Friday, January 7, 2011

saya menang!!

huuhu...laki aku balik on wed hr tu smpai semalam..dr hr rabu plan nak bowl kat ampang point, abes bila petang jek ujan. so tak dapek la meneruskan hasrat..smalam br sempat g main. tu pon aku yg bersungguh2 ngajak..kalau tak, dia lagi rela wat xtvt lam umah jek...,18SX. kui kui..tak koser aku nak melayan.

en suami tu penah celen aku, tgk aku yo yo OOoo je slalu menang lwn bowl kan..kecuali bila dak mala masuk mmg la aku out ke longkang. pompuan tu kan memiliki kuasa yg gagah perkasa..tak tercapai dek akalku..

smalam g bowl bwk anak dara skalik...ngan harapan dia akan menggelitis la tgk bola kaler2...ignore the bunyik berdentum dentam tuh kan...skalik, yg ado,asal lane sbelah bowl jek dia peluk aku kuat2. asal bpknya bowl jek muka nak nangis. ayo yo karawale!! aina, camana ibu nak didik jd shalin zulkifli nih!!

tetiba ada bdk yg jaga lane tu, pompuan, offer jaga aina sbb dia kesian tgk aku ngan en suami asek dukung aina bila sampai turn masing2..haih..baik btl bdk2kat super bowl tu..sume pakat layan aina..jdnye..gue pon layan la game gue...

memula en suami tu kan tunjuk terer...alahai,kacang jek...cis!skalik dia tgk gue strike, huh! terus terbakau.huhu rasakan!

hasilnya:

 ini lah hasilnya...muahaha 4 strike ok! nama gue di bwh nun..ngan kutipan 139, mengalahkan en suami, 109...ok la tu kan..dah bertahun2 tak bowl, skalik bowl 100+...satu kejayaan besar!!! hahaha gila bangga sehh

gaya seorg PENGALAH. hi hi

muka eksi ok mamat ni.skali kena hentam ngan gue terus terduduk.hambik ko!

meraikan kemenangan ngan si kepoh, aina.. =P

huh. baru ko tahu kan skang?berani nak celen lagik?hehe

jawapan seorg pengalah: ala, abg too tired la...sebelum ni kan abg dah strike byk kali..

aku cam, mana ada? abg strike tak byk ok?

ada la....kat umahkan dah strike...




huh!!

Friday, December 24, 2010

update.

tajuk pon cam hape.

BLANK.

hampeh. td cam ada idea nak menaip. dah bkk new post leh termenung lak.

huh. aku dah lama tak bersosial. keje opis - balik umah -keje umah - abes keje umah -kejekan aina. lalala--------

kalu aku nak cite psl tun teja sorg ni, sok pg tak abes. kdg2 aku rasa dah jd cam mak tarzan pon ada.

mak aku kata, anak ko ni elok anta g sarkas je. pandai manjat2. keturunan aku takde pe'el cenggini.

ya rite.

keturunan siapakah agaknya?i wonder.

aku nak sgt tepek gamba si aina panjat pintu grill umah  ni dan eksen2 amik kunci, nak bkk pintu supaya dia bleh pakai kasut sendiri,dan berlari pusing satu rumah..walaupon jatuh, dia bangun balik--dan tanpa ko sedar dia ada kat umah jiran sebelah.

hebat tak hebat?

mak aku kata: cam ni ko nak beranak ramai2? anak ko br satu pon ko dah penat mcm kan anak spuloh!

ye ye.

aku nak ikut kata jiran aku : ko jgn dgr ckp mak ko ni. dia sorg je tau nak anak ramai, abes ko? anak sorg je? dah.ko beranak lg 3 4!.

sedap dgr kan.

mcm main picit2 je nak kuarkan anak.
:P

--

oh. last week aku gatal2 g vitacare beli pregnancy test. hah? jeng jenggggg... aku sebenarnya agak jeles sbb si eva dah pregnen.. jd aku ni cam feeling2 la cam aku pregnen gak. ngeh ngehhhh

result?



tahun depan aku bgtau.



huhu

Sunday, November 28, 2010

OUAGADOUGOU?? baru ku tahu negara ini wujud dlm peta, tapi emel ini mmg budus....!

FROM THE DESK OF MRS.DORATHY CAMPAORE.

AUDITOR GENERAL IN AUDIT DEPARTMENT

BANQUE COMMERCIALE DU BURKINA (BCB)

OUAGADOUGOU-BURKINA FASO.



DEAR FRIEND,



GOOD DAY.



I AM THE AUDITOR GENERAL IN AUDIT UNIT OF BANQUE COMMERCIALE DU BURKINA (BCB) HERE IN OUAGADOUGOU , THE CAPITAL CITY OF BURKINA FASO SITUATED IN WESTERN AFRICA .



IN MY DEPARTMENT WE DISCOVERED AN ABANDONED SUM OF US$7.2M DOLLARS (SEVEN MILLION TWO HUNDRED THOUSAND UNITED STATES DOLLARS) ONLY IN AN FIXED DORMANT ACCOUNT THAT BELONGS TO ONE OF OUR FOREIGN CUSTOMER A GERMAN CITIZEN WHO AMONG OTHERS ON BOARD THAT DIED ALONG WITH HIS ENTIRE FAMILY AND HIS SUPPOSE NEXT OF KIN ON MONDAY, 31ST OF JULY YEAR 2000,13:22 GMT 14:22 UK IN A PLANE CRASHED NEAR PARIS IN FRANCE.



PLEASE VISIT THIS SITE BELOW AND SEE THE DETAILS OF THE CRASHED,

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/859479.stm



SINCE WE GOT THE INFORMATION ABOUT HIS DEATH, WE HAVE BEEN EXPECTING HIS NEXT OF KIN TO COME OVER AND CLAIM HIS MONEY BECAUSE WE CANNOT RELEASE IT UNLESS SOME BODY APPLIES FOR IT AS NEXT OF KIN OR RELATION TO THE DECEASED AS INDICATED IN OUR BANKING GUIDELINES AND IN THE FINACE LAW OF BURKINA FASO, BUT UNFORTUNATELY WE LEARNT THAT HIS SUPPOSED NEXT OF KIN DIED ALONG SIDE WITH HIM AT THE PLANE CRASHED LEAVING NOBODY BEHIND FOR THE CLAIM.



IT IS THEREFORE UPON THIS DISCOVERY THAT I DECIDED TO MAKE THIS BUSINESS PROPOSAL TO YOU AND TO RELEASE THE MONEY TO YOU AS THE NEXT OF KIN OR RELATION TO THE DECEASED FOR SAFETY AND SUBSEQUENT DISBURSEMENT SINCE NOBODY IS COMING FOR IT AND WE DON'T WANT THIS MONEY TO GO INTO THE BANK TREASURY AS UNCLAIMED BILL.



THE REQUEST OF FOREIGNER AS NEXT OF KIN IN THIS BUSINESS IS OCCASIONED BY THE FACT THAT THE CUSTOMER WAS A FOREIGNER AND AN INDIGINE OF MY COUNTRY BURKINABEƉ ( BURKINA FASO ) CANNOT STAND AS NEXT OF KIN TO A FOREIGNER.



AGREE THAT 50% OF THIS MONEY WILL BE FOR YOU AS IN RESPECT TO THE PROVISION OF A FOREIGN ACCOUNT/ASSISTANCE, 50% WOULD BE FOR ME THEREAFTER, I WILL VISIT YOUR COUNTRY FOR DISBURSEMENT ACCORDING TO THE PERCENTAGE INDICATED ABOVE.

THEREFORE,TO ENABLE THE IMMEDIATE TRANSFER OF THIS FUND TO YOUR DESIGNATED BANK ACCOUNT, YOU MUST APPLY FIRST TO THE BANK AS A RELATION OR NEXT OF KIN OF THE DECEASED WITH A TEXT OF APPLICATION, SO I WILL LIKE YOU TO SEND TO ME YOUR BRIEF DETAILS/PROFILE SUCH AS:



1. FULL NAMES:

2. HOME/OFFICE ADDRESS:

3. COUNTRY OF ORIGIN (NATIONALITY):

4. CITY:

5. STATE:

4. SEX:

5. AGE:

6. MARITAL STATUS:

7. DIRECT CONTACT PHONE NUMBERS:

8. FAX NUMBER:



FOR EASY AND EFFECTIVE COMMUNICATION AND LOCATION WHERE THE MONEY WILL BE REMITTED.



UPON THE RECEIPT OF YOUR REPLY, I WILL SEND TO YOU BY FAX OR BY EMAIL THE TEXT OF THE APPLICATION THAT YOU WILL FILL AND SEND TO OUR BANK FOR CLAIMING THE MONEY AS THE BENEFICIARY/TRUSTEE TO THE DECEASED CUSTOMER SAID DEPOSIT, I WILL NOT FAIL TO BRING TO YOUR NOTICE THAT THIS TRANSACTION IS 100% RISK FREE AND THAT YOU SHOULD NOT ENTERTAIN ANY ATOM OF FEAR AS ALL REQUIRED ARRANGEMENTS HAVE BEEN MADE FOR THE SUCCESSFUL TRANSFER OF THE MONEY INTO YOUR NOMINATED BANK ACCOUNT.



TAKENOTE;THAT OUR BCB BANK AUTHORITY HAVE ONLY FOUR (4) WEEKS FOR SERVICE BEFORE CLOSING THIS YEAR 2010 STATEMENT OF ACCOUNTS/BALANCE SHEET FOR RETURNING FILES/BILLS TO THE BCEAO-CENTRAL BANK OF BURKINA FASO TILL NEXT YEAR 2011 BUDGET.



TRUSTING TO HEAR FROM YOU SOON.



YOURS FAITHFULLY,

MRS.DORATHY CAMPAORE.

Friday, November 26, 2010

cite sedih.

baru teringat aku ada benda nak stori-mori.

last wed, aku g apointment sbb client aku referkan boss dia kat aku. nak apply for education anak katanya.ok.kul 630 apointment sbb husband dia nak dgr skalik.

ok la. aku takde masalah ngan tu. lagi baguskan..hsb&wife leh paham skalik.

masa tgh nak start discuss tu aku saja la tanya diorg aware tak pasal insurance ni...wife dia kata dia tau, dan dia dah ada pun ngan takaful. ok.good. so dia +ve la ttg risk. then aku proceed ke husband dia pulak, aku ckp since wife dah ada, husband sure ada jgk kan? ngan kompeni mana?

tp husband dia geleng. dia takde cover lg..katanya. then, aku ni kan molot mmg tak leh cover (in other words jujur tak bertempat)hehe, aku ckp, eh..camana ni?wife ada, hsb takde lak? tak boleh tu...sambil sengih2 la. lam mind aku, leh la suruh husband dia amik 1 protection utk dia n family skalik..

pastu dia kata. saya dah ada cancer. tak boleh ambik kan?

ha ko. terdiam aku sat.

terus aku mintak maaf. then aku tanya, cancer apa? dia kata leukemia.

hmmpphh.

at age 35,last year, dia detected ada leukemia. ms tu dia baru kawin, wife tgh pregnant..mmg satu tamparan hebat utk dia sekeluarga. in fact, wife dia bersalin kat hospital ampang secara kebetulan sbb dia kena admitted utk dptkan treatment kat wad, wife pulak dah time nak beranak. so anak beranak la duduk kat sepital hr tu..
sedih kan.

aku cam tak tau nak ckp apa. cuma aku leh ckp sabar je la. dan usaha la wat treatment apa yg doctor advice, pe lagik kalau bkn chemo kan..tetiba teringat arwah bpk aku...hmmmm..

tp wife dia, maybe la taknak the situation sedeh2..dia terus gelak2, ckp ngan laki dia. ha tu la abg! awal2 takmo amik insurance! nnti camana ibu ngan hessa nak idup kalau pa pe jd kat abg?

cara dia ckp mmg cam lawak, tp point dia tu mmg sedih.

husband dia senyap. tak leh jwb soalan tu.terus dia tanya aku, boleh ke kalau saya nak apply sekarang?

aku takut nak ckp tak boleh, aku tak nak tambah kesedihan dia, aku ckp. kita cuba. en hazim sign la borg ni. saya cuba tolong...

ada nampak riak kelegaan kat wife dia. tp aku ckp, but saya tak janji boleh dpt. mmg kompeni akan reject..tp saya cuba usahakan, kalau dpt term plan pon, if anything happen kat en hazim, u left something kat ur wife n daughter.


aku tak tau nak ckp apa dah pas tu.

sedih aku tak jumpa dia lebih awal. i'm not doing my job very well la camni. kan?

aku cuma doa ada miracles yg akan jd, very soon.sapa tau?

hehe..ogy, org nak jeles gak!

siap wat entry khas utk cik rozie. wakakakaka nampak nau ketandusan idea2 bernas. owh.zaman kegemilanganku dah ilang..!tidakkkkk

gy, owg bkn jeles apa, sbb tgk awaknye update best2 jek...jeles la..owg nak update best2 gak tp idea tak mari la....tensen nih!

mana lari ntah pale hotakku yg genius nih!

hehe

Monday, November 22, 2010

jeles tengok cik rozie hashimi update blog. rasa cam sgt pemalas aku nih!

bkn malas. cuma kurang rajin. bahan utk bercerita mmg la byk gila mencurah2. kalau nak cite pasal aina, mmg takkan abes la cite bdk yg sgt aktif dan tak penat2 nih. yg slalu gol dulu harus la aku.sbb aku slalu gol dulu la malas betul nak update. mcm  la anak  4 5 org..

cite aina: kepandaian dia or should i say kenotian dia ialah tolak kusi meja makan, panjat, duduk bersila, dan seterusnya bkk tudung saji.kalau agak2 dia bkenan ngan apa yg dia tgk,keje mengirai dan menumpahkan apa yg patut pon bermula dgn jayanya.

tp, of cos la tak lama, pasal  bila nenek dia nampak, zassssss!! kena cubit sedas.
kalau ngan aku, tanpa belas kasihan aku tepuk tangan dia, n kaki dia agak2 kuat sket sampai dia nangis.

tp, bak kata mak aku, alahhh..pukul anak camtu...kalau aku pon nak panjat lagi...

ceh. ko sanggup ke nak pukul anak ko beriya2 sbbkan panjat meja jek?pukul manja2 dah la...

lg satu skang hobi dia menceceh ntah hape2. then,apa je yg dia pegang kdg2 tu, dia bwk ke tinga dan berckp, mcm ckp tepon..siap ada OooooOO...hahaha..gelak segala..mcm betul2 la ada org ckp ngan dia..
sbb, dia tgk aku ngan mak aku ckp tepon,tp tak dgr suara kan..maybe dia hanya meniru la gaya kita borak2 kat tepon..which is agak cerdik jugak la..well, bdk2 skang kan cepat blajar..maybe anak org lain pon sama kot..

tp tu la dia penghibur aku kalau aku balik umah penat2, tgk dia..ilang penat..tp beware jgk..agak2 dia dtg buat baik nak peluk tu, tetiba je dia leh btukar menjadi draculla. dah byk kali aku terkena, konon2 landing kat bahu..skali ko tetiba dia gigit, tak hengat punya sakitt!!bila kita jerit mengekek2 dia gelak. haihhhh..sib baik aku tak bf lg..kalau tak mak aku kata leh darah2 puting kita dikejekan...

cite aku: skang aku stress keje. dah ujung2 tahun ni kan...target masih la jauhhhhhhh nun dia atas...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cite adik aku: si sengal ni nak kawen 12.12.2010. kad kawen br hari ni siap. siap kalau betul takpe, bleh lak salah ejaan nama atuk aku? tak agak2 betul la bdk ni wat keje tak senonoh!tak pasal2 aku lak kena sound ngan mak aku pasal tak ambik berat preparation adik aku nak kawen. eh, halooo...ko nak buat kad kawen pon perlukan assistant ke?agak hangin jgk la satu ptg ni td...org yg buat kad tu pon lg la sengal, bg aku la, secara logiknya, kalau kat pihak laki ni yg menjemput tu tulis je la nama mak aku je..then tulis la balu kpd hj tahir kan...ni tak,nama first skali arwah bpk aku, then nama mak..bla bla bla..mempersilakan tuan puan datuk hadir ke majlis anak lelaki kami...wallaweiiiii...bleh ke bubuh camtu?org dh meninggal leh menjemput ke?
esok aku nak pegi skolahkan bdk2 kat printing kad tu.
very the tak pandai...

mak aku dah moody je satu hr ni pasal salah ejaan tu je...takut abg2 aku marah pasal eja nama salah.

dah mak aku moody. aku pon..sama naik la..layankan aje. tau protes dia je? protes aku ni?haihhh...benda boleh settle mcmkan benda besau nau sampai nak pk sakit2 dada kan..

tp takleh gak nak kata, dah namanya mak kan...mesti la risau..selagi tak lepas.

dah la.
bikin sakit otak je pk.


nak tdo.


bubbye!

Monday, October 11, 2010

semakin malashhh

nak hupdet tp malashhh taip.

nak cite tp malasshh nak pk.

bleh?


bodoshhhh.


hargghh dussshh!