tp bergantung kepada mood aku gak le..biau korg pening. hahahaha

ok la. aku nak p tuko skin lagik...waaa...berjuta2 lemon dh aku donlod nih. sapo nak? meh mintak kat aku. aku ada byk....tp satu aku cas singgit!

heh heh


............

..owh!!

trying to figure out what's FACEBOOK all about. bpinar2 bijik mata tgk byk nau request. amende ni sume nih???tak paham!!

pening. pening.

Thursday, December 20, 2007

..how's the new look??


ok tak skin nih? penat aku carik occay. serata dunia ku redah!! sib baik jumpa...
isk..ok kot kalernya kan?
aaahhh..blog aku! sukati la!!

kui2

Wednesday, December 19, 2007

..panjang umo ko ayammmm

hr ni nak cite ayam yg mak aku bela. jgn tak caya mak aku bela ayam. 3 ekor sumenye. mmg le umah bandor..tp ada tanah dan kawasan sket nih, mak aku wat le reban utk membela ayam. tujuannya ialah bila nasik2 tak abes, bleh la disedekahkan kepada ayam itu. dan bila ayam itu sudah besar, maka kita pon sodakallahulazimmmm la ayam2 itu. ha ha

pg td lam kul 7 lebih gtu, masa mata aku masih lagi nak pejam, bapaku mengejutkan seluruh isi rumah (aku ngan adik aku je..kui2) utk menjalankan projek menangkap ayam... alah ayam tu lam reban je. bukan lepas pon. tp sbb ayam itu ada sedikit busat dan sangat garang, maka adik aku diamanahkan utk merembat ayam itu di dalam reban utk disembelih pagi ini. lebih kurang 10 menet, 2 ekor ayam2 itu sudah selamat di tangkap dan diikat kakinya. cara2 utk takmo kasik ayam itu lepas, kakinya diikat dan kepaknya disilangkan supaya kalau ikatannya kurg kuat, dia takleh terbang.. pelajaran pertama menangkap ayam ye tuan2. he he

jadiknya lam kul 8 gtu, sekonyong2 den ni hahh yg baru bangun, p mandi dan g kedai untuk proses mengorbankan ayam itu. kedai pertama, dekat depan mesjid ulu klang tu, betul2 dkt traffic light nak ke keramat au4. kat situ ayam2 dia mang segar bugar dan mmg dorg terer lam menyembelih ayam. tp malangnya, pagi ni sgt la taksesuai nak sembelih ayam itu sbb org dh ramai dan sgt panjang beratur umpama nak beli donut j co je gamaknya. ha ha

maka, kensel la nak sembelih kat situ. mak aku kata, kita g pasar keramat. otw nak g tu, singgah plak la kat pasar tani belakang lrt jelatek tuh.beli tempe utk dimasak lodeh. byk nau persinggahannya. panjang lagi umur ayam itu ghopanya.

lepas g pasar tu, mak aku kata, eh takyah la. kita tuko tempat, kita g pasar bandar baru ampang. kat situ ada jugak org sembelih ayam. ooo eh. maka aku pon menukar la direction balik ke ampang. bpusing2 ok. sampai pasar ampang dh kul 9 lebih. tp kat pasar tu lak air panasnye dh abes.. nak sembelih boleh la, abes sapo lak nak mencabut bulu eh? idak le teman sanggguuupppp..! isk. kensel lagi.

last2 p bekpes dulu. pastu mak aku kata kita balik umah dulu la. pg2 ni tak dpt la nak sembelih ayam ni org ramai lak. silap la hari ni tangkap ayam. patut semalam or kelmarin, ada gak org nak layan.

hmmm..last2nye, balik umah balik....dan ayam2 itu dilepaskan. g beli ayam kat kedai je senang!

buek penat den yo!! kalu tau den bangun kul 14 hari nih... kui2..

selamat la ko ayam. hari ni ko terlepas..sok lusa, blom tau!! bersedia je la utk dikorbankan! (ceh, macam la ayam ni ada wat dosa ngan aku. hahahahhahaha)

to all, selamat hari raya korban. berhati2 di jln raya. jgn jd korban di jalanan pula. ingat la org2 yang tersayang. eceh, cam iklan radio laks..:)

sapo2 nak mai umah den mai la....pintu umahku sentiasa terbuka.

salammmsssss

Tuesday, December 18, 2007

..smart TAG.

TAG!?! tima kasih cik shasha. lenkali tag lagi ya. nanti akak kasik ko smart tag satu. kui2


1) Name of a person who made you laugh last night?
bapaku. setiap malam membuat lawak tak kelaka. tp aku takmo dia kecik ati, aku purak2 gelak la jugak. ha ha

2) What were you doing at 0800?
bersenam di atas katil...koser aku nak kuar awal2 hadap jam!

3) What were you doing 30 minutes ago?
melantok... brunch teros!

4) What happened to you in 2006?
lupa dh. malas nak ingat.. wat sakit paleotak je.

5) What was the last thing you said out loud
LAPAUUUUU!!!!!

6) How many beverages did you have today?
airA. airB. nasik. ikan. sayur.sambalgoreng ikanbilis+kentang. airC. eskem.kuih. kira sendiri la! ;p

7) What colour is your hairbrush?
orenTO...

8) What was the last thing you paid for?
bayo parking kat jusco. singgit.

9) Where were you last night?
lepak umah la.. pe nak carik malam2 berkeliaran di kuala lumpur? hehe **menunjukkan yg aku bdk baik.

10) What color is your front door?
cekelat

11) Where do you keep your change?
selit kat b** heh.. apo la. mesti la lam purse. isk. sapo la wat soklan nih????

12) What's the weather like today?
mendung. semendung hatiku. kui2

13) What's the best ice-cream flavour?
ntah. sume pon sedap ditekak den.

14) What excites you?
MONEY. everybody do.

15) Do you want to cut your hair?
already did. smalam. potong ikutsukahatimakden.

16) Are you over the age of 25?
apohal nak tau lak? nak kasik den umah sebijik ka??

17) Do you talk a lot?
the very.. tdo je aku diam.

18) Do you watch the O.C?
apa kejadahnye O.C nih?? sejenis kuih ka?

19) Do you know anyone named Steven?
takdo.. apakah relevennya soalan ini??

20) Do you make up your own words?
den make up muka je. takde make up2 perkataan. ho ho

21) Are you a jealous person?
tak aaahhhh

22) Name a friend whose name starts with the letter 'A'
azrina the pinky girl.

23) Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
kamalpoyo.

24) Who's the first person on your received call list?
(pn sri) shanaz ..

25) What does the last text message you received say?
apa cita takaful? (ntah. p la kol sendirik. kui2)

26) Do you chew on your straw?
sedap ke kunyah straw? nak try la pas nih... ;)

27) Do you have curly hair?
nope.

28) Where's the next place you're going to?
bandung.kk.pangkor? ntah. mana2 la.. byk nau tpt nak g nih...

29) Who's the rudest person in your life?
she's OUTTA my life!! bdk gomenriakdantakabur.

30) What was the last thing you ate?
nasik. ..nih bapa hengget tanak tanya ka????

31) Will you get married in the future?
looking fwd to...

32) What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
the italian job. kat tv je. lama tak g tgk wayang. i wonder why laaaa?? heh heh

33) Is there anyone you like right now?
takde. sumeorg aku tak suke. tp aku rasa sumeorg suke aku! wakakakkakakaka

34) When was the last time you did the dishes?
mlm tadi.

35) Are you currently depressed?
nope. takmo depressed2. tak pasal jek gila nanti..

36) Did you cry today?
sbb pe nak nangis lak??

37) Why did you answer and post this?
a. sbb aku bohsan.
b. sbb dak shasha tag aku.
c. kedua2 jwpn diatas.

38) Tag 5 people who would do this survey
wan. ogy.wan.ogy.wan. cukup 5 tak? hehehe

..boHSAn!!

aku nak tuko kulit blog aku lagi. pasal aku dh boring-bohsan-bojan..kui2..

.. apo ntah putih2-ijo2-oren2 nih...tak suke!

ha ha

****

Monday, December 17, 2007

..how to read overloaded emails?

nasib aku ada 2 email account je. ekceli ada 3. hotmail. tapi dh otomatik ditutup pasal aku jrg bukak. emel yahoo aku dh exceed to 75 today. 10 sudah ku tongsampahkan sbb ntahpape je emelnye. so tinggal 65. gmail aku dh ada 1360. ni sume gara2 penyakit gatal aku sewaktu waktu dahulu dimana aku sudah mengsubscribekan diri ngan resipi.net mailing groups. they call themselves as RN's group. aku tak sangka la pulak grup ni sgt2 active. hari2 they keep updating their cooking skills and new recipe sampai den dh tak larat nak kopipes satu2. mcm la diri ini surirumahtanggabatu yang berjaya kan...kesudahannya, harammmm...hari tu semangat waja nak wat cheesecake. dah buat... hasilnya? harus la tak jadik. kalau jadik sudah tentu kukhabarkan kepada seluruh rakyat jelata tentang kejayaan mmbuat kek itu. tak jadik kalu, diam2 sudah la. kui2. ni tgh nak pk raya nak wat kek ke tak, tak ke, ke tak? tak? macam takkkk je. hahahhahhah

eh cite kek lak. aku nak cite emel nih. camno nih wahai rakyat jelata? camno den nak baca emel yang berjumlah 1425 itu??? kalau la emel ni bleh wat duit. satu singgit. dah kayo makcik. hahahahahaha

dah la. nak wat keje. layan korg ni tak jd keje aku...
kui2

Sunday, December 16, 2007

..my fav scent all time!


ni bkn on the list must-get ASAP aku. so far, aku baru dpt 2 helai baju. n sebijik purse yg lam sejarah idop aku mahai gile. tp sbb ati aku dh bekenan aku rembat je.
tp ada la pulak sorg manusia tu kan. si macita tuh. nak jual burberry dia yg katanya baru pakai 5ml..harga beli aku tak hengat la bp..tp hari tu kata nak tolak rm150... masa upacara pemberian ni (blom bayau lagik. duit dh perabih ke tempat lain..)bleh la plak dia suke2 up kan harganya ke rm200. bleh diterima tak harga nih?atau apakah aku harus bargain lg harga itu?? dah la takde purchase-with-purchase nih..at least kasik le aku shower gel ke..miniature seketul dua ke...isk. kang aku tolak balik kang!! hehe...bau chanel yg baru tu cam harum semerbak jugak nih...
haruskah???? oit macita!!! cepat2!! aku lom pakai lagi nih...lom sentuh pon...hanya display utk tatapan umum je. ha ha
well? what say u?

..memang la benar bagai dikata

well..it's clear enough. bkn kita sume2 ni sahaja yg tak bekenan ngan puan gomen tuh. macam sume2 je! haha exskulmet dia pon bg komen yang panjang lebar.

so bkn salah kita kerana tdk pernah menyukainya. (waaa...mcm bleh wat lirik lagu jek..kehkeh)

pls go to my previous post title THANKs

memang la benar bagai dikata..... ;p

..last try! ;p



..mengeTEST

takde cite. ni saje je gue ngeTEST software PICASA yang baru di install smalam. dlm proses pembelajaran. tak bp pandai guna lagik.....tu yang testing2 jek guna gamba2 lama. nanti akan gue ngePOSin entry n gamba2 lagik....kalu ade mood! hu hu

daaaa...
GotSmiley for FREE! Click Here

..visit spore1 (pictures)

Saturday, December 15, 2007

..visit spore2 (pictures)




testing on picasa


testing on the new software...ada cantek ka???
Posted by Picasa

Friday, December 14, 2007

..girls day out!

me&ogy... cheq a.k.a macita&malaON yang blur. adeii...penat wat siaran ulangan hari ni. seb baik cheq penyabar orgnya. ha ha


sesi menenangkan diri. thanks ogy, cheq, mala..aku bangga dpt kawan macam korg... ni pon tak cukup korum nih. kalau ada nenie, wan, diana, wanna (lama gila tak jumpa pompuan nih!), apeng, hele...best!! kalau ada giant pon best nih. sume2 la.. din, zuki, awie.., mazlan kaya yg tak riak, yan. aahhh bestnya kalau dapat kumpul cam dulu2 balik kan? kita ni mcm jigsaw puzzle. satu takde, tak complete. miss you guys la...bila nak wat gathering ni wei?? jom aaaaaa


ni acara ni di plan last minute...susah ni nak tangkap dak ogy, mala. hari ni baru dapat tangkap sorg2 masuk lam secret recipe klcc! ha ha borak2 macam kedai tu kitorg ada share! gelak2 tak hengat dunia punya! best!


gambo 2 keping je sempat di snap..gy, nanti kasik aaa..bleh bubuh dlm ni byk2. biar orglen tgk jeles dgn kemesraan kita. wakakakkakka


dah la. gue nak wat keje sket. tetiba cam lapar balik aaa...camana nih?? ayoooooooo

Thursday, December 13, 2007

..THANKs

specially for my frens, OGY.WAN. MACITA. NENIE. HELE.DIN.MALA and others.

thanks a zillion!! sebab apa, korg sendiri tau la eh...

aku just nak menambah sket dr entry aku yg sebelum ni. bukan nak carik gaduh...
nak membetulkan apa yg tak betul. malas sebenarnya nak membalas2 ni, tp dh asek org tu kol, org ni kol, panas gak aa ati sket2...ha ha

apart from all this mess, i came to realize that maybe, ada sket la salah aku... sikit je la pon...aku rasa la..tp bukan jahat sangat pon mulut aku nihhh....but, that is not a grant for YOU, puan whateveryouwanttobecalled to insult me and others. alahhh..baru sentuh sikit dah kecoh. kalau tak puas hati, and kalau nak clarify something like...apehal ko nak lari2 lak kalau jumpa aku? ko ada masalah ngan aku ke? ko tak suka aku ke? ko menyampah sangat ngan aku ke? boleh je nak jumpa aku.. i am totally have no problem with that.

tapi, jgn sesekali hina org. aku pon tak suka sangat nak usik ko. bukan ko ada kaitan ngan aku pon. ayat yg aku cakap tu, sikit pon tak menghina. kalau terasa, what can i do. cuba FIKIR balik kenapa kami2 yang tak berapa nak pandai (macam la ko pandai sangat?) tak bekenan ngan your attitude? just think. dont be so proud of your position or TITLE whatsoever, and yet you are thinking and acting like budak tak empuk.. WTH?

tak salah nak rasa bagus sangat. setiap pekerjaan yang org lain buat, walaupon tak seBEST ko (BEST sgt ke?)..bukan bermakna keje orang lain tak bagus, tak setaraf. we never know. nasib org tak sama. rezeki masing-masing. sekarang, ya, nasib ko, mungkin la ko rasa baik. dah abes bagus la. tp ingat, manusia tak ada KUASA. it's the creator. just please try to REMEMBER that.

whatever it is, apa yg aku ckp, nak lari2 bagai tu...bukan la betul2 aku maksudkan sangat. apa yang ko melenting bebenor ni yop? kalau fikir2 balik apa yang ko buat kat org, calling this person this and that, that person should be MUCH2 MORE angry than you... so, what's the big deal? tau pon marah eh. baru cuit sikit. kalaupun bukan dr mulut si polan tu, kitorg ni sume pon mmg sedia maklum. tak payah tunggu org lain nak menyampai2. its clearly enough since the day one ko menjejakkan kaki kat chermai.

the time will come. enjoy whatever you have today because tomorrow, you will never know. ni pesanan bukan utk ko sorg, untuk semua org pon. Tuhan itu MAHA ADIL. ingat je la. tak selamanya kita di atas. ada masanya kita di bawah...

by the way, whatever you did to me those years, aku sikit pon tak terasa hati..after all, its a business. whatever i do, if it's doesnt give me any good, i will not be here, at this very moment, until now... and i'm proud to be who i am. no regret.

..and whatever my status is, it's nothing to do with you. SEBOK aaahh!

..kacau betul la!

tgk! aku baru cakap nak berehat..nak merehatkan diri dr memblogging. ada je org tak puas ati ngan aku. takleh tgk aku senang!!!

tp nak eksen kat korg nih. hahaha semalam aku g klcc.. purse aku kan dah koyak. jadik aku berhajat le nak menukar kepada yang lebih cun dan gorgeous..tak sabo nak riak kat cheq. hari tu dia eksen ngan jam tissot dia tuh...ni ko tgk ni cheq!!! gila punya cantek!!! (ke perasaan aku je? haha)

gamba aku maleh nak attach. aku nak jumpa korg sorg2 utk menunjukkan sendiri secara langsung. baru beli purse kan. dah macam tak hengat dunia. jgn riak non. ingat tuhan. hehe

dah la. aku nak rehat jap...

chiow!

p/s: thanks to nenie n wan...haha..kecoh betul sorang2!!

..apa kes?

****ayat2 di bawah ini di pos setelah di edit beberapa kali.. tolak sedikit emosi dan di tambah elemen2 tak brp nak kelaka utk menyedapkan jalan cerita. kepada yang tak tau pa pe, korg baca je le...maleh aku nak link2 ke site org yang TAK PUAS HATI kat aku tu...cool bebeh. cool...*****

er, sakit hati eh? ooops! sorry!

"....aku baru je pesan ngan dak mala, kalu jumpa bespren ko...pegawai gred A, **** PTD tu, kita lari. wat2 tak kenal. pastu kalau dia jerit2 nama kita, kita jalan laju2. konon2 cam dia salah org la...."

**excerpt from my previous post. mari mengular secara berkumpulan.

oh dear..

jap. aku nak gelak dulu.

pasal ayat kat atas ni je aku leh menjadi glamer ok. main story of the day. wakakakakakkaka (org2 yang dari blog si polan tu jemput2 la baca blog aku lagi pas ni ya. tak pasal je dpt free publicity. heh. i like!)

apa raaaa....aku lom abes ayat lagi tu. aku tak cakap pon nak lari pecut ke, nak lari2 itik ke...baru cakap lari...dahhhhhh havoc....!hahahha

well, what can i say.
apa2 je yang ko cakap puan pegawai, i thank you. if the words makes u feel better.

elok buat luahan perasaan ni kan. at least kita lega. org yang di maki tu pon lega jugak...
and at least i know where is your level of thinking and how u so called, the pandai ppl,.. handling things...bagus3 (perlu selitkan sedikit elemen2 sindiran utk memanaskan lagi jln cite)

ahhhhhh tak luak pon. .!!

no heart feelings. as long as you feel better. u can say just about anything.
ini negara demokrasi. IDUP PAK LAH!!! hahaha
dah dah. gelak sket2. jgn gelak byk2. kang kena panah petir...;p

setelah dianalisa kata2 ko itu, well..what else can i say? that is just SO you..
u SPEAK for urself. let's ppl out there be the judge...

hina-hina orang tak bagus beb. duit takleh bawak mati. pangkat takleh bwk mati.
kalau tuhan nak tarik balik kesenangan, sekejap je.

just remember that.

*********

oh lupa lak lagi satu.

just fyi, ko ingat sungguh2 ke aku nak wat larian 400meter kat alamanda tuh? x koser aahh..

takde pekdah.

..nak berehat la

rasa cam maleh je nak membloggingkan diri.

kalau aku rehat brg setahun dua ok ke??

Tuesday, December 11, 2007

..uh huh!!

lately aku byk letak link ke blog ntahsape2. tu sume membuatkan aku rajin membaca. bkn sahaja di tandas, malah dimana saja saya berada. ha ha .. dulu sebelum aku nak tdo, kena ada something kat tepi aku utk baca. sbb kadang2 aku payah nak tdo (mcm semalam la. habis sume blog org aku masuk!thanks to all!hasilnya aku tdo kul 330pagi. malas gila nak bangun pg tadi.. and without knowing it's a public holiday for selangor!lagi membuatkan aku meroyan!) ..

skang blog korg ni la jd makanan aku. aku kenyang baca cite korg. ini adalah antara usaha-usaha aku menurunkan berat badan. erkkk..alhamdulillah..! tu baru satu blog. heh.

aku cukup suke ngan ayat2 mereka (korg ke?) yg sgt genius dan kreatif. innovatif dan provokatif. blog aku? takde motif. ha ha kalu blog purely in english, aku siap standby diction kat tepi. kdg2 mcm tak tercapai akalku camana dorg leh wat ayat bombastic ni! takyah aku baca NST dah. baca blog org pon leh tambah vocab aku (sambil menaikkan bil telepon aku. time kasih)

apa aku nak ngarut pon tak tau la. cite tv gila bosan.tv3. jelatang. jelatang. jelatang. menatang! ntahpape.

astroria. ronda360. lagi bosan. pasal aku takde kat tempat kejadian. kalu aku ada baru la tak bosan. kenapa aku tak g jalan2 macam tu? kenapa? aargghhh!! ini tak adil!!!

ch 711. baru abes desperate housewives. 18sx je cite nih. ntahpape. memBLUEkan paleotak aku yang sucimurni ini.

ch 708. ghost whisperer. dulu aku suka layan cite ni. skang cam maleh je. aku ni rajin mende pon tak tau la.

astroceria. kampungboy. bohsan. tak sesuai ngan jiwa tak remaja aku. kui2. aku sedar diri ok.

dh macam pengacara rancangan lak aku nih. wakakakkaka

ch 703 afc best. aku suke. tp subtitle asek cha ya nun alip je. macam kat hongkong dh aku rasa.

tu yang terus tutup tv. aku selimutkan terus. cabut wayar2 sume. simpan lam kotak. esok nak tgk baru bukak balik.

ha ha nak kena maki ngan mak aku wat camtu? try la.

kui2.

somebody. please help!!! S. O. S !!!!!! (cili or tomato pon boley. aiman tak kisah)

..blame me please!

first of all, aku nak mintak ampun kat sultan selangor for not being alert of the day that he was born utk yang keberapa tahun pon idak le teman tahu. ampunkan patik tuanku. patik janji next year patik bagi tuanku hadiah yang tak ternilai harganya. garam. weii! ok pe. cobak kalu masak tak bubuh garam. sedap tak? tak? tau takpe.

hehehhe..

ok. blame me. gila sengal la hari ni! aku kan dok ampang. dah sah2 la ampang tu selangor. kawasan jajahan baginda sultan. camana aku leh lopa lak?? sekonyong2 je aku siap pagi td gosok baju. baju kurung lak tuh. adeiii. kalau kutahu hari ini hari cuti am selangor. aku pakai jeans je g keje. wakakakkaka. tp aku lupa lak. aku keje kat kl. so otomatiknya kl keje kan. abes amende yang kecoh sgt ni bai? (aku tak paham kenapa laki suka cakap bai...bai..di hujung ayat mereka. dgr pak bai, kecik hati mereka dan keluarga mereka...kan? men are sucks. hehe tak pasal je..)

dah la. aku lom assolatukhairunminannaummmm..


to be continued.

..i'm sorry dear.

waaaaaa macam gempak je tajuk aku hari nih. hahha

lihat la donia!!! ~~excerpt from kak azean irdawaty masa menang anugerah! hengat tak? kalau tak hengat korg mmg tak lahir di tahun aku lahir. haha

ok. enuff.

ni nak kasik tau. sedih nih..

spect aku. dia dh tercedera. dh sumbing sket kat tepi tuh.

siot betul!!! sapa buat nih!! nak kena nihhhh!!!! biasa lagi nih!!!

i'm sorry dear. sorry for what i've done.. (harap2 spect aku paham apa yg aku cuba katakan)

kui2..

dh jadik. nak wat camana.

oh ada ucapan dr bonda.

.." ko tu memang! tak pandai jaga barang! ganas betul!!!.."

tima kasih mak. kata2mu itu sungguh menusuk kalbu.

heheh

..bodo!

aku tau skang kul 2pagi. aku td mang nak tdo. tp mata aku dok terkebil2 je pusing kanan. pusing kiri. tak jugak lelap2. last2 aku ambik keputusan utk mengONLINEkan diri semula. mungkin lepas membaca blog2 org aku leh ngantuk dan tdo.

aku pon onlinekan le YM aku td. biasa aku invisible je psl aku maleh nak ckp ngan org2 yang aku taknak cakap. org2 itu adalah di zaman dahulu kala semasa aku rajin masuk chatroom YM tu..aku add org sana sini, pastu aku tak suka aku delete nama org tu, tp malangnya org yang aku tak suka tu masih tak delete2 nama aku walaupon aku bolayan.

jadiknya. dh lama2 aku pon lopa. td aku online. ye le aku hengat mana la ada org yg online tgh2 malam ni cam aku. dh sah2 sume keje sok nak bangun pepagikan.. jadik aku berani la onlinekan diri. tapi aku tak sangka la plak...

ada seorg lelaki yang gila yang aku dh nyahkan dia dr list aku. tetiba je dia buzz aku. aku pon cam akan2 lupa sapa laki tu. and to my surprise...kat image display dia adalah gamba aku!!!

cis!!! aku mula2 cam konpius. bila lak aku bubuh gamba tuh. pastu aku telek lagi. eh! ni bkn image display aku! tapi image display mamat tu!! haaaa..aku dh cuak nih...aku tanya dia mana dapat gamba tuh? dia takmo jawab. dia kata aku kasik. bodo ke apa aku nak kasik gamba aku kat dia? kenal pon tak?

aku paksa dia cakap jugak mana dia dpt. last2 dia kata kat frenster! cinabeng betul la! terus aku masuk frenster aku yang mcm dah ala2 hidup segan mati tak mau tu..n terus aku delete gamba2 lam tu! bodo betul! camana dia leh masuk frenster aku haaa?? aku bab2 frenster menster ni mang sengal. org invite aku masuk je. tp aku tak menggunakan pon. tu sbb aku delete je gamba2 tu. malas nak pk camana taknak kasik org ambik gamba lam tu utk simpanan..esok2 je aku pk solutionnya. skang sume gamba2 kena dihapuskan. marang perapu kepunden parang skeper betul la!

isk. bodo betul la. ntah bp lama dia simpan gamba aku tu...dah la ckp bende tak senonoh! gersang ke hape nih???
yucksss!! men are sucks!!! (to some, not all!) GotSmiley for FREE! Click HereGotSmiley for FREE! Click Here

Monday, December 10, 2007

..mari mengular secara berkumpulan..haha

ok. hr ni aku dh abeskan byk masa. dan duit.

aku g opis jugak pagi td. tp sekejap sj la. pasal tghari aku takde nak jumpa2 org. si malaON pagi2 dh koling aku...

non..ko ade nak jumpa org ke hari nih? jom g bangi?

aku? huh..bab jalan2 nak membuang masa nih kasik je kat aku. hehehe. eh selalu aku tak cenggini. selalu aku rajin. hari ni je aku malas. ni sume salah ujan pagi2 nih (nak salahkan ujan lak..kena panah petir gak aku jap lg nih..kui2)

mala sebenarnya nak blajo jln g bangi. nanti ada meeting kat equitorial hotel. tu le ngajak aku. mcm aku terer bebenor le jalannya haha..tp blajo jalannye skejap je. tgk la sapa yg ngajo. cepat dan tangkas! heh. peh tu start la melencong...ish ishhhh banyak betul lencongan2 kat kl ni ghopanya ya??? haha

contohnya. bila dh sampai kat bangi sek 8 tu kan, tetiba je keta mala boleh melencong ke kedai makan Kopitiam Bangi. haaa..aku pon tak tau le napa. aku tak suruh pon. hehe

pastukan, tetiba je kete dak mala leh sampai ke alamanda putrajaya. haaa..bukan salah aku...aku soh dak mala ikut signboard je. dh sampai kan. pe lagik....masuk la...hahahhaa harussss!!!

pas dah masuk, takkan nak jln2 bodo je kan..mesti la nak beli barang. heh. hasilnya...aku beli kasut. pastu baju 2 helai. tu je. bukan salah aku....!salah org kedai tu. sapa soh display baju cantik2. kan aku dah TERbeli. aku tak nak sebenarnya...hish. teruk betul!

oh lupa lak. aku beli lipstik juga. tetiba la pulak rasa lipstik aku dh abes. haha alasan!!! pastu aku beli olay total effects. kalu kulit aku tak jadik cam siti siap la! aku saman P&G! kui2...dah la mahal!!!

eh macam marah je. haha banyak la plak aku membeli hari ni. haih..camana la dak mala bleh melencong ke sini. tgk. abes dah duit aku!!

pastu aku cepat2 ajak mala balik. ke mala yg ajak aku balik?? heh oh dia ajak aku balik pasal dia tgk aku mcm tak leh kontrol tgk brg sume nak beli. dh dekat sampai kat mesin bayor parking tu, aku tanya mala, mal..ko lapar tak?

mala: hmm tak la lapar sgt...tp bleh la nak makan. jom mcD! oh..kebetulan. mmg mcD tu tgh melambai2 kitorg soh masuk...meh la..meh la...hantu betul! dh la kedudukannnye betul2 tempat nak exit tu kan. pe lagik.....serbuuuuuuu!!!;p

dah order2 n makan sesambil lupa diri borak cam takde org kiri kanan (aku ni kalau borak mang over. suara aku over. gaya aku pon over!) pakcik kat blakang aku pon dok usha je tgk aku ngan mala cite. bersungguh2 betul cerita nih..sampai tak pasan dak ogy pun ada di tempat kejadian!

tett!!! oh rupa2nya hari ini hari mengular sedunia. mala ponteng. ogy MC. katanya..ye ke gy? ehhehe. ijad keje. cam aku la.separuh hari. aku tak separuh pon. bp jam je. heh. ghopanya ijad nak beli kek kat secret recipe pasal hari ni kan dorg wat promo beli kek sebijik dpt FREE sebijik. lama gila beraturnya. dr kul 4 sampai kul 6...waaa..kalah aku beratur kat j co hr tuh.

maka. dr point A, aku pon gerak le ke point B. tengok. sanggup tuko tempat makan semata2 nak bgossip ngan pn rozi kita. haha sampai ijad panggil pon tak dgr. ye le. kalau dh jumpa kengkawan...lupa diri seketika.

aku baru je pesan ngan dak mala, kalu jumpa bespren ko...pegawai gred A, **** PTD tu, kita lari. wat2 tak kenal. pastu kalau dia jerit2 nama kita, kita jalan laju2. konon2 cam dia salah org la. (hahaha sib baik jumpa awk gy...i loike!! er ngan ucapan: agak2 kek cekelat ijad beli tu tak abes2, jemput le owg .. i know ur hse very well.. heh)

borak2. gossip2 seratus kali, pastu hari pon malamm.. haaa..ye la..sampai malam dh borak tak ingat dunia. nak maghrib dah pon... kena gerak khas nih. kang kul bp lak nak sampai umah. ngan ujan2 nih...sampai umah, mandi..tdo....huhu..bestnye!

aku dh pesan kat mala tadi masa on the way balik. aku kata ngan dia,

.. standby la nanti kalu mak aku tepon n marah ko...

mala cam konpius....pesal lak??

haaa..ye la...sbb ko la nih. ko la yg ajak aku melencong g bangi, pastu g alamanda. pastu aku pon terjebak ni beli barang2 ni sume!! kalau mak aku tanya, aku nak jwb, "..mak. toksah tanya org, tanya mala. ni nombor tepon dia..."

mala: woi! woi!! CILAKA!!! hehehhehe (mala carut. aku tukang type je. marah dia. kui2)

Sunday, December 9, 2007

..penatnya!

aku bukan penat wat apa pun. dah la pagi td bangun lambat. kul 930. ambik kesempatan sempena hari ahad nih..dh le sejuk je pagi nih...bilik aku lak sgt best bila time2 pagi nih...gelap je...merangsangkan aku utk tdo lagi dan lagi dan lagi.

semalam aku bangun cepat gak. kul 8 gtu. kira cepat la kalu hari cuti tu kan. tu pon aku terbako ngan jiran sebelah umah aku yg tepon umah tak benti. dah la tepon umah aku pesen lama tuh..kring! kring! kring !kring!!. sekuatkuat alam!!dekat ngan bilik aku lak...! haih..selagi aku tak bangun dan angkat selagi tu la dia bunyik. tu nak tanya mak aku le tu nak g marhaban ke tak...yo la musim cuti skolah ni kan musim org ramai kawen. mak aku lak join team2 nih...jadik asal ujung minggu je full schedule la dia...kejap umah sana, kejap umah sini. kalu jauh tu aku le kena antau. pastu ramai la makcik2 nak tumpang sama...jiran sebelah aku ni pandai bodek.. time kasih la ani tumpangkan makcik..panjang la umur..murah la rezeki..cepat la kawen (part yg last tu aku kureng bekenan sket..! saje le tu nak kasik mak aku bukak topik sampai sok pagi!! cis!cis!cis!)

pagi td pon mak aku ada rombongan cik kiah gak..so hari ni aku le yg kena masak. wargghhh!! dah dua hari ni aku je le yg kontrek masak. semalam aku wat nasik ayam. sedapnyee!!! huhuhu hari ni aku wat masak soo hun kincam + sambal goreng ikan. sedapppp jugak! harus puji diri sendiri. sbb kucing aku makan tak komplen pon. hehehhe

aku start masak kul 12 gtu...cite tv tak memberansangkan hari ni. burings!!!! sambil tgk melodi sambil masak. bleh ke gtu? huhu bukan tgk le, dgr je. kang aku tgk kang hangus lak ikan aku goreng..!

dh abes masak. pe lagik. makaaannn! sambil tgk tv lagi. layan la cite pa pe pon. pas makan, tdo!! waaaa....sungguh tight agenda aku hari ni. ehhehe..lam kul 5 lebih aku bangun. tgk tv je le pe lagik. pastu ntah hangin apa ntah rasa cam nak vacum kete. nak basuh kete. dr kul 6 td bermula la acara membasuh...sampai maghrib. waaa...berkilat kereteku! huhu.. sungguh bertuah kereta itu mendapat aku sebagai tuannya..;p

ni td ni aku dok termenung2 lam blik..pk masa depan. hahha aku hengat macam nak cat balik bilik nih. bilik aku ni kaler ijau. aku bercita2 nak tuko kaler light pink. cun tak? tak cun pon aku pedulik apa! bilik aku kan. sukati la! haha

pehtu mula la start berangan ni next year nak wat apa. kene keje keras sket la utk mencapai cite2ku itu. aku ingat cam nak beli digicam. ye. aku takde digicam. sbb dulu aku rasa mende tu bkn la satu keperluan. tp skang aku rasa aku dh ready nak ada bende2 nih. aku tgk kat mag womens weekly camana nak pilih dgicam nih. so aku dh pilih yang mana satu aku nak beli. siap ngan harga lagi. bleh la aku start mengumpul dana2 yg perlu utk merealisasikan impianku ini. haha semangat dayak nih! pastu aku ingat aku nak p mencantikkan keteku. aku nak cat balik whole body. bekas eksiden hr tu dorg cat ntah pa pe. bengkel melayu gtu le. konon nak sokong melayu tp hasilnye cam hampeh. kalu aku g kedai cina marah lak tak sokong melayu. tp wat keje ntah pa pe! emo laks. kui2..

pe lagik eh. oo..aku ingat aku nak mempercepatkan bayaran installment kete aku la. tahun ni aku ada main kutu. tp ngan family2 je. itu khas utk membayor kete in advance! 2 3 tahun ni aku sesak pasal dok tolak kutu je. sampai tak bnapas aku. so aku congak2 lagi setahun lebih je lagi. tahun 2009 abes. kejap je kan. ke aku nak tolak ke kete aku tu, tgk la nanti. pas aku cantek2 kan dia. mekap lawa2 wat cam kete minicooper, pastu aku tolak mahal kat org! hahaha pastu bleh la aku beli kete idaman. waaaahhhh berangan lebih nih! hehe. kena berangan dulu. blakang baru pk cara dan ikhtiar. hidup kena ada perubahan! kalu tang tu je camno nak bjaya? berangan lebih, keje lebih, hasil pon lebih. kan? baru la best!

hmm aku rasa by next year pon aku nak tutup satu kad plastik aku. kalau dapat dua2 la tp kena stenby satu utk emergency kan. haha emergency disini bermaksud time aku tak gaji lagi dan aku nak beli kasut dan aku takde budget, maka disitu la kad itu diperlukan. huahuahua..emergency la tuh kiranya! kui2

pe lagik. oo..aku nak tuko jam la. jeles tgk jam macita. tissot.aku nak beli rolex lak. pastu tayang kat dia. hahahhaha (hari tu dia tayang kat aku tak hengat punya sengih...tensen betul nengoknye!)

haa..perfume aku pon tak beli lagik. si macita nak tolak perfume burberrynye kat aku. masa dia pegnen dak husna dia dah tak leh bau perfume tu. hari tu dia tolak kat aku, aku eksen. tp skang aku kena pk balik sbb dia nak tolak rm150 je. mahal ke murah eh? ke aku patut g beli yg baru je? hmmmm....

next year pon ingat nak p cuti2. tahun ni g spore. next year nak g bandung lak. ni pon kena ketepikan budget nih. waaa banyaknye cite2 ku tahun dpn!!

baru aku perasan. apsal lam list aku ni takde plan utk tawen-tawen eh?kui2...

dah la. malas pk.penat! hahahhaha

Friday, December 7, 2007

..bosan gila!!

adoi..kan tadi aku kata nak tgk tv kan? skang aku dh ngadap pc balik. sbbnye parents aku sangat asyek masyuk nonton rancangan dikir barat di TV1. gile tensen aku hadap sama rancangan itu. last2 aku masuk bilik balik. apa mau bikin? blogging le. mcm doogie howser lak aku nih. haha ingat tak cite ni dulu?kat last2 setiap episode cite, dia ngadap komputer dan menulis apa xtvt yang dibuat sehari. aku rasa dia la org pertama yang start menulis catatan kat komputer. skang dh advance sket, catatan kita dipamerkan di blog utk bacaan umum. aku lupa lak nama dia apa. skang dia ada blakon lagi. kalu tak silap aku cite sitkom, how i met my wife? kot? dia jadi sorg lelaki yang macho yang asek pakai suit untuk mengorat pompuan. hahaha kelaka gile! bila aku tgk muka dia skang yg dah akil baligh tu, teringat muka bdk2 dia lam cite doogie howser tu. oh lupa lak. dr situ gak le asal usul nama doogie yg digunapakai oleh kakak antu kuning kita, nenie doogie. huhu konon leh jdk cam mamat tu la...!bleh la kakk...ghopa pon ade gak sket2 tuh. heh

apa eh nak story mory nih. cite banyak. ke nak listkan 7 perkara pelik aku lagik? hmm cam takde mood lak. esok nak wat apa pon tak tau. ingat nak basuh keta. lagi. last tues aku basuh keta pepagi. bangga gila. (sambil di skodeng oleh driver jiran sebelah! huh macam aku tak tau! haha gila perasan aku nih!) sbb dah sebulan tak basuh.. semalam satu hari hujan. aku lak bawak kete bkn reti nak ngelak2 lopak2 nih. mana tak jahanam keta aku. kang mula la sana bunyik sini bunyik. pastu bila tokeh bengkel tu bebel gheti pulak aku nak bengang. padahal salah aku. wakakakkaka. normal la. manusia mana nak ngaku salah sendiri. balik2 jln kat kl ni jugak yg dipersalahkan. sapa soh lobang sana sini? dorg tak tau ke ramai pelumba2 F1 tak bertauliah kat jalanraya kl nih? lenkali wat jalan elok2 sket. baru best aku nak merempit. hahaha

oh lupa lak nak cite. tghari tadi aku g pavillion lagik. hari selasa tu hari aku g jumpa macita..nak pas diary n calender. time lunch. dia ajak la kawan dia skalik si toyan n ainil. mmg gila pale 2 org bdk ini. bleh geng! ye le kalu geng macita tu dh sah2 le sume gile! haha ok. berbalik kepada asal usul camana aku leh g pavillion hari ini. masa lps habes lunch kat subway klcc tuh, si ainil tu sebut la pasal donut j co. macita lak tanya, sedap sangat ke donut tuh?? hmm..sepontan je aku ngan ainil jawab, sedappppp..!! tu la gatal mulut kan. dh si macita tu nak g pavillion gak. paksa aku bwk dia hari ni. pasal hari jumaat kan break lunch nye lama..so sume lupa diri.

td aku g ambik dorg kat tepi isetan tuh. ghopa2nya tambah lagi sorg peserta, aida. pon sama gak pale. cuma dia agak terkawal sket la. yang tak terkawal, aku, cheq, ainil ngan toyan. hahahha gila la!

sampai kat dpn j co lam 120 gtu. barisan dah start panjang...aku ngan ainil beratur dulu. cheq g tgk donut mana yang sdp utk dibeli. hmmphhh..sampai turn kitorgkan, kul 230. gila lama beratur!! tp aku tak beratur la sampai sudah..pasal aku malas. well, as usual la kan. ambik kesempatan pasal aku drive. haha pastu jam lagik. dorg lak sedap je kutuk sana kutuk sini lam keta aku kan. hahaha hambik. dorg beratur aku duduk bersenang lenang. kui2

sampai nak dkt2 turn tu baru aku bangun. dorg ni sume nak beli sorg sedozen. gila betul la. seb baik aku ngan cheq masih boleh kontrol diri. ambik 1/2 dozen je. yang lain sume sedozen. aku tak tau la bila kala nak abesnye. dah la manis sgt2. mmg konpem kencing manis kalau diamalkan selalu!

pas dah dapat plastik memasing sume nak g makan mende lain lak. dorg ni sebenarnya dh time masuk opis. tp sume cam lopa diri. masing2 lapau. takkan kenyang nak kunyah donut sesaje kan? jadiknye singgah la makan kat kfc. sampai kul 3 lebeh. pastu ngan kepoweran italian job aku nih huhu (perasan la sket kete aku cilok2 cam italian job tuh..;p) aku manage antau dorg kat dpn isetan, walaupon jam the nation, kul 340. haaa..gila lambat dorg ni balik keje. haha tu pon sebaik turun dr keta sume nak g semayang dulu. pastu baru nak naik opis. bygkan la kalu pompuan2 ni nak semayangkan. dh ambik masa setengah jam kat situ. kul 4 lebih baru naik opis. kul 530 dh time balik. ayooo sungguh lupa diri mereka ini. hahha aku ingat gomen je yg lupa diri. siap aku tanya cheq, korg ni gelak2 ni takde keje ke? hahahhaha marah gila cheq ngan aku. baik ko tarik balik kata2 ko tu non. kecik ati ktorg tau! kui2...yo laaaa..dh mmg pon takde ghopa org keje..takde kecoh nak kejar dateline sume. salah ke aku tanya? hahaha

aku bawak balik donut tu td. mak aku makan secubit. bapak aku makan setengah dr secubit tuh. aku makan seketul setengah. ada lagi belen 4 bijik lam tuh. sapa nak abeskan aku pon tak tau. tgk la jap2 lagi kalu aku ade mood aku p gigit seketol.

adeii..penat dh aku menaip nih. nak rest jap. nanti aku boring kang aku taip lagik. naseb la kan..kan aku kata nak type byk entry bln nih...biar korg muntahdarah baca. jgn pecahdara lak. kui2..

chiow!

..tdk kusangka!

hmm smalam aku duduk opis lama. dr kul 5 sampai kul 7. kira lama la bagi aku tu. kalu tak sejam je aku dh chiow. cite punye cite ngan bdk opis aku liza, ttiba termasuk lak topik laki boss aku nih. dia seorg polis berpangkat ASP. hensem. mang hensem. tp poyo. sbb apa aku kata dia poyo? sbb dulu dia ada cam nak pegang2 tangan aku. erk..dh pegang dh pon. aku mang pantang btul. tp aku kontrol lagi masa tu..sbb dia x berapa melampaui batas. belum sampai tahap yg boleh aku debik dia la. polis molis, pedulik la kan kalu tak pandai respect org, pastu ambik kesempatan...!

liza: kak, saya ada bende nak bagitau akak ni. tp akak jgn bagitau org lak. akak sorg je. (skang bkn aku sorg, sume yg baca ni akan tau. so korg jgn bgtau sesapa pasnih eh? janji??) ;p

aku: ok. apa nye?

liza: dulu hsb puan pon penah nak wat something kat saya.

aku: hah? wat apa?

liza: hmm...bagi sy teruk la. dia nak cium mulut sy. dr belakang. tp sy dapat tepis..kena kat pp je. pastu saya marah dia..tp dia kata, alaaa rilek la...abg *** geram tgk liza nih.. pastu dia cuba nak peluk sy dr belakang..sy tolak dia... {gila KURANG AJAR kan?}

aku: what???? astaghfirullahhalazimmmmm.... (hah ko. mengucap panjang aku) knp ko tak cite kat akak dulu?(mcm la aku leh wat pa pe..hehe)

liza: sy takut. nanti akak kata sy wat cite lak. tp sbb akak cite akak pon penah kena pegang2 jd mmg betul la abg *** tu gatal. sy marah dia sy ckp, abg *** pun ada anak pompuan. apa perasaan abg *** kalau org lain buat kat anak abg *** camtu??

aku: pastu dia kata apa?

liza: dia kata alaaa...abg *** gurau je..jgn la marah sgt... pastu dia senyum2. geli saya kakkk...sy tak tau nak buat apa masa tu...

sian liza. dah la dia kat ofc tu sorg2. berani betul polis itu mengambil kesempatan. ni cam kes cubaan mencabul je nih. tak ke?? liza tu kalau tak pk dia hsb boss aku, dh lama dia g wat report. harus la kan? bodo betul la. kalau dia bagitau aku awal2 aku hasut dia g wat report! skang org yang ada pangkat2 ni lagi la takleh caya. kita harapkan dia melindungi rakyat, sekali dia yg mengambil kesempatan! geram pulak aku nih!!

bila aku pk2. patut la dulu laki boss aku ni pantang je tgk aku pakai skirt (of cos aku gedik bila pakai skirtkan..hehe) mesti dia nak duduk sebelah aku. pastu ckp bende2 tak sepatutnya. bergurau katanye. bodo! last year time openhse raya kat umah dia, aku pakai kebaya. aku g dapur tolong kemas sket2, aleh2 dia kat blakang aku ckp.. huiyooo aini pakai kebaya..seksinyeee....geram je abg *** tgk. cis!! ntah bp lama dia dok bdiri blakang aku. aku rasa baju aku tu takla seksi sangat. kebaya biasa je. apa yg seksi? ye le. laki kan. kalau dh gatal....hish! hampeh!!!

tapi ghopanya mmg dia ada cobaan. dia try kat liza, seb baik dia tak lebih2 ngan aku. isk geram betul!!! nak je aku bagitau kat boss aku tu. tp aku lupa aku kan dh tak mo ckp ngan dia..so biau le. laki dia. lantak la. ..dia pon aku tgk bengis satu mcm je ngan laki dia. bila gaji dh lebih dr laki dia, dia cam jdk boss lak kat umah. arah sana sini. marah laki dia wat itu wat ini. aku rasa tu yg laki dia wat perangai tuh. tak tau la nak salahkan sapa. tak bek campur lam urusan rumahtangga org kan...

yang penting skang ni kena berjaga2 je le. isk. geli pulak aku dok terbyg2kan muka dia. sib baik la muka dia bukan cam harun salim bachik..! kalu tak, asal aku terbyg jek sure aku nak tmuntah!

mmg aku tak sangka. kalu boss aku tau ni sure dia meroyan. bagus gak kan tgk dia meroyan? hahahhaha

nanti aku pk nak bgtau ke tak. kalu dia pitenah aku mcm2 lagik pasnih siap la. aku bongkar satu2 perangai laki dia. biar dia reti2 sket insap. asek ngata org je, laki wat keje x senonoh taktau.cis!!

dh la. aku nak g mandi. pastu nak makan. pastu nak tgk tv. esok hari sabtu nak bangun kul 14. yahoooooo!!!!yabedabedooooo!! esok cuti! yay!!!

..pening! pening!

huh! aku tensen ngan diri aku sendiri. smlm kat JJ maluri ada Jcard day...aku xde card. member aku ada. jdk aku tompang lorat g sana. mlm2 nih, sanggup meredah jam. mmg gila org KL ni bshopping. yo laaa mana tak gila kalu sale up to 70%. mau tak liar ke mata tgk tu nak tgk ni nak. tp aku kan eksen je. eh aku bukan eksen. aku konpius. aku tak tau nak beli apa. tp lam pale otak aku banyak bende nak beli. tp takde priority on the list..dh ambik, letak, ambik, letak, kira budget, pastu letak. jap lagi pusing lagi. tgk lagi. tgk org sket punya ramai. aku dh pening nih...mana nak layan otak aku lagi. nak pk nak ke tak. nak layan org2 ni yang tak reti nak bertoleransi. siap gaduh2 kat cashier caunter bleh? bodo betul la. kerana sale nak gaduh. nak je aku p tampor sekor2. huhu ganehhh...!!

end up. i buy nothing. ye. nothing je yg aku beli. maleh aku nak pk. tgk org beratur nak bayar sket punya panjang. aku tgk line panjang pon aku maleh. sume le aku maleh. takde unsur2 kerajinan langsung aku nih. last2 balik je. dapat apa? dapat penat. ye. tau takpe. lenkali jgn pegi time Jcard day kalau tak bersedia fizikal dan mental.

petang td sebelum balik umah aku g lagi JJ Maluri tuh. tak serik2. aku pk hari ni tak ramai org la sbb smalam dorg ni mcm org gila mbeli. aku ingat aku sorg je le yg tak beli lagik. kui2...ghopanya sangkaanku meleset. ramai gak org ptg td. sale ade lagi. tp up to 50% shj. aku rasa nak carut je tgk org ramai2 nih, tp sbb aku pakai baju kurung hari ni, tak jd nak carut. kang dh tak ayu pula. tak matching penampilanku ngan keceluparanku nanti. heh. aku nak carik present utk new born baby je. tp tak banyak choice lak .. pastu aku pon lopa customer aku tu baby nye boy ke girl. takkan nak tepon tanya. hari tu dah kabor. kang nmpk nau aku tak alert. huhu tokleh2... aku tepon sorg lagi customer dia tak pick up2 phone lak. ingat nak tanya dia. last2 aku fed up. g tengok kasut kat vinnci. tet! tak menariks. primavera. tet! tak menariks gak. hish sume le tak menarik...! sumenye tak bkenan di mataku. tensen gla!!

ok. ok. bwk btenang. i think i need a purse. purse aku dh 3 thn kot tak tukar2. dh koyak2 kat bhgn dlmnye. dh nak lunyai dh. aku beli purse pierre cardin dulu.. mang la agak mahal sedikit tp bak kata org, alah membeli menang memakai..kan? ewah2..kalu nak beli tu siap peribahasa2 bagai. huhu..kalu aku ckp ngan bdk2 ni mesti dorg kata, beli je le nonnnnn...ye ye. mang aku nak beli. td aku tgk brand AD kat jusco tuh, tak menarik. kulit luar dh cantik, dlm kaler ijau le purple le, fail! dah le 20%. so bg aku kira ok la tuh. tp ada je factor2 penolakannye. maybe nak soh aku bwk btenang dulu kot. tak lari purse di kejar. sogo lom pegi lagik nih...wakakakkakaa ranap aku bln nih!

and i think i need a pair of shoe. lagi? ye. lagi dan lagi dan lagi. smalam bdk opis aku mintak maap kat aku pasal dia kata dulu dia asek ngutuk aku (ngan sorg member dia) pasal kejap2 beli kasut. aseekkk beli kasut. tak kasut, baju. tak baju, kasut. macam la aku mtk duit dia nak bayor. hehe takpe. dimaapkan. aku tau dorg caring. hahah maybe dorg tak nak aku terjebak ngan anasir2 jahat nih. atau maybe dorg jeles! maybe jugak kan? hahahahhahahah

nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse. nak kasut. nak baju. nak purse.

eh lagi satu. nak handbag. ekekekkee..dh. selagi tak dpt selagi tu aku nak meroyan lam nih. huhu

chiow!

Wednesday, December 5, 2007

..whaddappp?

aku rasa bulan ni akan jdk bulan aktif aku utk menambahkan entry lagi dan lagi dan lagi...sbb apa aku pon tak pasti. tp aku rasa sbb blog skin aku dh cun. so sementara aku tgh perasan blog skin aku cun ni baik aku taip entry byk2. lantak la korg. baca la sampai muntahdarah. kui2

ok. nak dgr apa celita?eh silap. nak baca apa celita? hari ni gue agak kebingungan la sbb hari ni je gue dpt 2 msg dr big boss department company aku. bukan..bukan dia nak berkenalan ngan aku. tp dia sedang meniupkan api2 semangat utk aku terus berusaha dgn jayanya! go go chaiyok! huh. tp malangnya, aku dah hampakan dia. aku tak reply pon msg dia. mesti dia menunggu2 aku reply msg dia. tu yang pagi2 anto seketui. petang2 anto seketui. me? ignore je la..cam aku ignore msg ntahpape kat YM aku slalu tuh...delete je le..wat pe nak baca. wat pening pale otak aku je. aku lom sedia utk sakit otak...apa jadik pon, aku kena pandang depan. walaupon depan tu aku rasa samar2, tp aku yakin..MESIA BOLEH!! hahaha tetiba nihhh...!!

hari ni aku cam smalam la. asal petang je kebulur kelaparan mcm tak makan 7 hari. bezanya smalam aku bekpes ngan 2 biji pisang dan segelas air suam. pasal leh tak client aku dera aku soh jumpa dia kul 930 kat UIA? dah le aku tak bp gemo nak masuk UIA tuh. ye le...nak kena tinggalkan IC bagai....leceh betul. bila tghari aku tak lunch. konon diet la...konon je...padahal aku lapo gile. g opis ingat nak ajak bdk opis tu makan. skali dia kasik aku headache lak....nak benti keje ke tak, nak benti keje ke tak. pastu paksa aku kasik pendapat. dah lebih sejam aku berleter bukan reti nak wat air ke hape...kering tekak aku bercakap. ngan lapar lagik. tu yang tersasul masuk kedai linda off tuh. bodo betul.

hari ni aku bekpes mee goreng. mak aku wat. dia kata mee dia sedap. best in the world! dia kata ko ingat mawi sorg je world? mak pon world jugakk!! hishh...mak aku nih...pagi2 dh sebut nama mawas tu.i don like laaaa...jdk pg td aku makan mee goreng dia 2 pinggan kecik. utk menunjukkan kebestan mee gorengnye. haha bkn hipokrit. mang best pon. dh masakan mak. mang le best. kalau makcik sebelah. konpem tak best. hahah (kecik ati jiran aku kalu dengar. kui2)

dan..cycle semalam berulang lagik...tghari td pon aku tak makan lunch. ptg td aku msg sorg member tu yg keje kat angkasapuri tuhhh..ingat nak ajak g midvalley. nak ajak makan. skali dia leh wat kelaka2 ngan aku. kelaka pandai la nih....tak tercapai akalku dia nak berkata2 begitu. terus kensel aku nak ajak. ces ces ces!!! ngan kelaparan aku balik umah kul 6 td. wat2 muka toya...mak aku siap gelak lagi tgk aku mcm kes smalam la nih..lembik gila. pastu aku terus g dapur masak nasik. hmmphhh!! mkn umah lagi best!seb baik mak aku kasik moral support kat aku soh masak. ye laaa..aku masak. dia tgk...hehehe..tak ke best tu? pastu aku hidang, dia makan...lagi la best kan? hahahhaha

dh la..aku nak g minum air..haus lakkk...to be continued..

..woi woi! mana aci!!!!

aci kat india la!

hahahah

woi wan! ape nih??? apsal ko tag aku balik? aku tag ko..ko tag aku..ko tag aku lagi dan lagi dan lagi....isk. bila nak abes nih??? hahahaha (walaupun aku ckp smalam cam siyes, ko anggap je la permintaan aku tu cam mintak2 ayam je...sbb perut aku lapau kan..tahap pemikiran kurang waras!) i can say anything without thinking when i'm hungry like a wolf! please bare in mind. chewah! hehe

aku suke ayat ko nih. sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat2!!!

.."nak pecah kepala nak senaraikan 7 ni jerk... eeee.... tapi aku wat gak demi kawan.. n sebab nak balas jasa dia dah tagged aku, aku tagged dia balik sebab dia kata dia nyer perkara pelik bukan takat 7 jerk, tapi 7 + 93 perkara..... so Cik Enon, silakan ... anda telah di tagged sekali lagi untuk topik yang sama atas permintaan sendiri.. hahahahahaha..."

wat malu kompeni je la ko nih. hahahha nampak nau aku ni weirdo. 7 + 7 dah 14... kang takde sapa nak kawan ngan aku pasal aku ada 14 perkara pelik ttg diri aku. kui2...sampai sudah aku tak berboipren camnih.....!

nanti la aku pertimbangkan jemputan ko nih. kot aku boring cam nak bunuh diri nanti aku list balik satu2..kalau lebih dr 7. sah. korg kena start wat baik ngan aku. kot2 la kan...hahhaha cam la ada harta nak diwariskan kpd kengkwn....huahuahua

tunggu saja ye. gue nak g jumpa mr TAN nih..sakit perut lak. time camni la nak ter ter sume nih..ke sbb aku dh tertelan sekor ulats di kedai lindas off itu??? adakah???

hmmmmmmm

Tuesday, December 4, 2007

..aku kan kel**g

hahaha..aku rasa baru smalam aku wat entry yang aku nyampah nau ngan si L O (linda Onn) itu. haaaa tu laaaa takleh kutuk...tau apa jadik? mesti la korg tak tau kan sbb aku lom cite. haha ok aku nak wat cam katun upin ipin laaa...

hi kawan-kawan..nak dgr cerita tak? (cepat angguk pale!) bagus. haaaa..duduk3.....duduuukkkkk!!! ceritanye macam nihhh....(bygkan aku cite cam opah korg cite hantu) wat2 la muka interested sket..;p purak2 je. jgn kasik aku kecik ati. haha

pada suatu hari..ada seorang puteri raja (rekaan semata2) bernama cik siti WAN kembang. kenal tak? tak kenal? pedulik apa aku. hehehehe...al-kesah. adindanya, seorg lelaki ingin menyunting sekuntum bunga di taman berdekatan siam..jadiknya, sempena menyambut adik ipar dgn redha tak redhanye nih (pasal kena langkah bendul..haha), makanya dia kena la mencarik sehelai kain utk dibuat baju kurung..eh bkn, baju kebaya..eh silap, baju ala2 siam...(kata kakak tukang jahit itu: awak pakai cantikkk..sbb awk kurus...tinggi...sesuaiii....) yo la wan, ko caya la ckp kakak tuh, dia nak upgrade sket harga jahit tuh sbenar2nya..hahahhaha, kataku membatu apikan cik siti wan kembang.. tp cik wan akhirnya layaaaaannnnzzz je le kakak tuh. kes terpedaya la ni sbb kakak tu kata dia cantik, tinggi, kurus....kui2.. (apsal aku rasa cam ada bau2 tak puas hati je disini? haha)

ok. cite kain tu dh abes. tu bkn la main storynya. aku kan suke belit2 cite. maklum, i kan ada darah2 india nih. kui2...

citenye, masa lepas carik kain dak wan ni kat gulatis ampang point itu, aku tersangat la haus dan lapau macam 7 hari tak makan. aku mmg over. aku tak cakap pon wan tau aku cam nak mati tak makan. haha. jdknya selesai urusan membeli kain, aku cam takleh berpk secara waras. wan tanya ko nak makan mana? oh tetiba je mulut aku kuar...jom makan nasik ayam? er mana? mana la lagi kannn...ye, sebut sama2....my mom's chicken rice!!!! ye..tepuk2! (nanti jumpa aku. aku kasik gula2 duaposen!)

tetiba aku teringat. eh bkn ke aku tulis lam blog aku takmo mkn kat kedai linda onn? hmmpphh!
eh tp aku lapau leee..alaaa belasah je leeee..aku nak makan nasik jugak...!!!lapar nihhh!

erk..ok. dh sampai kedai, dh order, dah makan separuh jalan. tiba2...

ewah2....guess what..lam mangkuk sup aku ada ulat ok. ye...ULAT. bkn ulat sampah la. eh ulat sampah ke? cet! aku rasa ulat sayur kot...ye. ulat sayur itu sedang berenang2 ke tepian (dh innalillah le ulatnye. kalau dia berenang2 sungguh, aku saman linda on tuh!! aku nak masuk lam paper. aku nak carik cheap pub. kui2. ada hati tuhhhh)

kan aku dh kata. jgn makan sini. degil!! aku marah diri aku sendirik. haha
ni sbb lapau le aku takleh pk secara rasional. nak makan nasik. terus pk kedai ni....padahal umah aku ngan ampang point tu 5 menet je sampai dh. nak makan nasik kat umah sendiri pon boleh sesangat...mengada kan. tu le sebeno-benonye.

waahhhh aku pon terus jadik marah! ini boleh menimbulkan kemarahan! aku pon panggil la bdk tu. eh tak. wan tolong panggilkan bdk yg ambik order itu. dia tolong ckp. kalu aku cakap aku takleh kontrol. abes bdk tu nanti.

dik, dik...cuba tgk lam sup nihh...kenal tak? (ye ke ko ckp ni wan? aku kureng dengau le plak..hehe)

reaksi bdk tu: eh ye laaaaa...jap eh. sambil membawa mangkuk sup itu dan menunjukkannya kpd org d dapur.

aku secara otomatik dh ilang selera makan. ye le. aku tau le makan ulat sayur tak mati. tapi bleh tak extra carefull sket bila nak serve2 org tu kan..perati le kot2 ada bendasing ke hape. no skuling la this ppl!

peh tu bdk tu selamba dog je p ganti sup baru utk aku. dh ganti. ok la kan.ko tak reti2 ke cakap mintak maap ke hape? tu baru aku jumpa ulat sayur. ntah2 ada ulat lain ke lam sup tu mana tau kan? kan? kan??? haaa..ni aku mula nak menghasut korg jgn makan kedai linda onn nih. tapi tak baik la pulak kan menyekat rezeki org. bkn nye aku jumpa lipas ke lam nasik. hahahha kalu lipas harus aku blah jek. takyah bayau. pastu report kat kementerian kesihatan. pastu aku pon kuar paper. pastu aku glamer. pastu linda on bayar aku sejuta. pastu aku pon kaya. pastu aku takmo kawan korg. hahahhahaha

gila glamer tul aku nih!

aku makan nasik tu separuh je. pasal dh ilang selera. aku cakap ngan wan, ko ada nombor linda onn tak? aku nak tepon dia komplen. yo yo ooo je la aku nihh.

wan kata ada. ko nak? (ada la plakkk....oohh lupa..kawan artis. hahha)

tak sampai 10 menet, cewah2...masuk la keta mende ntah. kete mende tu wan? tak pasti lak aku..sport ke? apa2 je le. tp aku tau tu keta linda onn. ohhh...linda ngan fahrin. ces! kata takde mende! tak puas ati nih!..aku tak la minat sgt ngan fahrin tu.tp camno linda onn leh tackle dia aaa?? kui2. aku mang suka dengki ngan org.

ni cam pucuk dicita ulam mendatang la kan. sebok nau nak carik tokeh nak komplen skalik tokeh dtg serah diri. haaa.. terer tak terer aku nih. huhu

dak wan kan kenal dia. so aku macam (mcm je la) nak soh dak wan panggil si linda tuh. sungguh aku nak komplen nih! tapi yg si linda lak purak2 cakap tepon lakkkk...aiseh...tp sempat gak dia lambai2 kat dak wan. isk. kalu dia tak cakap tepon harus aku paksa dak wan p panggil linda. aku nak komplen. hahahahhaha untung2 dpt makan free kan? ulat sayur pon, still ulat apa? kan? setuju?? ok. bagus.

last2nye aku ngan dak wan dh penat. air pon aku minum 2 gelas. haus gila nih. kitaran dh cukup. paham2 je le kan. hari kedua lak tuh. mmg asek nak minum air je le..dh bayau sume, aku chiao la dr kedai itu. tgk la lagi sepuluh tahun ke aku dtg balik. tu pon kalu dia masih bertahan la. pas ni jgn sebut2 dpn aku kedai my mom's chicken rice ni! kalu lapau, p carik kedai lain pon takpe.

tu je le cerita saya. suka tak? hehhe

aku dah penat. mengalami kebocoran yg amat dasat sebaik tiba di rumah...heavy metal sungguh la bila my blood go downstairs nih! kui2..

dah dah aku nak tdoooo. penat gila. gila pon tak penat cam aku.

Monday, December 3, 2007

..mala oh mala

aku ada seorg kawan. namanya mala. dia sangat kelaka. kelaka gile. kelaka tahap dewa. kelaka tahap gaban. kejadian berlaku pada hari sabtu lepas. di waktu malam. di waktu bln mengambang. kah kah kah cam suspen jek cite aku nih.

cut the story short. mala msg aku selepas aku kaborkan kat dia yang aku tgh tensen pasal line asterok aku yang terok. pastu line maxis aku pon cam hampeh sbb dia kol aku tak dapat2. alih2 aku dpt msg 2 missed call. hangin satu badan!

aku: woi mal! ko kol aku ek tadik? apa cer???line maxis umah aku ni hampeh la..ada 2 bar je nihhh...


mala: ko patahkan tiang maxis kt ampang tu. tak ar. aku boring td. ingat nak g lepak2 umah ko bwk ami. sya tgh tdo. tp tak jd la dansa dh nak stat.


aku: aku hengat mangkuk astro ni pon aku nak hancurkan. x dpt tgk astro dh nih. services not available. korok!


mala: eh pehal ni? meh la dtg umah aku skang. makan spegeti.


aku: takpe le mal. biau le aku bwk diri. aku kiciwa. uhuk..uhuk..kah kah kah ok aku dh gila. tolong saya bang brahimm... ;)


mala: meh la datang. aku siyes nih. jum aaa. laki aku bkn ada. mak aku tak kesahnye....



pehtu mala tak puas ati ngan aku sbb aku wat bodo agak lama. hehehe dia kol aku. ajak jugak2 la p umah dia. tgk sehati berdansa tu. aku bkn apa.kalau cite tu la yg nak soh aku redah malam2 ni p umah dia. sorry la ya. aku tak tgk cite menari2 tuh. aku bkn tak minat peserta2 dia. aku tak minat pengacara dia. yang pompuan tuh...hahahahah kalau aku tak suka orgnye, ko wat la program best camana pon aku tetap tak tengok. kem salam kat my mom chicken rice! kui2 nasik ayam mak aku lagi lazat!


mala ended the conversation sbb anaknye dok kacau.



mala: aku borak, dia main kete dia kat rambut aku, raba sna cni, mekak kat tinga aku..skali aku lesing, jd batu lesung baru tau..pekata ko jaga anak aku seminggu?.. leh?



aku: haaaa? apa? haaaa?? tut tut tut tut....nombor yg anda dail tiada dlm perkhidmatan. time kasih. wakakakkakakakaka


mala: jaga ko. aku dtg umah ko skang jgk! aku bakar umah ko.. da la..zzZZzz..tgkkan tv tok aku. jagakan anak aku skali. zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZzzz..BYE.


dan dia pon ngantor MMS ni kat aku. kan soh aku tengokkan anak dia... (!!??!??) asal boleh je pompuan ni kan.

nursyafika dan syahmi raziq. comey cam mak dia gak. eh mak dia x comey, mak dia sgt2 gorgeous! haha

aku: i tlong tgk je ye. jatuh anak u nanti i kejut. koser aku nak tolong angkat. huahuahua

mala: zzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzz...

aku? speechless. ada ka anto MMS soh aku tgkkan anak2 dia...?? sewel tol pompuan nih! kawan2 aku sume sewel. ngan aku2 skali...!!tp dulu aku baik. tak camni. dorg ni yang rosakkan pemikiran aku..!!kui2

p/s: credit to cik wan sbb nganto balik mms ni kat aku. bodo je aku takleh nak transfer lam pc aku...camana ko leh wat aaa?? --- er, wan, nak aku bold dan large font kan nama ko tak? heheheh

..waduh2!!

hari tu aku ade penyakit. penyakit gatal. aku gatal g subscribe kat satu group nih. group masak2...sharing resipi..wat kek la, wat mee la, wat begedil la, wat mcm2 laaa...mula2 aku sgt2 excited kalau dpt emel camtu. bagus3...

lately...aku dh makin tak larat nak bukak gmail aku. aku agak skang ni dh 1000++ kot lam tu. last aku check dah 8ratus..boleh tak headache ke tgk emel ribu2?. aku pon heran la moderator tu. sume jenis tajuk dia kasik lepas.. time kuar result UPSR hari tu berduyun2 sume congrats anak jiran la, anak ketua kampung la, anak sedara la, anak tekak laa...sume nak pakat ucap tahniah. kat situ je dah dekat duaploh. tu belum masuk kalau bab ade org sakit. sekali ucap takziah atau ucapan selamat sembuh dan 50...aku delete2 sok masuk lagi 20...!isk..tertekan sungguh jiiwa ragaku!

nak unsubscribe rasa sayang sayang he lak, mcm2 resipi dh aku collect stakat nih. siap ada cara2 nak wat perencah laksa swak lagik. tp aku kan kena ambik mood bertahun2 baru leh wat mende nih..hahhaa jadiknye aku simpan je le. sapa nak aku kasik. kasik try wat, dan sila kasik aku makan skalik ya. haha jgn lupa diri lak. penat aku subscribe nih...

biau je le dulu kan. cukup 2 ribu emel lam tu aku tulis surat kat malaysia book of records soh bubuh nama aku . subject: pengumpul emel terbanyak tanpa dibaca selama 2 bulan.

waaa...glamer i! wakakakakkaakaka

..apa yang pelik pasal gue?

how i wish i'm NOT in the list of somebody who have been tagged....gue suke baca jek org kena tag. nak2 dak epal ijau tuh. or kengkawan dia..aku suke je baca pengakuan berani dorg nih...hahaha skali gue kena tag oleh si kucing itam, shasha...adeii...why me?? why meee???? er, ada hadiah ke ni wei??? huahua

sib baik skang aku tgh boring layan blues. eh tak, layan lagu dewa...waaaa.. sedap sungguh sogha en ONoff a.k.a ONche ini .. wakakkakaa

ok. here goes... 7 perkara pelik ttg saya.. huh. nak 7 je? pe tak mintak 100? hahahha

1. suke perati org.

tu pelik ke, penyakit ke tak tau le..huhu tapi aku kalau g makan kedai ke, tunggu org ke, tgh stranded lam jam ke..abes la sume maknenek aku nak perati...sampai nak terkeluar bijik mata aku yg mmg besau tak hengat nih...haha aku suke perati makcik tu pakai apa, kasut dia matching ke tak. baju dia cantik ke tak...tudung dia senget ke tak...hahaha kalu laki lak, aku suka tgk cara dorg jln. ada laki kalau jalan ala2 macho tu dia cam terhenjut2 sket...abes macho la tuh. wakakakkaka kalau laki tu tgk aku balik, aku kenyit mata sambil wat aksi..call me...! (huhuhu in ur dream!!) takpun aku suke tgk couple. bf gf ke...laki bini ke...dulu aku penah perati laki bini.wife dia pregnant, lam 2 3 bulan kot...pastu hsb dia sgt la loving la vida loca...tolong ambikkan lauk tuk bubuh kat pinggan bini dia. peh tu dia tanya bini dia, nak ikan tak? bini dia. (cam gedik sket laaa..) ish tak nak..sambil wat aksi ala2 menggoda gtu (oh pleasee!!..) , pastu laki dia tanya, ayam? pon jawapan sama gak... er, daging? pon sama gak le jawapannye. alahaiiii mengadanye!!!! kalau aku jdk laki dia..yang, apsal gedik sgt nih? sume taknak, penampar nak? hahahhahaha (kalau aku le...!) itu le. bila aku suke perati org, maka dosa kering aku pon bertambah byk le, sbb bila perati, kena komen, tak komen, kutuk, tak kutuk, puji, tak puji ngata. sekian.

2. kemas dapur sebelum masak.

haaaa yang ni bukan pelik dah,ni dah buang tebiat. wakakakaka mak aku cukup heran tgk aku bila time nak masak, time tu la aku dok mengemop lantai. bukan masak dulu ke baru mop lantai? haha not me. aku rimas kalau dapur tu berserak time aku nak masak. aku kena kasik clear dulu pemandangan sekitarku, baru la hatiku tenang nak masak. kalau bleh pinggan2 sume dh takde kat sinki tertiarap. sila jgn nyemak dpn mata aku ya. konsepnye bila dah abes masak, aku tak penat nak kemas. bila tgh masak kan mang sepah. jdknye ketika sedang masak, aku cuba me'minimize'kan kesemakan, sambil masak sambil kemas. kalu soh aku masak, dapur sepah, jgn harap aku nak masak. nak goreng telur pon aku maleh kalu tgk dapur berserak.

3. tak minum teh dan kopi, dan juga tak makan cendawan putih...(gue sebut pon nak termun***!)

aku tak tau le pelik ke tak. tp lam famili aku ni mmg nampak nau peliknya. sbb mak aku ala2 hindustan he, dah sah2 le dia minum teh kan. bapak aku, sure la minum. adik beradik aku yang lain mmg sume minum. anak2 buah aku yang lorat tak hengat tu pon minum gak. tapi aku je tak minum. bkn aku tak penah try. aku penah cuba minum teh. 1st time aku minum, ceret beret. 2nd time, kalu tak silap aku last year kot, pon sama gak. jadiknya conclusion yang boleh dibelitkan disini, aku tak minum teh sbb masalah kesihatan. cewahhh...! bkn sbb aku ngada ye. kalau kopi tu ye aku ngada x mo minum. sbb kopi tu kaler airnye itam. so sbb itu aku malas nak minum. tak menarik langsung kalernya! hahahahhah tang makanan lak, sume aku leh makan (kecuali batu ngan kayu la kann...). but NO to cendawan putih yang org dok bubuh lam tomyam ke, atau rebus gitu2 aje ke...atau kalau makan steamboat ke makcik tu ada kat situ, sorry ya. aku mang takkan makan punya. jgn kata makan.tgk pon aku leh muntah. cendawan lain aku leh terima lagik. yg ini, er..sorry...!!

er..baru 3 nih...adeiii....anak sapa la wat soklan nih!!! isk..sakit pale aku!

4. aku takkan sentuh makanan kalau dh dihirup oleh ayahandaku.

ni cam tak best sket la. aku mmg gtu. aku cam geli sedikit. kalau aku tak nmpk takpe. jgn kasik aku nampak. konpem aku tak sentuh lauk tu sampai sudah. walaupon aku suke sgt makan lauk tuh...aku sanggup ambik lauk lain kalau my father wat gtu. erk..aku pon tak tau le napa...tapi kalau mak aku wat gtu aku bleh je. kalau kengkawan,..lagi la tak heran. hahaha mengada terlebih je aku nihhh.

5. kalau aku marah. or hangin, aku bleh tak tego org tu sampai dia berjanggut. hahha

aku rasa ni mang pelik la. sbb ada org ckp ngan aku. akak ni pelik laaa..benda kecik camtu pon nakmarah lama2....huhu. kalau ada org lain cam aku gak, lets join da club! betul. aku jenis yang sangat sukar nak meredakan kemarahan. well, it's in my blood la, obviously... ni dark side yg aku 'ter' inherit.harap maap ya. ada org kalau marah kejap je. hari ni marah esok dah ok. aku tak. aku kalau marah atau bengang ngan org, maknanya makan tahun la aku nak bercakap ngan dia balik. aku tau kalau dr segi agama, sgt berdosa kalau kita tak bercakap ngan org lebih dr 3 hari. tapi aku ni mang mentel sket. kalau nak marah tu suka nau lama2....suka makan dalam punya org. aku tgh cuba mengatasi masalah ni tp ada la pulak yg menimbulkan kemarahan aku lately..dh 3 bulan aku x bckp ngan dia. huhu..rekod rekod. (eh tak, rekod paling lama aku 6 bulan) kalau org marah aku, aku marah dia balik. ahhah biar aku je bleh marah org, jgn org marah aku. gile jual ikan (selfish) aku nihh ... wakakkaka

apa lagi ni woiii???

6. tdo bukak lampu, or tutup lampu -- dua2 bleh.

aku bleh tdo lam keadaan bukak lampu. contoh: kalau aku br lepas tgk tv sorg2 sampai 3 4 pagi, pastu time aku nak tdo dah sah2 la orglen pon dah tdo kan...jadiknya utk mengelakkan kepala aku menerawang pk pasni aku jumpa antu ke tak,..maka adalah lebih baik aku bukak lampu je tdo..kalau time tdo tutup lampu, dh sah2 le aku tdo yang paling awal lam umah. hahha kalau time tu jgn ngada2 org bukak lampu lam bilik aku. kalu aku tsedar, mang free2 je kena %$#@!...

7. yang ni x senonoh sket, haha suke baca something lam toilet.

wakakakkakaka. aku pk seratus kali nak tulis mende alah ni. hahahah malu seh...tp aku rasa tu perangai pelik kitorg satu umah nih. kalau tgh2 tgk tv ke,rasa cam nak terbuang, kelam kabut p carik mag or sokabar...kalau mak aku tgk, tau dah aku nak g membuang. hehe atleast ada something utk ditelek lam toilet. mag astro yang takde mende tu pon bleh je jdk bhn bacaan. haha paling cikai pon, leaflet tesco la...giant ke...., tu pon aku leh belasah gak baca lam toilet...janji ada. kalau dh tak sempat sgt.., botol syampu, pencuci muka, atau apa2 bhn yang berlabel lam toilet tu aku baca satu2...wkakkakakaka. ikut seruan kerajaan. mari membaca di mana-mana anda berada! kui2..

dah2. naik sewel pale otak aku dok pk mende alah nih. 7 pon azab ok. konon soh org request sampai 100...huhu

mangsa seterusnya, jatuh kepada,..... jeng jeng jengggggg

1. cik wan kembang wan kuncup

2. pn rozi senyum tersimpul2..haha dan....

3. en din mata sepet ^_^

dah. tu je pon kengkwn aku yang aktif...dgn ucapan: buat jgn tak buat!!!!

Sunday, December 2, 2007

..the italian job


mlm tadi aku dok tenyeh la mende alah ni tuko sana sini...tak dapat2 upload skin..sampai la kul 1230 ++ gtu..aku YM ngan wan. aku rasa nak muntah darah pon ade dok hadap comp ni lama2..godek sana sini..hasilnye hampeh gak...last2 aku kata ngan wan aku nak tdo. sebelom aku meroyan. haha

tp kan, aku tak tdo sbenarnya. mata aku ni gatal je soh aku p tgk tv. aku bukak tv1, cite melayu..pelakon dia bespren dak wan. hahaha layan jap...peh tu tuko tv3, wallaweeeiii! cite THE ITALIAN JOB ! peberet!peberet!!! aku suke ngan charlize theron..sangat cantik la ini org. jeles aku tgk kecantikannye...dengan hero mark wahlberg..adei hensemnye mamat nihh... langsung aku tak jd tdo! sanggup nihhh....!

last aku tgk cite ni tahun 2004...mmg aku jatuh cinta terus ngan kete mini lam tuh. tu la punca2 aku menat sangat2 ngan minicooper...isk...terus aku teringat cik yan kita kat UK nun...haha soh dia belikan dulu tok aku bleh ke? mahal nau le kat mesia nih...beli sana murah kot? tak ke? huahuahua..macam banyak nau hasil!!!!

sudahnye aku tdo pg tadi kul 4pagi. bleh? terus terlajak subuhku. ya ampunnnn!!! pagi2 mak aku dh saja laga pinggan mangkuk kuat2...paham2 je le..bangun la wei! haha kul 930pagi ok...tanpa rasa bersalah. kehkeh..

dah la..maleh aku nak bebel byk2. aku nak terkagum jap ngan blogskin aku yang cantek ini.

tak sangka aku masih cerdik IT. haha

..amacam? ANGGUN tak??

keh keh keh aku pon tak tau le apa dh jadik ngan skin blog aku nih...mata aku kata masyuk. otak aku kata boleh diterima akal. so aku ngan usahajayanye telah menuko kulit blog aku ini. ni sume kes jeles ngan blogskin ogy yang sangat redup mata memandang. meronta2 jiwaraga aku nak tuko. berhari2 wat mende alah ni...akhirnyaaaaa...lihat la dunia!!! hahahahha

jgn jeles wan...;p

Saturday, December 1, 2007

..chaiyok! chaiyok!!



..wan. aku nak eksen ngan ko nih. ari tu ko usaha jaya tolong aku wat crossword kat mag women's weekly tu kan? guess what! aku dah berjaya solve sumeeeee!!!!

hahahhahahahahahhaha

aku gumbira! gumbira!!! tak sangka aku sangat cerdik english. wakakakaka



..asteROKK yang teRROKKK!!

ggRRrrrrRrrrrrrrr!!!
time aku tgh ade semangat nak tgk tv, astrok ni lak wat hal. pantang tul aku kalu kuar mende nih...
service currently are not available
ini boleh menimbulkan kemarahan!!!!
teruk punya asterok!! &*^%$#@!
ntah apa le aku nak ckp tuh. paham2 je la bila dh hangin.
sengal!

Friday, November 30, 2007

..dah la tuuuu

hahahhhaa.. ni pon aku nak wat entry gak. dah la. aku dh penat nak layan perasaan. kalu ikut ati rasa cam nak tdo je...tp hari ni hr jumaat kan. ape hal la tdo cepat nau?

so aku ngan ini decide nak g tgk tv. lama dh tv aku tu tak jdk mangsa penderaan sampai 2 3 pagi. hari ni aku nak wat marathon. marathon tgk tv sampai pagi.

tgk la kang. aku tgk tv ke, tv tgk aku.



till then...maju lah apa2 pon untuk negara! yeahhh!!!

-----ntah apa nak jadik ngan aku nihhhhhhhh..!!!

..benci betul!

..aku benci la majalah the women's weekly bulan nih. sukaaaaaaaaaaaaaaaaa nak wat jiwa raga aku sengsara!!! nak2 sbb ada promotion xmas ni kannn....

lagi sakit ati bila ko baca ni... spoil me santa! these gifts are nicely packed in a box. so you can just pick them up and go!

kang aku hambik betul2 kang. takyah bayau. bleh??

ada 10 choice dia bubuh kat page tu. sgt colorful. sgt attractive. sgt menggiurkan. wakakkakaka

  1. shu uemura brush set RM200 ---- ni aku x bp menat pon
  2. elizabeth arden prevage eye holiday set RM408 ---- bleh la kalu aku x tau nak wat apa ngan duit aku!
  3. the best of benefit set (blusher + foundation cream + lip gloss) RM258 . ------ tak masuk akal betul harganya!
  4. lancome miracle set (EDP 50ml, body lotion 50ml shower gel 50ml) RM200 ------- sgt2 miracle kalu aku beli set nih.....hahahha
  5. armani set (EDP 75ml, shower gel 50ml, body lotion 50ml) RMxxxx --- konpem mahai gile! cet!
  6. origins once upon a time in china (ni aku reka sendirik..wakakakka). yang benornya, once upon a shine sheer lip gloss RM110 ---- sapa gile nak beli lipgloss sampai 110 nih??
  7. dior addict 2 (EDT 50ml, shimmering perfume body moisturiser + gift pouch) RM221 --- bleh dipertimbangkan. yo yo oooo je aku. kui2
  8. paul smith xtreme for women -- tadak price. (EDT + body lotion) --- cam nak kena g riki je mende ala nih!!!botol dia cantek!!
  9. estee lauder beautiful pen pals coffret set RM180 ------ kasik free aku nak. kalu beli aku xnak. haha
  10. sk II xmas set RM322 ------ nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!

...

ade lagi. page lepas tuh. aku sgt marah nih. rasa cam nak kena beli gak something yang dia bubuh lam tuh. mcm la kayo. hahahha

tu la gatal. lenkali jgn beli majalah pompuan2 nih. kan dh mkn diri...!!

huhu

..naksambung ke?

smalam kan aku kata nak sambung cite kan. aku cam malas lak...lenkali je le.

hahaha

mlm ni konpem aku bohring. member YM aku yang hari2 aku dok borak g bangkok hari ni...hari selasa baru balik. kalu tak, tetiap malam aku tersadai lam bilik tak kuar2. bkn borak apa pon. kdg2 takde topik langsung. sj gatal. haha

...................................................

H.I (11/21/2007 12:28:06 AM): aritu buat pasport gruping
H.I (11/21/2007 12:28:10 AM): next week g bangkok
H.I (11/21/2007 12:28:12 AM): eh dah citer ke
aini tahir (11/21/2007 12:28:16 AM): belom
aini tahir (11/21/2007 12:28:20 AM): nak g bangkok?
H.I (11/21/2007 12:28:21 AM): tgk drag race
aini tahir (11/21/2007 12:28:22 AM): best nye
H.I (11/21/2007 12:28:39 AM): ok2 la
aini tahir (11/21/2007 12:28:53 AM): bangkok tu ibu negara manila kan? (mmg aku lupa gila masa nih)
H.I (11/21/2007 12:28:58 AM): amboi
aini tahir (11/21/2007 12:29:02 AM): lupa lak
H.I (11/21/2007 12:29:05 AM): lawak ke
aini tahir (11/21/2007 12:29:12 AM): salah eh
H.I (11/21/2007 12:29:13 AM): nak cari telur jap
aini tahir (11/21/2007 12:29:14 AM): hahahah
H.I (11/21/2007 12:29:15 AM): ke tak tau
aini tahir (11/21/2007 12:29:38 AM): eh manila tu filipina
aini tahir (11/21/2007 12:29:39 AM): kui2
H.I (11/21/2007 12:29:43 AM): siam lah
H.I (11/21/2007 12:29:44 AM): adoii
aini tahir (11/21/2007 12:29:48 AM): hahaa
aini tahir (11/21/2007 12:29:59 AM): silappp
aini tahir (11/21/2007 12:30:14 AM): tu la kurg minum air nihhhhh (ayat cover. x de kaitan pon. wakakka)
aini tahir (11/21/2007 12:30:16 AM): hehehe
H.I (11/21/2007 12:30:35 AM): hehe


terasa bodo je. harus la kan. time tu dh 1230pagi. aku ngantuk. tp kugagahi juga....hahha


hari ni harus la aku tdo awal. takde org nak layan aku lagi dh. gile boring.

..apa la yg ko kesah nau?

aku nak wat byk posting. tak kira! aku boring! sume maknenek aku nak cite hari ni! walaupon tak penting tp aku nak taip gak. korg baca la sampai muntah! hua hua hua

hr ni aku mang letih gila. berkejar2an kesana sini.. fyi, aku cipta rekod hari ni. dr pagi aku tak makan. mmg aku sgt sgt sgt sgt lapar. tp aku rasa kalu aku singgah kedai makan, byk ambik masa. tu le smalam kan main bersenanglenang...!! hari ni ambik leeeee....gile punya speeding di tgh jalan..mcm F1 lak aku rasa. hahha aku pon tak caya ngan kemampuan aku drive g bangi lam masa 20menet. dr ampang. waaa..satu pencapaian peribadi. biar je aku layan perasaan sendiri walaupon takde le best mana pencapaian aku nih..wakakkakaa

so lepas dh settle keje, aku g la tempat keje lama aku...bkn jauh nau, kat GE mall jek. hahha sok sek sok sek ..pastu aku ajak le sorg minah tu teman aku makan...dia dh makan. tp aku paksa dia ikut aku. teman aku makan. ini satu penderaan kakkkk... hahaha akukan memang kejam. x tau ka?

budak tu lak, asal aku dtg je dia ada.. pastu aku mesti x pakai baju keje..mesti aku pakai jeans n tshirt..yang ajaibnye..kui2 ,..mesti hari khamis atau jumaat. pesal ntah? mungkin aku cam dah terover excited nak cuti weekends. tu yang bila khamis ke jumaat ke, aku malas nak gosok baju. aku pakai baju biasa je.... apa je la yg aku rajin kannnn

soalan ni dh byk kali budak ni tanya aku... biasa la. jawapan aku berubah2 mengikut mood dan situasi. tu yg dia tak puas ati ngan aku..hahha hari ni, dia tanya lagi. script yang sama...

..kakk..ko ni kan..hari isnin aku tgk ko pakai baju kurung, hr selasa baju kurung...hari khamis, jumaat ko pakai suar lakkk...ko ni betul ke tak kakkk??

..........

hmmmmm

apa la yang ko kesah nau...sukati le aku nak pakai baju apa...

camni je la. anggap je la aku alien. x sama ngan pekerja2 opis yg lain... mmg la aku bkn keje opis pon..haha
alien, dia lain dr yg lain. dia tak ikut org. dia sukati pale dia je nak pakai baju apa pada hari apa. tu seb baik aku pakai baju.

cuba kalau aku wat2 terlupa pakai baju g opis.

hahahahhahahhahahahaha (ada can aku masuk lokap pasal penyebab utama kepada kematian org2 yang heart attack tgk aku tak berbaju! wakakakkaka)

kay choh la lu minahhh!

pastu dia tak tanya aku lagi dah. kalu dia tanya lagi pasni konpem aku cili molot dia.

..aku kan abang..

siot. aku sebenarnya nak wat entry lain. sekali bukak emel, tbaca emel nih...hahahahhha sampai berair2 mata aku gelak..adehhh sakit perut aku! tak tau la kalu korg rasa tak lawak..pedulik! haha adeiiii senak porut den!!

Suatu hari azman dan isterinya pulang dari kerja seperti biasa...
Tapi ada sesuatu yang luar biasa berlaku pada hari itu.
Cuaca panas menjadi lebih panas buat azman kerana tersekat didalam trafic jam
Azman " Ish!, geram betul aku. Jalan tidak pernah sesesak ini, kenape pula sesak hari ni"
Isteri " Sabarlah abang, mungkin kerja-kerja pembaikan jalan sedang dijalankan, tak pun ada kemalangan ke". Dengan perasaan marah Azman berkata " Sabar!, Sabar!,Sabar! , itu ajelah yang awak tau".
Kenderaan dihadapan masih tidak bergerak. Malah orang ramai makin ramai berkumpul.
Azman " Ini tak boleh jadi nie. Aku mesti buat sesuatu"
Azman keluar dari keretanya dan berjalan menuju ke arah orang ramai danbertanya apa yang berlaku.
Ada accident la encik. kata sorg mat rempit.
Lalu Azman pun menjerit " Tepi, tepi. Aku abang dia!. Tepiiiii,Akuuuu abanggggggg diaaaaaaaaaaaaa!
Orang ramai yang berkumpul mula bergerak memberi laluan sambil berpandang sesama sendiri
dengan penuh persoalan.
Dalam hati azman berbangga dan berkata "menjadi juga idea aku ni"
Tetapi apabila menghampiri kawasan berkenaan alangkah terkejutnya azman matanya bulat bagai nak terkeluar apabila dia melihat keadaan adiknya yang kemalangan itu...


........... . ........... .... ........... ......... ...
........... ......... ......... . ........... ......... .........
........






Azman meratap sambil menutup muka dengan tapak tangannya Dalam hati dia berkata Oh! malu semalu malunya aku kerana adikku seekor monyet!!!!!! !



GotSmiley for FREE! Click Here hampeh je! wakakakakkakaka